Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Щеше да е още по хубава ако я беше оставил натурална! Можеше само та я тонира и отгоре да положи безцветен лак!

С тоя сънбърст само е прикрил и по този начин съсипал красивета дървесина - особено на топа! В този случай е могъл да мине отгоре само с един фурнир !

Отговорено

^На този сравнително висок "арчтоп" трудно би се залепил фурнир, а и има доста конструктивни особености, на които фурнира ни би стоял толкова добре - вкопавания за потенциомети, остри ръбове при рогата....

Иначе за бърста и аз съм съгласен донякъде, може без него.

К. Димитров

Отговорено

Не забелязвам да е висок арчтоп - съдейки по една от снимките не повече от 7-8 мм! А и не е типичен такъв. Поставял съм фурнир на доста китари тип Лес Пол без проблем! Колкото до скосовете при рогата и там има възможност да се направи огъване в известни граници, останалото ще се покрие от сънбърста. Вдлъбнатините за потенциометрите също могат да станат, функцията на които по мое мнение в случая е може би да събират и задържат прах. Както и да е, жалко за дървесината,за мен това е чиста съсипия на скъп и красив материал! От тази дебелина на заготовката стават не един а два топа без проблем, но парите са си негови - така решил-така направил!

Поздрави,

Петър

Отговорено

Китарата според мен си е супер красива. Евала на човека.

Само главата не ме кефи, пък и не ми е ясно защо не е сложил заключващ нът, след като има floyd rose.

Отговорено

Някои китаристи смятат, че най-голямото бреме на флойдроуза е именно горното заключване, затова го заменят с графитен нът и заключващи ключове, твърдейки, че по този начин постигат достатъчна стабилност и китарата не разстройва (в което аз не съм съвсем убеден, особено при интензивна употреба на флойда, но така или иначе не съм пробвал). Типичен пример за това е Перстижът на Крис Бродерик (Мегадет) - изключително красива китара според мен, макар че аз лично бих предпочел да е с горно заключване:

l_8360a3d61bd55dc09014b515dcffd0fe.jpg

Иначе китарата на пича е станала много яка, евалата, макар че ако я беше направил червена (както в началото) и без бърст на мене лично повече би ми допаднала.

Отговорено

Мое лично мнение е, че когато се ползват качествени и в още по голяма степен екзотични дървесини инструментът би трабвало да изглежда по следния начин(китарата е шестструнна и е плоска - флат топ):

http://s156.photobucket.com/albums/t2/Smar...Maple%20Guitar/

Отговорено

По темата-грифа е от Карвин,за това и формата е такава.На мен и формата на тялото не ми харесва :punk_guitar: ,но топа е страхотен!Бих предпочел да е по-прозрачен,така се губи от красотата му.

Отговорено

Хайде, успокойте се, защото вече излязохте много сериозно от границата на общоприетия добър тон. Ако имате да си казвате нещо, моля направете го на ЛС-та.

smartpeter, теб лично ще те помоля да внимаваш с квалификациите, които раздаваш с лека ръка. Считай го за жълт картон. Така само подклаждаш идеята за спор и ненужен офтопик!

Отговорено

Раха, честита ти китара!

Според мен изглежда супер!

Хареса ми и това, че пича прави пълно ревю на процеса на производството. Определено смятам да взема тази идейка за моя сайт, когато стане някога....

В крайна сметка да не ти пука кой какво ти говори. Благодаря ти за темата, а ти си свири с кеф на китарката