Jump to content
Българският форум за музиканти

Рок-бар Фенс


Recommended Posts

Утре имам представление там със Завод Ленин и Пързалка.

(пускам темата тук, а не в "Говорилня", за да не се приеме като излишна реклама)

 

Бяхме се уговорили за начало на събитието в 20.00ч. и съответно всички гости са канени в този час.

Днес разбрах, че се е "появило мероприятие, което започва в 18.00ч. и свършва в 20.00ч." - това означава, че ние ще се качим за проба на звука най-рано в 20.30ч., а кога ще започне всичко, не зная.

Официално вече е обявено за 22.00ч..

 

Проблемът е в гостите - не мога да карам никой да чака два часа на студа и смятам вече да подписвам договори ако свиря някъде - клубът трябва да плаща неустойка в такъв случай и с тази неустока бих се извинявал на чакащите фенове, но представете си - плащането на такси, коняк или дори парично обезщетение, не може да те спаси от студа; да съхрани мечтите и вярата; премахне обидата и разочарованието и каквото се сетите още.

(Не, че няма хора като мен, все още, които отиват с 10лв на клуб само за да видят любимата си банда - това прави вход и една бира обикновено, но не винаги - и после 2 часа и половина пеша, но не искам да изисквам от никой да прави това, а и още повече - да чака за началото на събитието 2 часа и половина, примерно.)

 

Ако бях разбрал по-рано, щях да отложа участието и на двете банди утре, но вече е твърде късно - не зная кой ще идва и дори един човек да не е разбрал, пак трябва да сме там заради него - не бих го карал, обаче, да чака, та ако трябва ще свирим без публика, но ще дам каквото мога от себе си (колегите също, надявам се) и повече няма да участвам там.

 

В крайна сметка какво се получава - начало - между 20.00ч. и 22.00ч., което щом официално вече е 22.00ч., може да се превърне и в "23.30ч.", а в същото време е вероятно и тогава да сме свършили!

...после "защо кръчмине са пълни, а клубовете - празни" - ами защото на кръчма/ресторант знаеш защо отиваш и кога ще си тръгнеш, а на клуб знаеш, че ще трябва да чакаш (ако изобщо е отворил), понякога и до 3.30 сутринта, а трябва да ставаш в 6.00ч. за работа.

Тъпо.

 

Поздрави и обичайте музиката и/или разни работи покрай нея - себе си, например :godbless:

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За фенса нищо ново това там си е най редовна практика Аз съм ходил на уастие и ми казва Геша на вратата часно парти и че няма да свирим тази вечер тел и разни други не важат за него гоямо лайно е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :godbless:

Винаги моЕ да метнем ласото у пулта с амп симулатор и въобще саундчек в движение,ма защо да ебаваме хората дошли да ни гледат,вместо да си лежат на топло в неделята?

Едната страна гледа на нещата като концерт,другата като колко посетители има(вход/продаден алкохол),навремето във Фънкис пъб фънкара просто пита барманите как върви оборота при дадена група за да ги кани отново или не..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е едно от най-педераските неща, които могат да се случат на един музикант! Да идеш и на място да ти кажат "Абе то едни други ще свирят" или "Ами то ще има оргия от 20 и ще почнете няколко часа по-късно!"

 

Отвратително некоректно и долно!

 

Понеже аз считам, че когато отида навреме за гига и си нося инструмента - вече съм свършил половината си работа! И ако искат на място да ме отпратят - ОК, няма проблеми, половината хонорар е достатъчен!

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам приятел, който завърши финанси в Япония. Когато бъил първи-втори курс го поканили на някакво студентско парти някъде си на майната си. Попитали го кога му е удобно да дойде вечерта, за да го почетата всички, защото мероприятието започвало в 19.30 ч.

Той отговорил:

- А-а... е ми значи към осем... осем и петнадесет ще дойда.

Всичките му колеги започнали да се смеят, защото помислили, че се шегува.

 

Затова тук ще има такива като тоя Геш ли е, келеш ли е, не го знам какъв е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гешът му е все тая кога ще започнем - обявени за 20.00ч., означава, че към 22.00ч. ще има хора (когато би следвало вече да се преполовили представлението), а други биха консумирали бири от 19.30ч. (ако нямаше "мероприятие") - т.е., консумацията ще е по-голяма и той печели, но ние губим като банда.

 

Обадих се на няколкото души, за които се сетих, че биха присъствали, но не ползват форума да не идват. Аз също не бих отишъл, но ще ме бият колегите после...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам напълно недоволството. Оправдано е и то как.

