Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Аз имам определено мнение за тях, но искам да чуя какво мислят и другите.

По този начин, аз и другите, които ще участваме в темата, а и тези, които само ще я четат ще успеем да си сверим часовниците.

Нека засегнем въпроси от рода:

Отворени ли са медиите за талантливи български изпълнители и продуценти, които създават интересна музика за публиката?

Има ли корупция? Налага ли се да се плаща за ротации? Ако някой знае да каже.

Към този въпрос – Работят ли с определени сценаристи, режисьори ... към които трябва да се обърнеш, за да приемат продукта ти?

Изпраща ли ли сте свои клипове? Срещали ли сте се с техни представители? Какво е било отношението им?

Ако са отхвърляли ваш проект, казали ли са мотивите си?

Споделете и хубаво и лошо!

Отговорено

Изпълнител :cheers2: > Мениджър :)>ПРОДУКТ

А вече работата на мениджъра е да се занимава със:

-------------------------------------------------- > спонсори

-------------------------------------------------- > студио

-------------------------------------------------- > видео

-------------------------------------------------- > лейбъл

-------------------------------------------------- > реклама

-------------------------------------------------- > медии

-------------------------------------------------- > участия

-------------------------------------------------- > продажби

Така че харесвате си един мениджър давате му % и ходите само да записвате и по участия, всичко останало е негова работа или на агенциите.

Медиите са такива, защото са такива мениджърите и обратното мениджърите са такива, защото политиката на медиите е такава :P;)

Правете :hooray: и чакайте по добри времена.

Отговорено

По добре кажи дали медийте управляват вкуса на хората и как някой който не притежава никакво естетично чувство за нещата облъчва хората с нескопосани песни. Ама това искал народа ....дрън дрън народа взима това което му дадеш.Аз по принцип не правя музика за широко потребление за това медийте в който бих отишъл са няколко и няма проблем свирим класически hard&heavy с елементи на прогресив който иска слуша който не иска си пуска планета и се забавлява.Ходил съм в ММ преди доста време нямам забележки никой не си е правил своеволия и не е отказвал да участваме в техни предавания.Бил съм и в Веселина Тв не знам да ли съшествува вече не беше лошо ... Негативните впечатления са ми от немузикалните телевизии...

Отговорено
Аз имам определено мнение за тях, но искам да чуя какво мислят и другите.

По този начин, аз и другите, които ще участваме в темата, а и тези, които само ще я четат ще успеем да си сверим часовниците.

Нека засегнем въпроси от рода:

Отворени ли са медиите за талантливи български изпълнители и продуценти, които създават интересна музика за публиката?

Има ли корупция? Налага ли се да се плаща за ротации? Ако някой знае да каже.

Към този въпрос – Работят ли с определени сценаристи, режисьори ... към които трябва да се обърнеш, за да приемат продукта ти?

Изпраща ли ли сте свои клипове? Срещали ли сте се с техни представители? Какво е било отношението им?

Ако са отхвърляли ваш проект, казали ли са мотивите си?

^Композирах, аранжирах, изсвирих, записах в студио и продуцирах сам два компакт-диска, с обща времетрайност на музиката около 80 минути. Занесох последния си диск /като по-качествен от техническа гледна точка/ за представяне най-напред в Радио-София. Беше преди няколко години. Дълго чаках някой на входа, който да дойде и вземе диска. През това време се оказа, че музикалните редактори чакат думата на продуцентите, а те от своя страна незнаели дали редактора ще одобри тази музика. В този омагьосан кръг в който се намирах, най-после дойде една добра женица, взе скъпоценното ми творение и ми обясни, че тя е само приносител. Много такива като мен непрекъснато им досаждат и дано имам късмет някой да прегледа /прослуша/моето дискче. Нищо лично против мен! Те ще се обадят, ако има нещо! Останах изумен от усещането за огромния труд, който ежедневно полагат тези музикални корифеи. За мен ли им е сега? Така болката от явното недооценяване се превърна в усмивка. По подобен начин ми затваряха вратите и от други медии, но вече ми беше по-леко - бях имунизиран. Сега си раздавам CD-тата на който ми поиска. Какво пък, лошо няма! Да не съм само аз?

Споделете и хубаво и лошо!

Отговорено

Да очаквате да отидете с дискчето си в радиото като по американските филми и някой добър самарянин да реши да го чуе и да го пусне, след като осъзнае спорния ви гений вече дори не е наивност, а влиза в едни други категории.

А по темата имам един въпрос:

КОЕ в България ???

Мисля че нещо съм изпуснал докато ме е нямало :D

Отговорено

Медиите ги интересуват парите, плати си 10 000 за ротации и ето ти новия клип по теуевизоро. За МТВ са други парите, но ако има звизди тука може да ги питате, колко е там :hysterical:

Отговорено

Да, медиите се опитват да управляват вкуса, но като чели не им се отдава на 100%.

От това което мисля и от мнението на доста други хора (непрофесионалисти) стигам до извода, че не успяват да задоволят интереса на публиката.

Тази манипулация над масата не е най-добрия подход, защото музиката е по-старо явление от всички тях взети заедно. Музиката е изградила инстинкт в човека, затова казваме често за даден човек - "Той има талант.", "Той има дарба." - Музиката е нещо вродено.

И когато има конкуренция между медиите не трябва ли да се опитват да задоволят вкуса на слушателя, а не да се опитват да създават мода от някакви несъвместими с естетиката продукти.

И нещо друго. Преди време бях гледал филм за корупцията в радиата. Събитията се развиваха в САЩ през средата на миналия век. Там тази корупция се преследваше. Сега съществуват ли подобни закони в САЩ и България?