Jump to content
Българският форум за музиканти

Двойни пикапи на Squire Bullet Strat?


Мартин Кюков

Recommended Posts

Здравейте, бих искал да попитам нещо някой от хората,които се занимават с електрически китари от повечеко време.Свиря от 1 година и скоро си купих Squire Bullet Strat,въпреки че ми предлагаха един Chord (не знам много за него) . Та, по темата, въпросът ми е: Мога ли да заменя някой от адаптерите на китарата с двойни? И ако да, колко г/д би ми излязла тази модификация :) Благодаря предварително за оказаното съдействие!

Редактирано от Мартин Кюков
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги,всичко може,но дали е рентабилно да правиш такава модификация.

Още повече,че едвали би се справил сам.Има и двоини адаптери,който са на доволно ниски цени,но не очаквай чудеса от тях.

Китарата която са ти предлагали,да не е била Cort?

Редактирано от Death
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо трябва да се провери на китарата ти под пикгарда дали има издълбано място в тялото за хъмове.Ако има място следва купуването на нов пикгард предназначен за целта.После вариациите на тема двойни адаптери са много,на като цена да речем че за 60 лева купуваш два двойни адаптера на GuitarTech.Ако бюджета ти е по-голям влизаш в сайта на seymour duncan и си избираш в зависимост от стила, който ще свириш.При липса на място в тялото за стандартни хъмове пак има вариант - Hot Rails...но за цена нищо не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двойни адаптери GuitarTech за 30лв. парчето вече няколко месеца НЯМА в РФ.

Не се изхвърляй със скъпи адаптери, предвид китарата. Поне аз не те съветвам.

Горе правилно те повъветваха да провериш дали има дъпка в дървото за хъмбъкери и да се сдобиеш със съответния пикгард.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вече ти казаха, че освен че трябва да си купиш хъмбъкер, ще трябва и нов пикгард. Много разходи и разправия, а пък ако друг ти модва китарата това ще са още разходи. На твое място бих продал Булет-а, и за тия пари (като включим и евентуалните р-ди за адаптер, пикгард и поставянето им) бих си взел един Скуайър Афинити HSS.

 

Компромисен вариант е да си вземеш хъмбъкер с размерите на единичен, но не са евтини и мисля, че горния вариант би бил най-удачен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време мислех и аз да слагам двойни адаптери на моя Squier Buller Strat.. Иначе под пикгарда има място за двойни адаптери. Имаше и вариант да се реже пикгарда вместо да се купува нов ама не знам..

В крайна сметка продах скуайъра и си купих нова китара с двойни адаптери, съветвам те ако имаш възможност и ти да го направиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири си сега спокойно на Squier , научи основите на sweep picking-a и бързите ръчички и тогава лепни една по-сериозна китара за 700-800 лв , иначе разлика няма да видиш голяма със смяната на адаптерите поради самата конструкция на Squier , е да ще има по-плътен звук, но не и до такава степен за да забележиш по-добър звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^He бих казал, че последното твърдение е твърде точно.

По-хубава китара, без значение дали с хъмбъкери или без, ще звучи осезаемо по-добре, като при добър избор има шанс да звучи МНОГО по-добре, дори и само Nothing Else Matters да си свириш на нея.

Иначе съм съгласен, че няма нужда от бързане или втурване в големи харчове със съмнителен ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога ли да заменя някой от адаптерите на китарата с двойни? И ако да, колко г/д би ми излязла тази модификация

 

1.

Можеш да ги замениш ако китарата има подходяща кухина под пик-гарда за да побереш новите адаптери.

Свирил съм с такава китара, и й смених трите сингли с два двойни.Нов пик-гард си поръчах за 35 лева и го чаках повече от месец да пристигне.Адаптери си купих два свалени от LTD за 100 лева (завишена цена с днешна дата).

Трябва ти и троен суитч - още 15 лв.

 

Общо 150 лева.

 

Аз съм си правил ремонта сам, ти може да плащаш на някого за това.

 

2.

Предлагам ти да изрежеш старата плочка (да разшириш отвора на наклонения/бридж адаптер), така че вместо сингъл да сложиш бъкерче.Тогава разходите ти от 150 лева, падат на 50 (има и по-евтини хъмбъкери).

 

Имай предвид, че по такъв начин плочката се съсипва, а и не е лесно да направиш правилен отвор.

Освен това ще имаш проблем с дупките за адаптера, защото едната от тях може да се случи прекалено близо до старата.Новият отвор трябва да е преценен да бъде точно над кухината.

 

Ако нямаш опит в такива манипулации, не го прави сам, а потърси друго решение!

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ :surprise:

само трябва да си виждал поялник преди това.

взимаш си хъмбакър с размер на единичен, разпояваш стария на същите места запояваш новия адаптор и :)

 

както всички препоръчват сложи първо на "бриджПозиция" .. ако ти допадне може да си смениш и нек-а .....

и натам вече по смело ще го правиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едната ми китара е точно такъв Скуайър и му смених бриджа с Гитар Тех адаптер от 30лв. Пикгарда си го отрязах сам кат се сложи бъкера и плочката не си личи въобще.Тоест този разход може да си го спестиш.След като смених адаптера наистина китарата зазвуча по друг начин.Ама както казват горе не се изхвърляи с много пари за адаптер-няма смисъл. Тъй като разбирам че в РФ вече няма гледай в раздел продавам за някой хъм на по - ниска цена .

Късмет !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички съвети и отговори ;] . (извинявам се за правописната грешка в заглавието на темата "пикАпи" :D ) ... Мисля да си ръчна и да си изрежа пикгарда, като слагам двоен адаптер само при бриджа.Но искам само да питам при това положение ( 2-ен само при бриджа) трябва ли да копувам нов ... таковатаа... Превключвател на адаптерите така да го нарека :bravo: .За изрязването, предполагам че с малко по-прецизни мерки и подходящите инструменти би се получило добре, и все пак човек трябва да ръчне сам за да види дали може нещо или не :bravo: . :girl_witch:

Редактирано от Мартин Кюков
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.