Jump to content
Българският форум за музиканти

noname

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    синтезатор

noname's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да, медиите се опитват да управляват вкуса, но като чели не им се отдава на 100%. От това което мисля и от мнението на доста други хора (непрофесионалисти) стигам до извода, че не успяват да задоволят интереса на публиката. Тази манипулация над масата не е най-добрия подход, защото музиката е по-старо явление от всички тях взети заедно. Музиката е изградила инстинкт в човека, затова казваме често за даден човек - "Той има талант.", "Той има дарба." - Музиката е нещо вродено. И когато има конкуренция между медиите не трябва ли да се опитват да задоволят вкуса на слушателя, а не да се опитват да създават мода от някакви несъвместими с естетиката продукти. И нещо друго. Преди време бях гледал филм за корупцията в радиата. Събитията се развиваха в САЩ през средата на миналия век. Там тази корупция се преследваше. Сега съществуват ли подобни закони в САЩ и България?
  2. Ако имате възможност да отидете в някой магазин и да тествате е най-добре. Има и нещо друго. Като казвам че картата трябва да има ниско ниво на шума това означава, че трябва да потдържа ниско ниво на шума при аналоговите входове. Защото много производители дават -100db за нивото на шума, но те имат в предвид презапис на аудио или миди (вътре в самия компютър, ако мога така да се изразя), а когато се опиташ да вкараш сигнал от вън, положението не е чак толкова добро. Според мен нивото на шума е важен показател, затова го давам за пример. Нека някой, който има карта от този клас - между 100-300 лв. (в случая става за все пак за нещо такова, нали) и я тествал в това отношение да каже и предложи марка.
  3. Естествено, че ще ти трябва звукова карта. Всички стандартни компютърни конфигурации вървят със супер обикновенни и некачествени звукови карти. Трябва ти карта, която не вкарва шум. 16 битовия wav формат поддържа диапазон от -100 до 0 db. За професионални нужди трябва и картата да има ниво на шума под това, т.е. -100db. Има качествени DeHiss филтри за чистене на шум, но това не е приемливо при наличието на толкова много качествени звукови карти на пазара. Картата задължително ще ти струва над 100 лв. Външната карта е по професионална - избягваш смущения от близкия и контакт с техника.
  4. Аз имам определено мнение за тях, но искам да чуя какво мислят и другите. По този начин, аз и другите, които ще участваме в темата, а и тези, които само ще я четат ще успеем да си сверим часовниците. Нека засегнем въпроси от рода: Отворени ли са медиите за талантливи български изпълнители и продуценти, които създават интересна музика за публиката? Има ли корупция? Налага ли се да се плаща за ротации? Ако някой знае да каже. Към този въпрос – Работят ли с определени сценаристи, режисьори ... към които трябва да се обърнеш, за да приемат продукта ти? Изпраща ли ли сте свои клипове? Срещали ли сте се с техни представители? Какво е било отношението им? Ако са отхвърляли ваш проект, казали ли са мотивите си? Споделете и хубаво и лошо!
  5. Благодаря! Но тези напътстващи данни могат сериозно да подведат някои, който ги вземе за ориентир.
  6. Не мога да разбера, защо трябва да сме толкова дребнави. Като правиш записа от аналогов на дигитален запиши го и до -6 дб., за да си сигурен, че няма да прецакаш и после си го увеличи до 0 дб. Обикновенния Уейв формат е от 0 до -100 дб. На хората уредбите и звуковите карти към дъната да не мислиш, че поддържат амплитуда по голяма от 40-50 дб.
  7. :stop: Такива работи няма. Всеки инструмент, вокал, микрофон е с различни характеристики. Такива универсални параметри няма. Тези таблички и графики си ги е направил някой инженер за инструментите, които той ползва.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.