Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  Baby Thomas написа:
  Sturmfuhrer написа:
Tomas, взимаш го ей така да си свириш ли??

Да, защо? Какво имаш предвид? Или ми се чудиш на малкото мозък горе в камбанарията? :godbless:

Бе я си се кефи! Кво ти дреме :godbless:

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено
  Baby Thomas написа:
Ха-ха. Определено се развеселих. Стилове звучи добре, но то моето свирене е едно...

Дрънкам сяк'ви неща, рок, блус, джангър обичам тук там. Общо взето от всичко по малко. Именно затова обичам "по-versatyle" апаратурите...

Нямам възможност да дам много пари в момента, затова ще си търся нещо евтино. Но временните неща по принцип нали са най-трайни, затова не искам да е ултра летва няк'ва.

FX Loop ще е супер да има, но май тия модели са по-скъпички, особено ако ще е параллел. Най-вече не ми се иска да "убивам" лампата на входа с изцяло солид-стейт усилвател. Опитвал съм Меса-та в един Парк 15В и беше плачевно, особено като сложихме накрая един Зуум 505 ;)

П.П. Нек'во кобо ще е. Глава с отделен спийкър кабинет не става да е. Хем скъпо, хем по-трудно би се продал по-нататък (като взема Ф50 ;) )

Дай сега едно по-едно:

1. Versatile - ами с един предусилвател това е малко трудно в интерес на истината...

2. FX loopa в твоя случай го предлагам, защото по този начин прескачаш предусилвателя на ампа и използваш само крайното стъпало, което е и целта на упражнението (не ти трябва да се оправяш с два предусилвателя, вЕрвай ми :godbless: (или по-добре недей ;)) ). Защото Месата е предусилвател. Паралелен FX loop съвсем не ти трябва в този случай, трябва да е сериен, още повече цената на усилвателите малко зависи точно от това !!! Паралелен се използва в повечето случаи за time-based ефекти като chorus, delay, reverb и с него се дава възможност да се миксва dry сигнала и wet сигнала от ефектите в различно съотношение.

Още повече в този случай получаваш все едно два различни усилвателя - веднъж Месата в ЕФЕКТС ретърна (т.е. крайното стъпало), и втори път самия усилвател с неговия си предусилвател.

3. Не става въпрос за глава въобще. Става въпрос за full-range крайно стъпало, което просто да усили сигнала от предусилвателя + колона - мдам верно ще е леко по-скъпо, ама това е според зависи, какво е стъпалото и колоната.

4. Хвърли един поглед на горепредложените Randall и плюс това на Фендър FM серията, силно подозирам (по това, което чух, когато ги пробвах), че крайните им стъпала са доста добри и подходящи. Земи си Месата отиди на място, ръгни ги в FX return и дай жица (преди тва виж дали случайно ЕФЕКТС луупа не е паралелен, защото тогава не ти върши работа).

5. Меса в Парк15 - хахахахахахаххаха...+Зуум....шшшшшшшшшшшт да не чуе някой от Меса, че ше има самоубийства....

успех :godbless:

Отговорено
  synchu написа:
  Baby Thomas написа:
Ха-ха. Определено се развеселих. Стилове звучи добре, но то моето свирене е едно...

Дрънкам сяк'ви неща, рок, блус, джангър обичам тук там. Общо взето от всичко по малко. Именно затова обичам "по-versatyle" апаратурите...

Нямам възможност да дам много пари в момента, затова ще си търся нещо евтино. Но временните неща по принцип нали са най-трайни, затова не искам да е ултра летва няк'ва.

FX Loop ще е супер да има, но май тия модели са по-скъпички, особено ако ще е параллел. Най-вече не ми се иска да "убивам" лампата на входа с изцяло солид-стейт усилвател. Опитвал съм Меса-та в един Парк 15В и беше плачевно, особено като сложихме накрая един Зуум 505 ;)

П.П. Нек'во кобо ще е. Глава с отделен спийкър кабинет не става да е. Хем скъпо, хем по-трудно би се продал по-нататък (като взема Ф50 ;) )

Дай сега едно по-едно:

1. Versatile - ами с един предусилвател това е малко трудно в интерес на истината...

2. FX loopa в твоя случай го предлагам, защото по този начин прескачаш предусилвателя на ампа и използваш само крайното стъпало, което е и целта на упражнението (не ти трябва да се оправяш с два предусилвателя, вЕрвай ми :godbless: (или по-добре недей ;)) ). Защото Месата е предусилвател. Паралелен FX loop съвсем не ти трябва в този случай, трябва да е сериен, още повече цената на усилвателите малко зависи точно от това !!! Паралелен се използва в повечето случаи за time-based ефекти като chorus, delay, reverb и с него се дава възможност да се миксва dry сигнала и wet сигнала от ефектите в различно съотношение.

