vlado1113 Публикувано Октомври 22, 2009 Публикувано Октомври 22, 2009 (Редактирано) Аз наредих платката по тази схема: http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://...ved=0CBoQ9QEwBQ тъй като е на монтажна платка и ми се стори лесна за начинаещ като мен. Всичко е свързано както на картинката но не тръгва. Изходите входовете и потенциометрите съм ги смързал единия край както е даден а другия Graund. Правилна ли е схемата която е дадена. Горе от дясно има едно съпротивление 10к което е към двата диода да не би да е потенциометър аз съм се го сложил съпротивление. Редактирано Октомври 22, 2009 от vlado1113 Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 22, 2009 Автор Отговорено Октомври 22, 2009 Извинявам се за заглавието на темата но не съм видял а сега не ми дава възможност да го променя нека някой от подръжката на форума го промени. Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 22, 2009 Отговорено Октомври 22, 2009 Намери си принципната схема(не на монтажната платка) и си проследи веригата.Неможем да гадаем какво точно си направил.Като за начало това. П.П Потенциометъра Е съпротивление,така че и да е,и да не е,трябва да работи,но няма да имаш контрол на някой параметър. Цитирай
Linchpin Отговорено Октомври 23, 2009 Отговорено Октомври 23, 2009 (Редактирано) Там, където съм заградил с червено не трябва да има връзка. Редактирано Октомври 23, 2009 от Linchpin Цитирай
metalhammer Отговорено Октомври 23, 2009 Отговорено Октомври 23, 2009 Напълно показателно как Не трябва да се копира всичко наготово от нета ! Ето ти картинки да гледаш... Цитирай
Death Отговорено Октомври 23, 2009 Отговорено Октомври 23, 2009 (Редактирано) Там, където съм заградил с червено не трябва да има връзка. Да и аз мисля,че там е грешката. Редактирано Октомври 23, 2009 от Death Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 24, 2009 Автор Отговорено Октомври 24, 2009 Благодаря махнах връзката но пак не тръгва преглеждах схемата на монтажната платка и всичко е точно но там не е указано каде да вържа изхода OUT и там ми е грешката. Според схемата на единия потенциометър и на маса така ли е ? Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 24, 2009 Автор Отговорено Октомври 24, 2009 (Редактирано) Според мен кондензатора на входа е много малък 0,001 uf и не пуска сигнала ще сложа 0,047 uf да видя какво ще стане. Редактирано Октомври 24, 2009 от vlado1113 Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 24, 2009 Отговорено Октомври 24, 2009 Според мен кондензатора на входа е много малък 0,001 uf и не пуска сигнала ще сложа 0,047 uf да видя какво ще стане. Така ще се промени звука, защото ще пропуска повече ниски. Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 24, 2009 Автор Отговорено Октомври 24, 2009 Открих си грешка сложил съм съпротивление 4,7k а то на схемата е 470к. Оправих го но пак неще. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 25, 2009 Отговорено Октомври 25, 2009 (Редактирано) За да си откриеш проблема ти трябват 3 неща: 1. Внимание 2. Мултицет 3. проба и усилвател. Можеш да си направиш пробка като за твойта цел. Свържи масата на ефекта с масата на усилвателя и понамали усилвателя Запой жица за една игла след това я омотай с изолирбанд, само връхчето да стърчи(че да не докосваш иглата, а изолацията по нея, когато държиш пробката). Иглата свържи последователно през да кажем 47nF / 10K към входа на усилвателя. Включи нещо(сигнал или някой да дрънка на китарата) на входа на ефекта и проследи слухово сигнала с пробката. С мултицета можеш да премериш съпротивленията(по-голямата част от тях) и да си провериш напреженията във важни точки. Редактирано Октомври 25, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Gregg Отговорено Октомври 25, 2009 Отговорено Октомври 25, 2009 Ако занапред смяташ да се занимаваш с такива неща ще е добре да си направиш едно просто устройство, което да "пуска" и да "лови" сигнал. Побира се малка кутия и помага да се открие къде се губи сигнала. На практика същото, което ти е обяснил Евтим, само че самостоятелно устройство, което е е елементарно, но много полезно. Цитирай
Death Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 И в краина сметка тръгна ли ефекта? Цитирай
vlado1113 Отговорено Октомври 26, 2009 Автор Отговорено Октомври 26, 2009 (Редактирано) Ефекта най- накрая тръгна проблема идвал от това че нямал минус и с едно бяло кабелче му подадох директно от конектора : http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2178/36...D8GcTMCHm8U.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2359/12...3iUhPLTIQNj.JPG Но очаквах повече като звук няма достатъчно гейн. Аз го включвам в чист канал на лампов правен осиловател тъй като нямам в осилователя драйв а той явно е слаб бустер и самостоятелно без драйв неможе да си покаже силата. Пробвах го с оргиналните диоди 1n4148 и с светодиоди и накрая му сложих едни германиеви няма голяма разлика. Много пъти проверявах схемата да не би нещо да съм объркал но всичко си е по схемата, чудя се какво да му променя да даде още драйв че така немже да ме накефи като свиря. Пробвах го и с TL082 малко по силен звик изкарва но иначе си звучи както с 4558. Редактирано Октомври 26, 2009 от vlado1113 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 Осилвателя, само да питам, с оси ли е пълен или усилва? Цитирай
Recommended Posts