Jump to content
Българският форум за музиканти

Мартин Кюков

новаци
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Мартин Кюков

  1. Суийп пикинги...бързи рачички ... да, съгласен съм че трябва да увладея малко по-сложните неща преди да се изхвърлям със скъпи китари, напълно доволен съм от скуайъра за парите, които съм дал и не мисля скоро да го сменям поради простата причина, че след 1 година завършвам средно образование и се почва изтичането на пари ... Целият замисъл на темата беше да видя дали мога да сложа хъм-а до бриджа ( и евентуално още един при грифа).Наистина съм ви много благодарен за отделеното време и за информацията, която ми стоварихте .Веднага щом говоря с Всевишния ( бащата ) относно разходите, в най-добрия случай се захващам с това малко за мен приключение . Да се надяваме че ще пропусне финанс и ще мога да понауча още нещо за жичкарските работи по ел. киарите. А после ... след като се сложи хъм-чето ... Благодаря !
  2. 30 , но от къде ? Живея в гр.Козлодуй... Т.е. не е проблем ако има в София, защото имам работа там.Другият ми въпрос е какво е ПВЦ плоча ? (преполагам пикгарда) Поздрави, Мартин
  3. Благодаря за всички съвети и отговори ;] . (извинявам се за правописната грешка в заглавието на темата "пикАпи" ) ... Мисля да си ръчна и да си изрежа пикгарда, като слагам двоен адаптер само при бриджа.Но искам само да питам при това положение ( 2-ен само при бриджа) трябва ли да копувам нов ... таковатаа... Превключвател на адаптерите така да го нарека .За изрязването, предполагам че с малко по-прецизни мерки и подходящите инструменти би се получило добре, и все пак човек трябва да ръчне сам за да види дали може нещо или не .
  4. Аз си сивря със Fender Heavy, мисля че са по 1.05мм , но не съм сигурен.Купувам ги от xxxx София по левче
  5. Здравейте, бих искал да попитам нещо някой от хората,които се занимават с електрически китари от повечеко време.Свиря от 1 година и скоро си купих Squire Bullet Strat,въпреки че ми предлагаха един Chord (не знам много за него) . Та, по темата, въпросът ми е: Мога ли да заменя някой от адаптерите на китарата с двойни? И ако да, колко г/д би ми излязла тази модификация Благодаря предварително за оказаното съдействие!
  6. Благодаря за отговорите Sasoh имах друго впредвид, знака за който питам е написан в книгата точно % Мерси все пак за отделеното време !
  7. Искам да попитам,какво означава знакът "%" в нотното писмо ... Благодаря предварително
  8. Благодаря за отговора.А за другата тема,мисля че има време докато стигна до нея,четох я но почти нищо не разбрах xD Мерси пак
  9. Създавам тази тема,за да разбера основните неща който трябва да знам за електро-акустичната китара,а ето и въпросите ми: 1.Какво ми трябва за да свържа електро-акустичната китара към колкони (на компютъра или ако трябват спецялни)? 2.Какви видове електро-акустични китари съществуват(e.g. както обикновенните класически,кънтри...)? 3.Трябва ли ми софтуер за да мога да си "свирукам през колоните "? Задавам тези въпроси,защото преди 1 месец бях достатъчно глупав да си сложа метални струни на класическата китара (тя няма "тръс род" ) и грифа ми се ОГЪНА буквално... . Благодаря за отговорите предварително !
  10. Много благодаря за отговорите,вече си уредих "гайка" за китарката
  11. Мисля,че това не пречи да си сложа колан (освен ако китарата няма трупче отдолу) Ако знаете саит кажете,ако не моля не пишете извън темата (нищо лично Sasoh ).
  12. Незнам дали гайки се наричат точно,явно са пъпки Ами мойта класическа китара няма пъпка за колан отдолу,а иначе ми е ясно че се връзва отгоре след нъта
  13. Имам една класическа китара,ня която искам да сложа колан(почти 100% сигурен съм,че има подпорно трупче отдолу в тялото).Колана го поръчах,но не ми донесоха гайки,за които да го закача(донесоха ми заключваща система).Мислех че към колана и заключващата система се включват и гайки монтиращи се на тялото на китарата,но уви не ми донесоха .Моля ако знаете някой сайт на музикален магазин,от който мога да поръчам въпросните джаджи да споделите Благодаря предварително!
  14. Така,като за начало съжалявам за пускането на тази тема...Вече се ориентирах къде се намирам и как да мръдна от това място ...Намерих си учител,ходя на уроци в Ботевград,изсвирих всички цели ноти в първа позиция и вече започнах да свиря прости мелодийки на 4-та 5-та и 6-та струна,следващия урок при "Джони" (Teh master) ще почвам бас и акомпанимент...ЯКО! ... Та,ориентирах се,започнах да свиря по ноти,дори и си играя с акордите,свиря си прости песнички като Swing Life Away на Rise Against,Pretty Woman на Roy Orbison,и някво просто подобие на акустична версия на Give it all пак на Rise Against(любимата ми група ^^ ).Мисълта ми е че започнах да катеря нагоре и няа да спра ROCK N' ROLL TRAIN BABY велико е ;] (съжалявам но незнам как да затворя темата , ако някой знае да каже xD )
  15. Извинявам се за изключително тъпия въпрос който зададох не бях прочел поста на Black dragon внимателно.
  16. Ами хора аз съм от Козлодуй (малък град е!) и незнам дали тук ще се намери учител за китара...ще се поразровя ще попитам ако си намеря ще изпия сичките му знания...много съм мотивиран просто дори свука от 1 струна ме кара да настръхвам...(само 2 са на моята орфейка и от 2-те настръхвам ) та ако намеря добре но ако не намеря... :S ще разчитам на баща ми и на четива
  17. Black Dragon Уестърн е китарата,значи не разбрах последно струни за електрическа китара или има спецялни струни за акустична уестърн китара (9-42 в двата случая) ?
  18. Създавам тази тема,за да ви питам как да чета нотите от петолинията и съответно как да ги изсвиря.Кажете коя струна на коя нота и коя комбинация от струни на коя нота съответства (ако има такива съответствия).Ако няма такова съответствие кажете как да свиря всяка една нота? ПП:Пак се извинявам за глупавите въпроси който задавам...начинаещ съм :S Говоря за акустична китара :]
  19. Благодаря много за информацията Значи струни за електрическа китара да си взема... okay мерси пак :]
  20. "9-42 или 10-42/46" ако може да ми обясните какво значи т'ва? Съжалявам за тъпите въпроси тъкмо започвам да се запознавам с нещата : / може би нещата вървят към нова китара...заделил съм 150 лева... четох разни темички за това каква китара да се вземе за начало...ще взема някъква да подрънкам малко да науча ноти разни,основните неща...после може да се разровя за по-спецялна китара...та за струните... 9-42,10-42/46 какво значи това?
  21. Така,имам една орфейка...с 20 прагчета е била е на баща ми,сега на нея има 2 струни...искам да попитам какви струни да си купя за нея?...След това искам да питам какво е "Табулатура" или нещо от рода...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.