Black Bird Отговорено Август 30, 2010 Автор Отговорено Август 30, 2010 Ужас са тия струни Не държат. Нямат нищо общо с Еликсир. Това е моето мнение. Цитирай
asen93 Отговорено Август 30, 2010 Отговорено Август 30, 2010 (Редактирано) незнам според мен Earnie Ball са добри за ценовият клас преди си бях взел някакви Yanaha повече няма и да ги погледна боклуци ръжда падаше от тях за една седмица Редактирано Август 30, 2010 от asen93 Цитирай
gos Отговорено Август 30, 2010 Отговорено Август 30, 2010 Аз също от вчера съм с такива, харесва ми тона и наистина са по-меки от Елексир и на моите има петна. Обаче,ако заминават бързо лошо защото на мен ми струваха почти 25лв. Цитирай
каменов Отговорено Август 30, 2010 Отговорено Август 30, 2010 Ами ще го удължиш, но не завинаги. Аз лично като сложа Дънлоп препарата и звука ми става отново "ламаринен" за около час. Естествено, ако ги минаваш всеки ден от както си ги купил, ще държат по-здраво от колкото хич да не е. За сметка на това се премахват всякакви петна с това чудо. Идеята ми беше, че в доста форуми, включитвлно и Ultimate-guitar казват, че Dunlop 65 прецаквал самото покритие. Било ненужно да се минава с какъвто и да е String conditioner защото падало самото покритие. Иначе и аз минавам струните с него , ама тук е мястото да кажа : НЕ КУПУВАЙТЕ СТРУНИ YAMAHA ... точно 2 часа свирене и имаше петна. Идеята ми е дали самия препарат влияе сърху покритието Цитирай
bulby Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Не мога да кажа за издръжливостта спрямо Elixir, но със сигурност на Ernie Ball тона и усещането ми допада в пъти повече. Elixir съм слагал само веднъж и ги смених след 2 дни. Въобще, каквото и да пробвам винаги се връщам към Ernie Ball - обикновени никелови, RPS, Titanium reinforced - всичките са им много добри, даже като падне покритието пак си ми харесват. Ползвам размери 10-46 или 11-48 в зависимост от китарата. В момента съм точно с Titanium 10-ки (от около месец), засега са екстра. Също така Earthwood (пак на Ърни) 80/20 12-54 са ми любимите за акустична, но тази седмица ще пробвам Martin SP да видя те как са Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 От FAQ секцията в сайта на Еликсир: Q: Can I use Fast Fret or other string lubricants on Elixir® Strings?A: Yes, but there is no need to... Не го прецакват. А и Ямаха примерно нямат покритие, както и всички евтини модели (под 10$/сет). Да се прави разлика между никелировката на тия и специалното покритие върху по-скъпите модели! Цитирай
каменов Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Мерси. За Yamaha знам, че нямат покритие но в сравнение с Dunlop които са с един лев по-скъпи някак си не издържат грам. Та ето го и въпросното мнение във форума, което ме наведе на мисълта, че може да се разваля покритието http://www.ultimate-guitar.com/forum/showt...d.php?t=1152291 . Някои казват, че е дбре, други - " не е нужно " а трети, че се прецаква. То е ясно, че трябва да пробвам за да знам следващият път, но реших, че някои е пробвал преди мен. Благодаря за мнението все пак и нека силата бъде с теб Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Аз и мойте хора от бенда интензивно ползваме Фаст Фрет и Дънлоп Формула 65 мазила, а свирим 90% с Еликсир (и за китара и за бас и за кухарка). Нищо им няма! Препаратите помагат да се почиства мизерията, а не да разяжда всичко по пътя си. Ако препаратите разяждаха каквото не трябва нямаше да се купуват, респективно произвеждат. Същото важи и за производителя на покритията. Нали не смятате, че ония правят фабрики и т.н. без да си направят елементарни изследвания? Виж ако ползваш WD-40, както някои споменаха... Може и китарата да се разпадне... Цитирай
muzicantini Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 тук е мястото да кажа : НЕ КУПУВАЙТЕ СТРУНИ YAMAHA ... точно 2 часа свирене и имаше петна. Ако е тук мястото, и аз да кажа. Същото се отнася за струните Vinci. Цитирай
cold Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Пак имате късмет да свирите и 2 часа. Редовно ми се случва струните да имат петна още при отварянето и то най - вече 1 -ва и 2-ра. Последният случай беше с дънлоп купени от Динакорд. Кои знае на колко време са и кое качество или пък контейнера е бил леко понамокрен..знам ли, но не стават за нищо. За последно хубави струни си вземам от магазина на Икономов - София и по-точно Д'Дарио - за съжаление нямат от известно време Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Отворихме още един сет от "титановите" Ърни-та. Същия проблем с втора струна (само с нея) - на петна е, другите нищо им нмяа. Странна работа, сякаш нарочно са я прецакали във всеки комплект. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Сега сложих едни такива (титан) и не забелязвам да е на петна,чудесно звучат -е като нормалното Слинки,ще видим колко ще изкарат. Цитирай
Fashion Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 "Титановите" Ърни-та са ок като нови, да видим колко ще издържат. Малко ми липсва "мазното" усещане на Елексирите, но времето ще покаже кой е по-по-най . За струните Винчи, ползвал съм доста дълго време от тях в началото на демокрацията ,когато нямаше голям избор. Доста ми харесваха тогава, пък и в сета бяха с резервна първа и втора. Последните 10-тина години не съм ги срещал и не знам дали поддържат същото качество! Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Резервната първа я има, но качеството... Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 ^Струните на Rotosound също имат резервна първа. Стават, горе долу. Цитирай
Recommended Posts