Още повече в този случай получаваш все едно два различни усилвателя - веднъж Месата в ЕФЕКТС ретърна (т.е. крайното стъпало), и втори път самия усилвател с неговия си предусилвател.

3. Не става въпрос за глава въобще. Става въпрос за full-range крайно стъпало, което просто да усили сигнала от предусилвателя + колона - мдам верно ще е леко по-скъпо, ама това е според зависи, какво е стъпалото и колоната.

4. Хвърли един поглед на горепредложените Randall и плюс това на Фендър FM серията, силно подозирам (по това, което чух, когато ги пробвах), че крайните им стъпала са доста добри и подходящи. Земи си Месата отиди на място, ръгни ги в FX return и дай жица (преди тва виж дали случайно ЕФЕКТС луупа не е паралелен, защото тогава не ти върши работа).

5. Меса в Парк15 - хахахахахахаххаха...+Зуум....шшшшшшшшшшшт да не чуе някой от Меса, че ше има самоубийства....

успех :godbless:

Baby Thomas,

по-добро пояснение от това на synchu надали ще получиш!

На твое място бих му благодарил, а после - бегом към магазина! ;)

Отговорено

Да, synchu, естествено съм много благодарен. Всичките ти мнения са ми много полезни.

От нещата, които си ми писал, виждам, че обяснявам много зле. Това за ФХ лууп-а го знам, но нещо се отплеснах да се правя на много умен :godbless:

Под версатайл имам предвид да има там 2-3 врътки, 2-3 режима, а не просто като педалче БОСС - клик, стръг и туй-то... Да вади различен саунд...

Фулл-рейндж-а с колона не звучи никак зле като опция, но първия вариант е готин именно за това, за да мога хем да ползвам само АМР-а, хем в комплект с Месата и Берито.

А да ти кажа Фендър нещо ме изприщват като заглавие, евтините Пивей-ки не стават ли за нищо? Евтини имам предвид 300-400 лева, забравих им моделите...

П.П. Някой по-евтин Рандъл с ФХ Лууп? 75Вата ще троши стъкла безт'ва :godbless:

Отговорено
  Baby Thomas написа:
Да, synchu, естествено съм много благодарен. Всичките ти мнения са ми много полезни.

От нещата, които си ми писал, виждам, че обяснявам много зле. Това за ФХ лууп-а го знам, но нещо се отплеснах да се правя на много умен  ;)

Под версатайл имам предвид да има там 2-3 врътки, 2-3 режима, а не просто като педалче БОСС - клик, стръг и туй-то... Да вади различен саунд...

Фулл-рейндж-а с колона не звучи никак зле като опция, но първия вариант е готин именно за това, за да мога хем да ползвам само АМР-а, хем в комплект с Месата и Берито.

А да ти кажа Фендър нещо ме изприщват като заглавие, евтините Пивей-ки не стават ли за нищо? Евтини имам предвид 300-400 лева, забравих им моделите...

П.П. Някой по-евтин Рандъл с ФХ Лууп? 75Вата ще троши стъкла безт'ва  :godbless:

:godbless: хехехе...

оффф...Пак т'ва с марките, питай Angermeans за неговия калкулатор ( ;) ), пардон Елка. Между другото е добра идея да попиташ http://www.promusic.bg/ дали все още нямат от тези усилватели Елка, които са доста добри, въпреки че са световно неизвестни...пък и цената им беше добра (пак питай Angermeans, че съм забравил колко беше).

Нали си имаш уши, мен ? Ако те кефи как звучи, к'во ти пука какво пише?

Ами за Peavey бих ти препоръчал да погледнеш в "Купувам-продавам" (http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=697)- там се продаваше един Бандит, който е доста добър усилвател, има много добро крайно стъпало и ще е (според мен) чудесен вариант, както за свирене само с усилвателя, така и Меса + усилвателя, само дето пише 550лв - ама сигур може да се преговаря. От останалите Пивита мога (аз, а може и други мнения да има)да ти препоръчам само ламповите серии, които са доста скъпи (Peavey Classic 30 - sweeeeeet ! велик просто), XXL ( :green: ) и Wiggy сериите, които пък ги няма в БГ и пак са скъпи...

Отговорено

ELKA-та е добра, особено съм доволен от чистия канал, но за съжаление overdrive-а има прекалено малко контроли (Volume, Gain, Presence, Shape), а като цяло има доста басов звук. Тъй че използването на EQ преди preamp-а на усилвателя на мен ми се вижда неизбежно.

С чистия канал нямам този проблем, там има mids, treble, bass и gain (обикновено слагам примерно 7.5 treble, 4 bass, 4 mid, reverb и оттам вече с процесора си разцъквам...)

Отговорено

Angermeans, тази ELKA не съм я виждал Ф2Ф, но на снимка и параметри ми се вижда по-голяма летва, отколкото искам да притежавам B)

Май ще трябва да дойда за 2 дена до София да разцъкам...