 

Защо просто не му звъннеш на Геша и не му кажеш нещата директно? Страх ли те е от нещо? Ако сте една банда, действате заедно и това е. Звъните му и му казвате, че е неоректен и че утре няма да свирите поради тази причина. Така Геша е по-назад с оборота и ще му бръкнете надълбоко.

Много пъти се случват сходни ситуации, не само при Геша. Групите обаче, ги е страх да проявят достойнство, защото си мислят, че така няма повече да участват, а не съзнават, че като се наведат веднъж, навеждат и всички останали банди насила. Управителят като си свикне да работи по определен начин и безнаказано, кой може да го спре? .... само бандите, разбира се, от нас си зависи.

 

Ако не сте заедно бандата, лошо за вас.

Редактирано от marty
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А ми, най-малкото, аз съм един от редките случаи в този форум, които са с аватар собствената си снимка (би следвало да си стоя зад думите).

Не говоря за страх.

 

Както обясних още в първия коментар - все ще има някой фен, който е дошъл за нас и няма да е разбрал за ситуацията - така беше и днес: приятел, с гаджето си. Хубаво де, ама те бяха стояли там два часа преди да започнем. Е ми, неудобно ми е, че им го причиних, но свирих заради тях, примерно :girl_witch:

 

А Геш и телефон са несъвместими неща (както вече се спомена), иначе разбирам за какво говориш и не пропускам ако се налага.

 

...и още няколко неща...

 

 

Относно навеждането - много болна тема ми е, а и не само на мен - доста е изписано из форума за това.

 

Нещата постепенно си идват на мястото и както вече писах, но няма да пропусна и тук - идва времето когато "навеждащите" се банди ще трябва да плащат по 5 уйро за изсвирен кавър, а авторските, които са съгласни на предлаганите условия или няма да имат публика, или няма да приемат предоставените условия.

Дори смятам, че това вече започна да се случва и именно заради това е отчаяният опит за обединението на няколко столични клуба със странни условия за участие :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И нас ни е преебавал даже още по гадно обявени сме за събота 10 примерно но ще сири някой друг понеже нямали фенове та тези които идвали заради нас ще напълнят клуба

и най накрая нашите фенове и приятели спряха да идват защото до последно не знаят дали ще свирим

това си е педалска постъпка за това и спряхме да свириме по клубове и разни дупки

Редактирано от temerut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подписвайте си договорче:

Своро банда тази, в този клуб, от толкова до толкова часа. Ако в рамките на 24 часа преди гига собственика на заведението или групата няма да могат да свирят да има съответни неустойки.

Хора, в 21 век сме!!! Приятелите са си приятели, ама с(В)иренето е с пари. :icon_shithappens:

Редактирано от BaMnupa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нужда от договор така и така вече сме решили да не се занимаваме с глупости оставяме клубовете на другите да си бият главите на нас 10 години ни стигат който си няма друга работа да дерзае

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, браточки на нито един шеф на клуб не му пука за групите за съжаление.Важно е да има оборот и да се правят пари.Искам да обърна внимание на договорите за които става дума.Всички казват,че с договора се връзват гащи за даденото участие,но какво точно връзваме?Подписваме договора даваме си егенетата (или един от нас) и трите имена ,участието минава взимаме си хонорара и си отиваме --Вързахме си гащите!След няколко месеца идва време за подаване на данъчни декларации - ха изненада, май гащите започват да се развързват , ами каква сума пишеше в договора , а май никаква, ок ще подам за хонорара ,който съм взел.Да ами бележка от шефа на клуба, брей къде да го търся този човек, май бил в "чужбина" или не помни колко Ви е платил.А ,знам ли ,каква сума е подал в неговата данъчна декларация.... ?Може да пише колкото си иска , а ти нямаш нищто черно на бяло и почват ядовете!Данъчните започват да те дърпат или за невярно съдържание на декларацията или за окриване на данаци...аре върви се оправяй с тях..А Човека от клуба е отчел разходи и е на далавера , дали ще му пука за групата а (човека от нея)!?

Редактирано от jiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Докато има телета, ще има и касапи."

 

Така казваше един мой преподавател навремето, чийто прякор беше... Касапина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ проф. Георги Брадистилов :)

 

Не съм имал честта да ми преподава, но за него зная, че е изнесъл лекция със счупен крак (който чупи точно преди лекцията) и чак след като я е довършил, е отишъл до болницата.

 

Къде е този дух днес?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ами, който се "навежда" при такива обстоятелства, заслужава да бъде прецакан. Решението е едно, просто не свиря тази вечер и повече нямам вземане-даване с този клуб отново. Няма смисъл от дълги писания, достатъчно е да се информира за некоректност, а който може малко да мисли... ще си вземе бележка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.