Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Случи се преди няколко часа и съм бесен... По стечение на обстоятелствата падна от един стол.. И се олющи парченце от лака.. Китарата е черен Ибанез правен в Индонезия.. Въпроса ми е има ли възможност това нещо да се оправи и ако да, към кого мога да се обърна?

Мерси предварително!

Редактирано от N.S.S.
Отговорено

О да доста е гадно. Преди около месец и моя Шектър падна ама се отлющи,че чак е фурнира падна и то на лицевата част с диаметър около 1,5см. Та де то май трудна работа да се направи да не си личи но можеш да позагладиш с секундно лепило (кат оизсъхне се позашкурва леко) и да лепнеш някакъв стикер или да си изрежеш някаква форма от PVC фолио (както аз направих). Доста добре замаскира, а ако решиш по-нататъка можеш да я дадеш на лютиер да я пребоядиса. Може и да има и по-ефикасни варианти от този с лепилото но не съм чувал и може би по-опитните колеги биха казали.

Отговорено

Стикери не искам ;) Ще я дам на който трябва, но първо в кви пари ще ме вмести и второ може ли въобще да се оправи без цялостно пребоядисване?

Ето и няколко снимки:

p1060177.th.jpg

p1060185.th.jpg

p1060181.th.jpg

Отговорено
:singer: То па т'ва хора ли са...? Мания някаква за грозотии. :drummer:

Всякакви извратеняци има.. И все пак.. по темата?

Отговорено (Редактирано)

Има няколко варианта за лечение:

1. Частично лакиране. Лакиране само на олющеният участък и съответно изравняване и полиране. Недостатъци - ще си личи, ще има видимо петно от новият лак и видим контур между старият и новият лак, вероятни разлики в цвета.

2. Лакиране само на задната и страничната част на китарата, като най-засегнати от удара и като се избегне по този начин преливането на нов и стар лак на равна повърхност. Недостатъци - няма.

3. Прелакиране на целият инструмент - струва ми се излишно.

К. Димитров

Редактирано от BassTraffic
Отговорено

Имам само една забележка по точка 2 чукната е в предната част... :? предно/странично.

А и колко пари би излезнала една подобна операция?

Отговорено

Окей.. Съобщиха ми сума (приблизителна)

Сега.. Къде в София има лютиер на който да мога да я занеса, като знам че ще се справи блестящо?

Отговорено

Абе аз имах една драскотина не беше голяма ама се виждаше дървото. Реших да се направя на майстор. Мярнаха ми се на майка лаковете. Използвах черния и докарах много добре цвета на китарата. Малко си личи че е оправяно но пак е по добре от виждащо се дърво и по=добре от даване на 1000000000 лева за едното боядисване.