Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Моля, кажете някакъв ВСТ Хост, в който да си хостна Гитар Риг 3-та, че вече... Попринцип ползвам Cantabile 1.2, но в момента намирам само 2 версия, която отказва да извади някакъв звук, от колкото и места и да я дърпам и да я инсталирам.

Ще ми се да е нещо просто и елементарно, само където да заредя въпросния ВСТ плъгин и толкова. (Да може и да прави записи). Имам някъде Кюбейс 3 и Фрути Лоопс. С тях обаче пък хич не съм работил и не знам дали ще мога да се справя до чак до там. ;)

Отговорено

Защо не пробваш Рийпър ? ;)

Има във форума една мн.полезна тема от колегата Kurt Uvash посветена на тази програма с много полезни нещица и материали вътре.Потърси я!

Поздрави,

Рахата

Отговорено

Щото съм се отвратил от Фрути Лупс, Рийпър и всякакви подобни... Просто не става и това.

Спецялно сега в Рийпър съм заредил трак, сложил съм си Гитар Риг-а за ефект - удрям струната и нищо! То, че е нищо, нищо, ама самата програма не отчита никакъв входен сигнал, а настройките съм ги направил, даже съм ги свирил и според туториълите, които е пуснал колегата...

Иначе самия Гитар Риг в станаллоун версия си пее....

Отговорено (Редактирано)
Cubase SX 3, лесно се намира и работи!

Вчера го докарах до там, че да мога да записвам (китарата, заедно с Гитар Риг-а се чуваха само, когато записвам, иначе не).

Днес вече дори и това не иска да се чува. Има входен сигнал в Кюбейса, Гитар Риг-а също отчита, че има сигнал, но звук не излиза...

Въобще, мразя такива програми, които има 1000 неприложими приложения за мен.

Cantabile Rulz в тоя случай. Въпроса е, че не мога да немеря версия 1.2, щото 2.0 не работи. Същото като с Кюбейс-а.

@Roevers - VST Chainer-a - същата работа. Отказва да изкара някакъв звук. Какъвто и да е той.

Редактирано от Slide
Отговорено

Колега, то е ясно. За тва и казах, че търся някой елементарен хост, който няма нужда да му правя 1000 настройки, да добавям по 15 трака, да им добавям допълно ефектите на тях, да зареждам бекинг тракове в други тракове, да записвам всичко поотделно, да го миксирам...

Просто имах нужда от хост, в който да си заредя ВСТ плъг-ин-а да му дам рекорд и да ми запише всичко на аутпута (нали Гитар Риг-а си има дек, в който можеш да си пускаш музикални файлове...).

В крайна сметка се оправих с Рийпър с напътствията и помоща на колегата Кърт Ваш.

Отговорено (Редактирано)

Пресли ти каза-явно проблема е някъде другаде.Няма нищо сложно в настройките ,за да изкараш звук от която и да е програма-няма хиляда настройки,знаеш го..Ако е софтуерен проблема-оправя се,особено с рийпър,понеже там ти е сигурно че откъм хост работи/защото е законен/.Но тъй като знам ,че си запознат с материала,явно проблема ти е другаде/хардуер най вероятно/П.П!!!-не прочетох поста ,че си се оправил-но като стана дума-какво стана с KURT UVASH,бе ейй?къде зачезна този човек?

Редактирано от sardaesox
Отговорено (Редактирано)

^

:) K.U. - имал е май леки разногласия с някой модератор и в резултат или изтърпява някакво наказание, или им се е разсърдил и с и е вдигнал чукалАта...

:P

Редактирано от Бицев
Отговорено

Щом си се оправил с Рийпър, предполагам ще се справиш и с Кюбейс. Пробвай петицата, обнародваха я наскоро - моето мнение е, че така ще направиш крачка напред в разбирането на ВСТ хостовете. Успех!

:offtopic-001: Относно Вълка - що гоните човека? На доста хора е полезен, на някои забавен. Е, вярно, може и да дразни някои :icon_shithappens: . Аз лично няма да се изненадам, ако някой Лахана или Бърдоква влезе скоро от същото прокси... :yes:

Отговорено (Редактирано)

Оправил съм се с Рийпъра да. За Кюбейс, че и нови издания - ще видим.

Аз имах възможността малко да поговоря с Кърт Ваш в скайп. Не знам точно какъв е бил проблема, но е имал разногласия - да. Кой прав, кой крив не знам. (Попринцип явно модераторите винаги са прави).

Аз смятам, че това тука е форум, не е парламент, не е държавна администрация, не съм работник тук, модераторите/администраторите не са ми шефове и предлагам, без никой да ми се обижда, да не се вземаме толкова на сериозно. Все пак сме тук за да обменяме информация и да си помагаме с каквото и както можем. Ако някой води форумен живот и смята, че като има дадени права и може да ги използва, то проблема си е негов...

Поздрави!

PS: Мисля, че уроците на колегата Кърт Ваш са много полезни. Освен това, дори изчистихме някой проблеми, които имах с Рийпър и в скайп. Така че човека помага, не виждам какъв е проблема с него, но няма да се изненадам, ако сметне за излишно да отделя внимание на форума...

Редактирано от Slide