Jump to content
Българският форум за музиканти

turntablism

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от turntablism

  1. Ехе! От къде е изровено това Въобще има ли начин да се намерят повече неща от музиката на Тодор Колев, като ноти и табове? Аз наскоро слухарствах малко, басът на "Самотния човек" е много приятен и нетруден, всъщност като се позаслушам имам чувството, че мога доста от парчето да хвана, не само бас. Много съм се замислил с някой да се съберем и да изсвирим няколко парчета негови ей така за кеф!
  2. turntablism

    Boss Me-50

    Както спомена един колега по горе за целта и средствата... Първо да уредя малката нужда, пък ако има прогрес ще се дооборудва и ако трябва ще се сменят коренно техниките. Удоволствието е безспорно но като няма човек време трудно инвестира в хобита. Поне за сега се радвам, че ми се отвори изобщо такава възможност. Явно наистина ще е някакъв процесор а по нататък , ще се питат пак разни неща тук във форума И сега не отказвам още мнения ...
  3. turntablism

    Boss Me-50

    Главната ми цел е да си се упражнявам в къщи и със съквартиранта ми да си свирим заедно. Той има някакъв процесор и го включва в пулта и звучи що годе добре. Пулта не е много хубав, български е и стар (преди е бил част от техника в един театър..), но като се настрои веднъж държи.. След него директно е свързан усилвателя и колоните. ... Понякога включваме и баса на третия съквартирант и свирим тримата. Начинаещи сме и сме в стадий да забавляваме себе си. Получава се. Усилването на звука не е голям приоритет макарче до някаква граница е възможно. Репетиционна си нямаме но з анапред се замисляме. Май комбото или главите+кабинет тогава ще са по за предпочитане. От къде се появи моето желание за промяна в звука: на съквартиранта ми китарата през диджитека (който също не е много претенциозен), звучи много по плътно някак си ( ако не е точната дума съжалявам ). а с СансАмпа не е точно така. Може би това се дължи точно на симулациите, които са вградени в неговия процесор ( вие ще кажете ). Благодаря Ви, че се включвате и давате мнения, всяко е препрочетено няколко пъти и е излечена полза !
  4. turntablism

    Boss Me-50

    Въпроса е малко неуместен според мен. Някой който знае какво е дист и процесор дали би успял да си направи Сансамп, ако му липсва техническа грамотност да речем? А и не съм съвсем безхаберен кое как е, но никога не съм имал процесор и никога не съ мсе занимавал сериозно, просто съм си свирил с някакъв си звук който ми е харесвал. А не мисля че е чак такава беда да науча сега това което не знам. Дори е хубаво че искам да ги разбера тез неща. Както се казва това са тънкости, от които до сега не съм се интересувал, но вече ми е интересно и искам д азнам кое какво прави точно. Пак се извинявам за глупавозвучащите въпроси и разсъждения .. Все от някъде трябва да се започне
  5. turntablism

    Boss Me-50

    благодаря ти за разясненията. Това ми трябваше. Най добрият вариант ще остане да се снабдя с някакъв кабинет за напред ... Надявам се да изкочи от някъде процесор и да си взема Интересно ако Метал Зона се свърже в сансампа дали пак няма да свърши работа... Ама ще станат твърде много кабеляци и глупости...
  6. turntablism

    Boss Me-50

    След като разгледах малко Бос гт6 има спикър симулатор ... Май него си харесах пък ще го видим колко ще свърши работа. Сега остава да си го намеря от някъде втора ръка. Някой от вас не желае ли да се раздели със собственото си процесорче : ))) ?
  7. turntablism

    Boss Me-50

    Мерси за поста, наистина беше полезен. И ме накара да се запитам още неща. Например какво е кабинет симулация и спикър симулация. Може би е това да се имитира звукът от даден кабинет + амп ? Което ме навежда на мисълта, че по голямата част от характера на звученето се определа точно от кабинета ? и ако просто дистна китарата с ефект и я вкарам в пулт то няма да звучи добре... Абе май се обърлах доста имам приятелчета, които си ръгат процесорчето направо в някакви пултове и си дрънчат през уредбата дори и през слушалки. До сега съм се заблуждавал, че щом като си пусна металика през уинампа и системата звучи добре значи, че като вържа китара с ефект към системата ще успее да прозвучи пак добре... май не е така ..
  8. turntablism

    Boss Me-50

    Хора искам да задам един въпрос. Имам чувството, че е малко глупав, но нямам много опит с ампове и ефекти. Надявам се да ми простите за невежеството. Аз в момента си търся процесор за да си направя подарък за РДто до сега съм дрънчал с направен от мен Самп ама искам нещо с повече възможности и по различен звук вече. Това което ползвам след Самп'а е голям пулт с 12 канала и от там усилвател и колони, нито едно не е специално китарно. Просто към някаква пак сглобена от мен домашна системка. Ако си купя този ефект МЕ 50 какъв ще е резултатът ? Нещата, които свиря са баш като тези които е изброил колегата пуснал темата + блус + някакъв джаз мъча. Това че е просто ефект а не прожесор как влияе на цялата работа ми е въпроса. Другото което искам да питам според вас кое ще ми свършио повече работа: този ефект, Boss GT5/6 , или просто едно метал зонче ... Китарата ми е Maya Sg , благодаря за отделеното време и пожелавам приятен ден
  9. Няма да му правя никакви модификации нека си остане така. На колегата мисля че бях пратил ЛС но все още няма отговор.
  10. Да схванах и ти Благодаря. Усещам че няма как да направя миди изход хах... който да свържа към компа. Ще е трудна задача, но пък си е предизвикателство. Маестрото няма степени на натиск/сила само он оф и може да е по лесно.
  11. Имам такава възможност, по коледните празници като се прибера ще запиша нещо не че мога да свиря... А такъв кабел съм си направил отдавна с петицата към усилвателя но мерси все пак... А някои може ли да ми каже какво представлява миди изхода какъв е сигнала ?
  12. Имам такава възможност, по коледните празници като се прибера ще запиша нещо не че мога да свиря... А такъв кабел съм си направил отдавна с петицата към усилвателя но мерси все пак... А някои може ли да ми каже какво представлява миди изхода какъв е сигнала ?
  13. То синтезатора в момента е в Кърджали аз съм в София и точно в момента няма как да снимам... На жака пише "Телефон" а на петицата пише "изход" ама на руски... Мисълта ми е , примерно ако е миди нормално ли е като свържа към усилвател да си получавам звука на синтезатора... а и съм сигурен че са само три пина използвани... Тоз четвъртия за какво точно е?
  14. Отзаде има точно два изхода, единия е голям жак а другия е от старите 5тици. И от двете получавам изходния сигнал. Като на петицата са използвани средния и двата най-краини пин'а от двете страни сиреч 1-ви 3-ти и 5-ти... Има ли шанс.. То аз незнам миди контролерите на какъв принцип работят...
  15. Той е толкова стар че няма, но съм мислил и за това. Дали няма как да се преобразува
  16. Искам да проверя дали някой сред вас е чувал, има опит и като цяло какво мнение има за този синтезатор http://www.ruskeys.net/eng/base/maestro.php . Имам го няма много добър звук, стара руска машина и се чудя какво да го правя, и исках да знам ако сте свирили на това, какво впечатление имате и за какво вобще мога да го използвам.. Благодаря
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.