Jump to content
Българският форум за музиканти

Изработка на 7 стр. китара с масивно тяло и изрязан топ


Recommended Posts

Щеше да е още по хубава ако я беше оставил натурална! Можеше само та я тонира и отгоре да положи безцветен лак!

С тоя сънбърст само е прикрил и по този начин съсипал красивета дървесина - особено на топа! В този случай е могъл да мине отгоре само с един фурнир !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^На този сравнително висок "арчтоп" трудно би се залепил фурнир, а и има доста конструктивни особености, на които фурнира ни би стоял толкова добре - вкопавания за потенциомети, остри ръбове при рогата....

Иначе за бърста и аз съм съгласен донякъде, може без него.

 

К. Димитров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забелязвам да е висок арчтоп - съдейки по една от снимките не повече от 7-8 мм! А и не е типичен такъв. Поставял съм фурнир на доста китари тип Лес Пол без проблем! Колкото до скосовете при рогата и там има възможност да се направи огъване в известни граници, останалото ще се покрие от сънбърста. Вдлъбнатините за потенциометрите също могат да станат, функцията на които по мое мнение в случая е може би да събират и задържат прах. Както и да е, жалко за дървесината,за мен това е чиста съсипия на скъп и красив материал! От тази дебелина на заготовката стават не един а два топа без проблем, но парите са си негови - така решил-така направил!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата според мен си е супер красива. Евала на човека.

 

Само главата не ме кефи, пък и не ми е ясно защо не е сложил заключващ нът, след като има floyd rose.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои китаристи смятат, че най-голямото бреме на флойдроуза е именно горното заключване, затова го заменят с графитен нът и заключващи ключове, твърдейки, че по този начин постигат достатъчна стабилност и китарата не разстройва (в което аз не съм съвсем убеден, особено при интензивна употреба на флойда, но така или иначе не съм пробвал). Типичен пример за това е Перстижът на Крис Бродерик (Мегадет) - изключително красива китара според мен, макар че аз лично бих предпочел да е с горно заключване:

 

l_8360a3d61bd55dc09014b515dcffd0fe.jpg

 

Иначе китарата на пича е станала много яка, евалата, макар че ако я беше направил червена (както в началото) и без бърст на мене лично повече би ми допаднала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мое лично мнение е, че когато се ползват качествени и в още по голяма степен екзотични дървесини инструментът би трабвало да изглежда по следния начин(китарата е шестструнна и е плоска - флат топ):

 

http://s156.photobucket.com/albums/t2/Smar...Maple%20Guitar/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата-грифа е от Карвин,за това и формата е такава.На мен и формата на тялото не ми харесва :punk_guitar: ,но топа е страхотен!Бих предпочел да е по-прозрачен,така се губи от красотата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, успокойте се, защото вече излязохте много сериозно от границата на общоприетия добър тон. Ако имате да си казвате нещо, моля направете го на ЛС-та.

smartpeter, теб лично ще те помоля да внимаваш с квалификациите, които раздаваш с лека ръка. Считай го за жълт картон. Така само подклаждаш идеята за спор и ненужен офтопик!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раха, честита ти китара!

Според мен изглежда супер!

Хареса ми и това, че пича прави пълно ревю на процеса на производството. Определено смятам да взема тази идейка за моя сайт, когато стане някога....

 

В крайна сметка да не ти пука кой какво ти говори. Благодаря ти за темата, а ти си свири с кеф на китарката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.