Baby Thomas Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Имам цяла школа за слап на китара, Никифена беше ми я пратил преди време. Така свири китарния брат на Wooten - Реджи. Не ме зарибява супер много, но е интересен и неизлишен похват! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Един малък трик, в стил Стиви Рей Вон (и не само), обяснен супер нагледно в това уроче: За мен всъщност покрай тази тема откритието за сега е бендване с 2 или 3 пръста на струната Винаги съм тренирал само един пръст да ми е достатъчен и не съм се замислял че още един или два на струната могат да ми помогнат да го подсиля - нищо че идеята на урока е по-друга Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Много ми беше приятно да прочета и изгледам работите по темата. Браво за градивната тема. За да не всявам спам само искам да обърна внимание за невероятната динамика , в рамките дори на един такт...абе "GRANDE" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Венелин Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Мдаааа. Много добра тема. Звукоизвличането е много важно. Ето ви още един Red House. Един любим китарист прави кавър на друг любим китарист http://www.youtube.com/watch?v=XXYjEMTQRm0...feature=related Задълбахме на тема блус май,защо ли?... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Задълбахме на тема блус май,защо ли?... Ами за това сме се събрали.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
checho Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Един малък трик, в стил Стиви Рей Вон (и не само), обяснен супер нагледно в това уроче: За мен всъщност покрай тази тема откритието за сега е бендване с 2 или 3 пръста на струната Винаги съм тренирал само един пръст да ми е достатъчен и не съм се замислял че още един или два на струната могат да ми помогнат да го подсиля - нищо че идеята на урока е по-друга като ти прочетох поста, първата ми реакция беше да се учудя безкрайно много, но после всъщност малко ти завидях - аз си бендвам с два или три пръста, но питай ме сега като ми се налага да правя бенд с един пръст(примерно с първи и нямам време да сменям позицията за бенд с повече пръсти) и как се потя и се ругая за мързела така че много добре си се учил според мен по темата - браво на всички, които допринасят за развитието и(и най-вече на тези като мен, които допринасят главно с похвали ), много интересно и полезно ми беше да гледам споделените клипчета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 Е, да ама сега открих, че с 2 пръста + видгам още един тон бенд Доста ми помага, при положение че свиря с 11-ки в стандартен строй. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wandering Spirit Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 Най-чистият тон - урок от самия Майстор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Ноември 13, 2009 Share Отговорено Ноември 13, 2009 Моля ви се, четете темата, недейте само пуска безразборно, за да остане що-годе прегледна. Горния линк го има още във втория пост на темата. А колкото до въпроса защо ли така само блус в тази тема, за ориентация може да служи заглавието, може би ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yotzzo Отговорено Ноември 16, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 16, 2009 И за да излезем извъм блуса, пускам линк към едно изпълнение на Ейдриън Белю. Вярно, че използва ефекти, но има интересни неща в пипането. Според мен си струва да се чуе и види. Аз се размазвам от кеф като го слушам тоя човек! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Ноември 16, 2009 Share Отговорено Ноември 16, 2009 Тъй като явно няма да се задържим само в блуза прекръствам темата. Сега очаквам лавина от примери за звукоизвличане в различните стилове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Ноември 16, 2009 Share Отговорено Ноември 16, 2009 (Редактирано) Ето една темичка, която постнах преди ебем-ти-време, смятам, че е горе-доле в контекста на темата: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=43375 едит: в общи линии най-важният цитат от всичките тия клипчета е: "what you really should do is turn off this viedo right now and go listen to B.B. king play" Редактирано Ноември 16, 2009 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Ноември 18, 2009 Share Отговорено Ноември 18, 2009 Mark Knopfler Master Class part 1 Mark Knopfler Master Class part 2 Mark Knopfler Master Class part 3 Повярвайте ми, заслужава си да се изгледат с внимание, казват се доста полезни неща. П.П.Завиждам на тези три момчета за възможноста да почерпят познания от този невероятен човек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Ноември 19, 2009 Share Отговорено Ноември 19, 2009 Щом се казва master class явно и те са невероятни по същество и са си заслужили да са там...не е като да са спечелили участие в някоя смс игра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Ноември 20, 2009 Share Отговорено Ноември 20, 2009 Преди известно количество години ми беше много криво, че не ми се удава блуса много. През цялото време се чудех какво, мамка му, ми липсва. И в един момент просто го усетих. Не ми е ясно как стана, но разбрах как се свири блус: Взимаш която и да е китара, настройваш я по някакъв познат начин и започваш да се държиш с нея като с капризна любовница - докосвай я нежно, гъделичкай я, шепни и, ощипи я, ползвай играчки (ботълнек например), целуни я, викни и, скарай се с нея и после я обичай пак... Никой не може да те научи как да обичаш една капризна жена - можеш да се научиш единствено сам, и то само тогава, когато си я усетил наистина... Блуса е нещо, което трябва да се изживее, а не да се смята. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts