Jump to content
Българският форум за музиканти

За Раздела Авторска музика и жанровете


Recommended Posts

Бихме ли могли да се насладим на един раздел Авторска музика в който всяка тема която се пуска в описанието си да съдържа малко по вече обяснение за жанровата насоченост на музиката

с едно Рок,Поп, метал итнт стига..но трябва да се оясни на хората, че въпреки невъзможността да се определи точния стил на една група , винаги има име на стил което обеснява в малко по глобален характер но все пак обеснява, на къде духа вятъра.

Апелирам към търсенето на някаква алтернатива от страна на модераторите за заковем веднъж за винаги някое правило в раздела.Мисля че в раздела за обяви едно време се оправиха нещата горе долу с формуляра за попълване на обявата.. Надявам се с усилията на всички да постигнем нещо в насоката.

 

Раздела е блато вкоето затъваме всекиден повече и повече.Отделно че си е чиста загуба на време да отаваряш и да зареждаш песни които в никакъв случй не са нещо за което искаш да си губиш времето. Това води до чисто и просто отблъскаване на потребителите ( в моя случай е така) като чуя две неща които са обяснени като ''нещо ново'' или '' последни напъни с новата китара'' просто заобикалям третата тема с подобно обяснение.освен ако не е на някой вече познат съфорумник разбира се.

 

''За бога братя'' давайте обесение за стила на песента която публикувате!!!

 

Не казвам да се подраздели раздела на раздели, само да обесняваме малко повече за какво иде реч в темата която пускаме.

наистина ли няма начин да се въведе едно поп меню за избиране на стила или поне този който е най близко до стила в който сме.Така при публикуване на темата всичко ще е в пъти по ясно.

ако има начин да се направи с едно поп ъп меню би бил прекрасно ще систематизираме 5-10-15 или 30 стила по азбучен ред и потребителя да си зибере най близкия,ако сметне за наложително нека обясни малко повече калко стила се различават в приложената песен.

 

 

надявам се да не остане пак глас в пустиня предложението.

 

/както и да е догодина пак ще предложа ако нищо не се направи сега/

//после ще почна ежемесечно//

///може да стигнем и до ежеседмични ексцесии///

 

хехех няма да се плашункате това е за доброто на форума и на всички потребители Вервайте ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям напълно за подраздели,но да не са прекалено диференцирани,да не почнем сега -подраздел дет метал,траш и т.н.Само рок,поп,джаз,симфонична/да речем/ и подраздел "извращения",'щото не винаги знаем какво свирим...И ако може и само ако е възможно да се добави така нареченото "attachments" като в guitarampmodelling.com,ще се улеснят нещата вместо да се търсят нам си колко сървъра, за да няма постове от рода-"не ти работи линка" и т.н.

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обособяването на подраздели не е обосновано на този етап. Иначе ще помислим за препоръки относно пускането на теми в раздела. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подразделите са излишни определено, но спесификация в описанието мисля че е разумно да има.

Ако се приеме и се въведе шаблон би било гот.

можеби с малко по диктаторски привички, да се трият темите които не са пуснати както трябва (от дадена дата на пред),нали така се наложи в покупкопродажния раздел мисля.. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ми те помолиха, учтиво и официално вече в раздела, да пишат хората стилова насоченост, ма така като гледам нема файда.

 

 

Обаче сега ми се роди идея.

Нали има възможност към всяка тема да се пуснат някакви иконки дето излизат до заглавието, е тука отдолу някои от тях са тия:

:greenball::girl_witch::):music336::)

 

Интересно ми е те, не могат ли да се сменят и да се направят задължителни в раздел? Може да не са емотиконки дори а просто някакви икони с текст. Някакви основни подразделения, без да се прекалява, примерно:

Rock Metal Jazz Pop Dance HipHop Ethno

 

И всички тежки стилове са си Мйетъл, всички рокове - психаделик, бла бла са си рокове и така...

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумът вече стана нещо повече от форум. Искам да кажа - функционалността на една форум система не покрива изискванията на аудиторията на повече от 99%.

Според мен има нужда да се пипне малко код, да не напишат някои нови функционалности, за които да се събират идеи.

 

Например когато пускаме тема в раздел "Авторски" да избираме стил, дължина, пр...

Относно атачмънта - не натискайте толкова модераторите, колеги :) Сървърното пространство струва пари. ;)

 

Ако всички способни модове ги мързи съм готов да предложа помощ в името на вселенското добруване ;)

 

А?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Изобщо не вярвам, проблема да идва от мързел ;)

 

Въпреки че всички в администрацията всъщност нищо не правят по цял ден, нямат работа хората, задължения, семейства... само седят и цъкат из форума. От време на време за развлечение си организират фестивал и толкова....

 

Та, недей така :), не вярвам някой да има проблем с това потребител да напише ход и да го напави, стига да е "толкова лесно".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше прекалено образно казано ("мързи") наистина се извинявам ако някой го е приел буквално, не съм имал това в предвид ;)

 

П.С. Я, това ми е 666 коментар... чувствам се малко по-зъл... чудя се дали наистина не съм го имал в предвид :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да идеално ще е да има някакво разделение, защото аз например съм дървена глава и слушам почти само метъл, и не ми се слушат хиляда други работи докато намеря нещо в тоя стил така че подкрепям идеята. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не излизат чак толкова много неща в раздела. Достатъчно е който качва да пише "метъ/ал" или "неметъ/ал". Когато е неметално почти винаги го слушам и не губя много време. :thumbs_up: Другото интересно нещо в раздела е, че почти няма негативни мнения. Например в guitarplayer.ru е пълно с такива, без да са злобни и без някой да се обижда и да обвинява в хейтърство. Тук, обаче сме малко и ако всеки си казва каквото мисли от рода на: " пълен шред" или: "звука е мазало, не се слуша" ще стане неприятно, защото всички се познаваме, а сме и докачливи... Та мисълта ми е, че като не се критикува, дори и малко безотговорно възможността за рефлексия клони към нула. Разбира се не искам да кажа, че трябва да се плюят неща - особено ако не харесваме някакъв стил по принцип, само апелирам към това да не се стягаме от негативни мнения. Мен последно като ме оплюха се смях с глас - критикуващият потребител са беше потресъл от пиеската ми и беше обрисувал някаква битова трагедия. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обозначаването в раздела и сега е поносимо: >50% от авторите изрично споменават стила или 'силно намекват' с жаргонни понятия като 'тресня' и подобни. Ако всички спазват такъв протокол, няма да има проблеми.

 

Може би модераторите трабва да блокират необозначени теми (триене е драстично и не се приема добре; не могат ли да 'скрият' съдържанието или по друг начин да го направят неизползваемо?). И успоредно да пуснат ЛС на автора да си укаже стила, ако иска темата му да се 'отключи'. Или любезно да му обяснят, че "пробвам си новата китара" не е точно стил :mellow:

 

Има в платформата бутон/линк за оплакване срещу нарушаващ пост - може с това да се сигнализира от публиката, ако забелеци нещо необозначено.

 

Разбира се, в идеалния случай биимало и класификация с менюта, и графика (иконки или друг визуален начин за обозначаване), и директно качване на самия форумен сайт (вместо линкове към другаде)... и той се събуди. Нали не искате да плащате абонамент за ползване на форума?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
в раздела почти няма негативни мнения. Например в guitarplayer.ru е пълно с такива, без да са злобни и без някой да се обижда и да обвинява в хейтърство. Тук, обаче сме малко и ако всеки си казва каквото мисли от рода на: " пълен шред" или: "звука е мазало, не се слуша" ще стане неприятно, защото всички се познаваме, а сме и докачливи... Та мисълта ми е, че като не се критикува, дори и малко безотговорно възможността за рефлексия клони към нула.

Явно и тук важи неписания принцип като, "за мъртвите или добро или нищо".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Замислям се дали да не направим и тук един задължитрелен шаблон.

Например:

 

В полето за име на темата се пише групата и с тире името на песента.

В разяснението се пише стила.

 

И в самото тяло .... се обяснява КАКВА Е ЦЕЛТА НА ПОСТА. Идеи ли искат, мнение ли ... и най отдоли изрично се пише "Съгласен съм да бъда критикуван" или "Не ме критикувайте"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.