Jump to content
Българският форум за музиканти

Странен проблем


Recommended Posts

Въпросът ми е може ли да се отстрани този странен проблем в Crybaby-то ми?Значи не е първа младост,но съм го ползвал доста време безотказно и изведнъж се случи нещо странно.Като го включа от двете страни с жаковете и захранването,работи известно време и след това звука се сгърчва и направо спира и във включено и в изключено полужение.Няма разлика дори да не е с адаптер,а с батерия.Много ми е чудно какво е сдало багажа и как така работи 2 минути,а после спира даже и в изключено полужение не е тру байпас.Ако някой знае за какво става дума и може да ми обясни да пише :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На нещо такова ми прилича: включваш го и се подава захранване но за момент, след това започват да се разреждат филтриращите кондензатори при което захранващото напрежение плавно спада с което звука се "смачква"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пробва ли с чисто нова батерия?

 

g_vayov, няма как да стане тези малки кондензаторчета да държат ефекта да работи 2 минути. Съмнявам, че проблема е свързан с кондензатори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко са му кондензаторчетата и колко му е консумацията... но на такова нещо ми заприлича. Предлагам да го погледне някой дето разбира от електроника че тая форумна диагностика... трудна работа. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@g_vayov може би си прав и на мен на това ми прилича,но не разбирам толкова от елементите и трябва да го види майстор.Пробвах и с нова батерия същата работа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

на моето cry baby без никакво захранване bypass-a си работи и през него минава чсит сигнал, съмнявам се да имаш лоша спойка.

Вероятно някой елемент ти прави проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.