N.S.S. Публикувано Декември 3, 2009 Публикувано Декември 3, 2009 (Редактирано) Случи се преди няколко часа и съм бесен... По стечение на обстоятелствата падна от един стол.. И се олющи парченце от лака.. Китарата е черен Ибанез правен в Индонезия.. Въпроса ми е има ли възможност това нещо да се оправи и ако да, към кого мога да се обърна? Мерси предварително! Редактирано Декември 3, 2009 от N.S.S. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 На първо време те съветвам да качиш снимки, във форума има доста лютиери, които ще ти помогнат. Цитирай
dean_dime Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 О да доста е гадно. Преди около месец и моя Шектър падна ама се отлющи,че чак е фурнира падна и то на лицевата част с диаметър около 1,5см. Та де то май трудна работа да се направи да не си личи но можеш да позагладиш с секундно лепило (кат оизсъхне се позашкурва леко) и да лепнеш някакъв стикер или да си изрежеш някаква форма от PVC фолио (както аз направих). Доста добре замаскира, а ако решиш по-нататъка можеш да я дадеш на лютиер да я пребоядиса. Може и да има и по-ефикасни варианти от този с лепилото но не съм чувал и може би по-опитните колеги биха казали. Цитирай
N.S.S. Отговорено Декември 3, 2009 Автор Отговорено Декември 3, 2009 Стикери не искам Ще я дам на който трябва, но първо в кви пари ще ме вмести и второ може ли въобще да се оправи без цялостно пребоядисване? Ето и няколко снимки: Цитирай
emil Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 ^ А хората дават маса пари за фабрично олющени китари... Цитирай
dandilov Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 То па т'ва хора ли са...? Мания някаква за грозотии. Цитирай
N.S.S. Отговорено Декември 3, 2009 Автор Отговорено Декември 3, 2009 То па т'ва хора ли са...? Мания някаква за грозотии. Всякакви извратеняци има.. И все пак.. по темата? Цитирай
BassTraffic Отговорено Декември 3, 2009 Отговорено Декември 3, 2009 (Редактирано) Има няколко варианта за лечение: 1. Частично лакиране. Лакиране само на олющеният участък и съответно изравняване и полиране. Недостатъци - ще си личи, ще има видимо петно от новият лак и видим контур между старият и новият лак, вероятни разлики в цвета. 2. Лакиране само на задната и страничната част на китарата, като най-засегнати от удара и като се избегне по този начин преливането на нов и стар лак на равна повърхност. Недостатъци - няма. 3. Прелакиране на целият инструмент - струва ми се излишно. К. Димитров Редактирано Декември 3, 2009 от BassTraffic Цитирай
N.S.S. Отговорено Декември 3, 2009 Автор Отговорено Декември 3, 2009 Имам само една забележка по точка 2 чукната е в предната част... :? предно/странично. А и колко пари би излезнала една подобна операция? Цитирай
N.S.S. Отговорено Декември 3, 2009 Автор Отговорено Декември 3, 2009 Окей.. Съобщиха ми сума (приблизителна) Сега.. Къде в София има лютиер на който да мога да я занеса, като знам че ще се справи блестящо? Цитирай
d4_ghero Отговорено Декември 7, 2009 Отговорено Декември 7, 2009 Абе аз имах една драскотина не беше голяма ама се виждаше дървото. Реших да се направя на майстор. Мярнаха ми се на майка лаковете. Използвах черния и докарах много добре цвета на китарата. Малко си личи че е оправяно но пак е по добре от виждащо се дърво и по=добре от даване на 1000000000 лева за едното боядисване. Цитирай
Recommended Posts