turntablism Публикувано Декември 3, 2009 Публикувано Декември 3, 2009 Искам да проверя дали някой сред вас е чувал, има опит и като цяло какво мнение има за този синтезатор http://www.ruskeys.net/eng/base/maestro.php . Имам го няма много добър звук, стара руска машина и се чудя какво да го правя, и исках да знам ако сте свирили на това, какво впечатление имате и за какво вобще мога да го използвам.. Благодаря Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Спокойно можеш да го ползваш като контролер за софтуеърни синтезатори, стига да има MIDI. Цитирай
turntablism Отговорено Декември 5, 2009 Автор Отговорено Декември 5, 2009 Той е толкова стар че няма, но съм мислил и за това. Дали няма как да се преобразува Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Кажи какви изходи има отзад. По-старите синтезатори имат един друг тип изходи, които могат да се модифицират в MIDI. Цитирай
turntablism Отговорено Декември 5, 2009 Автор Отговорено Декември 5, 2009 (Редактирано) Отзаде има точно два изхода, единия е голям жак а другия е от старите 5тици. И от двете получавам изходния сигнал. Като на петицата са използвани средния и двата най-краини пин'а от двете страни сиреч 1-ви 3-ти и 5-ти... Има ли шанс.. То аз незнам миди контролерите на какъв принцип работят... Редактирано Декември 5, 2009 от turntablism Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Ми то и MIDI конекторите са 5-ци вързани на 1, 3 и 5 пин. Но ако е MIDI то би трябвало да има поне още един конектор, т.е. MIDI IN и MIDI OUT. Няма ли някакви надписи? Едно време старите аудиосистеми бяха с 5-ци. Това е немска технология за предаване/приемане на аудио сигнал. Вече не се използва. Дай снимка отзад да го видя. Цитирай
turntablism Отговорено Декември 5, 2009 Автор Отговорено Декември 5, 2009 То синтезатора в момента е в Кърджали аз съм в София и точно в момента няма как да снимам... На жака пише "Телефон" а на петицата пише "изход" ама на руски... Мисълта ми е , примерно ако е миди нормално ли е като свържа към усилвател да си получавам звука на синтезатора... а и съм сигурен че са само три пина използвани... Тоз четвъртия за какво точно е? Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 MIDI не е аудио протокол. Явно това 5-цата е аудио изход. Взимаш кабел, правиш го от едната страна 5-ца, от другата стерео жак и включваш към усилвателя. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 А иначе има ли някаква възможност да запишеш семпли? Интересно ми е да го чуя, а ако го притежавам няма да търся как да го използвам за МИДИ контролер. За някои стилове музика може да е доста добър Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 А иначе има ли някаква възможност да запишеш семпли? В смисъл? Да запишеш върху неговата памет или от него? Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Не В смисъл да се запише нещо с неговия саунд и да се качи в нета. Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Казах ти какъв кабел да си направиш. Ако имаш аудио интерфейс и някаква DAW действай смело, макар, че на линка, който си пратил в първия пост ма 2 файла със семпли. На всичкото отгоре едно търсене в youtube би дало необходимия резултат: http://www.youtube.com/results?search_quer..._type=&aq=f Със здраве и успех! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 ^ Все още сме изгубени в превода. Аз не съм автора на темата, а искам от него да запише семпли и затова питам дали той, автора на темата, има тази възможност. Цитирай
yamahadrums Отговорено Декември 5, 2009 Отговорено Декември 5, 2009 Изобщо не съм забелязал кога си се включил. Както и да е, аз ти отговорих вместо него. Семпли в нета бол. Цитирай
turntablism Отговорено Декември 5, 2009 Автор Отговорено Декември 5, 2009 А иначе има ли някаква възможност да запишеш семпли? Интересно ми е да го чуя, а ако го притежавам няма да търся как да го използвам за МИДИ контролер. За някои стилове музика може да е доста добър Имам такава възможност, по коледните празници като се прибера ще запиша нещо не че мога да свиря... А такъв кабел съм си направил отдавна с петицата към усилвателя но мерси все пак... А някои може ли да ми каже какво представлява миди изхода какъв е сигнала ? Цитирай
Recommended Posts