kuckopucko Публикувано Ноември 3, 2009 Публикувано Ноември 3, 2009 Здравейте, значи колебая се основно между два процесора на KORG- KorgPX4D и -KORG AX3000B и един на Zoom B2.1U. които са в ценовиа клас до 200 USD - повече клоня към АX3000B Моля които има впечатления да сподели .....интересува ме процесор за домашно свирене с приличен звук/ за slap/ и приличен компресор. Баса ми е Yamaha 5 стр с пасивна ел. a кубето е един стар regent преживял пернишки тунинг. Та макар питането ми да е малко -"ако има нещо, нема нищо" моля, които е използвал някои от изброените процесори, да сподели впечатления. благодаря предварително. Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 BOSS ME50 B - дебела ламарина, здрави копчета, има си Екю, копресор, солиден експрешън педал и още доста безумия, които са много зарибяващи. Аз си ползвам предимно на батерии. Цитирай
rinti Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 които са в ценовиа клас до 200 USD Това и боса нещо не съвпадат Цитирай
IgniteAll Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Line6 процесорите са над 200 долара. Имаше един стейдж вариант, който е страхотно орязан, колкото и да изглежда на външен вид като POD XT и има експрешън педал. 200 долара за добър процесор надали ще свършат работа. Ако си харесал нещо на Корг, намери семпли из нета и имай предвид, че това, което ще чуеш е базирано и на инструмента, който се използва. Според мен е доста по-добре да решиш какъв стил те влече и да посегнеш на аналоговото, което за мен лично е много по-добре от процесор за 200 долара... Цитирай
kolega Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Човек, не давай парите така в долари, защото става обърквация. В Америка тези пари ще ти стигнат за много неща, а тук - за много малко неща. Цитирай
Coprophagus Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 един съвет от мен ако ще си взимаш процесор взимай най-високия клас всичко друго след няколко месеца ще те дразни и ще се чудиш за какво си си дал парите. Събери пари за хубав процесор или мини на "камиончета" , по-добре един хубав ефект вместо 30 дето за нищо не стават. Тези неща ти ги казвам от опит. Направих тази грешка да си взема Диджитех БП 200 и след известно време установих че процесора ми реже някой честоти и мачка звука и в последстиве свирех без процесора (трябва да отбележа че има и ефекти които не са никак лоши в процесора: Уамито, хоруса и фленджъра). Сега съм с Лайн 6 Х3 лайв и нямам забележки ползвам Диджитех-а заради Уамито и резултата е страхотен. С две думи хубаво евтино няма направи си сметката сам, но един съвет от мен мисли в преспектива. Цитирай
kolega Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 +1 . Горното мнение е абсолютно вярно според мен. Евтиното излиза най-скъпо. Освен ако не ти е най-първия процесор в живота, купи си един евтин - колкото да си начешеш крастата, дет се вика. Пък после ще мислиш за нещо голямо. Аз бях с digitech BP50. И аз установих че звука просто като се преобразува в цифров сигнал си има загуби след това - изходния сигнал е малко по-скапан. Нищо много сериозно, но все са неща, които ще те издразнят с времето. Ползвах го заради компресора, понеже нямах нищо друго. В последствие си купих камионче, та сега процесора ми служи единствено и само за тунер (поне от тази му функция съм мн доволен - железно ги лови всички честоти ) Цитирай
kuckopucko Отговорено Ноември 4, 2009 Автор Отговорено Ноември 4, 2009 Благодаря на всички за отговорите :) за парите - в долари са защото ще пазарувам от щатите/в тази връзка бих бил благодарен за линк към някои читав магазин/ иначе ме интересуваше дали някои е ползвал изброените процесори и какви са му впечатленията. Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Аз пък съм малко на другата страна. По-добре евтин процесор отколкото скъп такъв. За парите на скъпия процесор ще си купиш нужните аналогови ефекти. Винаги съм се чудил колко хора използват поне 50% от възможностите на един процесор. И още малко разсъждения. Процесорите са се развали бая. Всеки един процесор произведен сравнително скоро е достатъчно добър за домашно свирене. Виж, ако говорим за първите зуум 506 например там е мъка. Преди години имах корг ax1b - пак мъка. скапва звука. От тогава казах, че процесор никога повече няма да си купя. Сега нещата мисля, че малко са се променили и поне от малко по-голямата част от процесори звучат добре. Разгледай какво има в процесора като опции и купувай според това какво ще ползваш от него. Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Според мен нещата покрай процесорите мноgo са се променили от едно време. Щом Мешуга ти къртят главата с Line6 Vetta II това е изцяло дигитиален амп но според мен 200 долара са е добро начало за камиончета. Компресия, EQ, драйв. хорс, дилей, уами... и.т.н Цитирай
armario Отговорено Януари 11, 2010 Отговорено Януари 11, 2010 Пак късно се включвам, но....за 200 $ - няколко берингерски камиончета. Или един сансамп: http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdi.html Цитирай
Recommended Posts