Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ъ, имате ли идея? Аз писах веднъж на "виртуалната приемна" на "Министерство на културата" (мейл адрес в абв.бг, а кавичките на "министерство на културата" също са нарочни), но отговор не получих, въпреки, че пратих бонус - 1 - 2 заплашителни мейла, че ще се обадя да се оплача на Арменския поп и на ВАЦ-овете.

Та мисълта ми беше, някой минал ли е по този път и ако да, що не вземе да сподели как стават нещата...

Отговорено

Дам, интересна тема. Също така може да споделите като цяло правовите отношения в тази сфера..ако може на човешки език вместо да давате линкове към правни форуми/сайтове :)

Отговорено
И на мен ми е интересно!

Вече знам за 2 групи с името на моята! 

Макар, че ние се пишем с оригинален правопис! 

Издайте нещо и проблемът ще започне да се решава!!!

Отговорено

Абе има начин за регистрация на име, но струва много паре и се чака около една година :godbless:

А като издадете нещо проблемът може да се реши а може и да се задълбочи още повече!

• 2 weeks later...
Отговорено

Ами до колкото съм запознат трябва да се конултираш с адвокат и тои да ти изготви някакви документи,които заедно с името на групата,текстове.арангименти и т.н. се дават на нотариус,които ги завериава.Ама въобще не сам сигурен в това което казвам:P!

Отговорено

Всъщност,ще проверя и ще пиша как се прави!До колкото помня регистрацията на името на групата няма да струва пове4е от 50лв.

• 2 weeks later...
Отговорено

Topsun, сори, че пак вдигам темата, ама понеже каза миналата година, че ще провериш, та си мислех... ъ-ъ-ъ, някакво развитие с проверката?

:happy:

Отговорено

Ами излизаш на няколко концерта, пускаш няколко парчета по радиото, издаваш нещо и после ще си дойде от самосебе си. Иначе адвокат ще ти ги разкаже тези неща, ама незнам 'що точно искаш да регистрираш групата ?

Отговорено

"Ами излизаш на няколко концерта, пускаш няколко парчета по радиото, издаваш нещо и после ще си дойде от самосебе си."

Не, не става така...

Ще ми се да знам как стават нещата, за да няма някой ден (само за пример) Фанагория, Фanaгопia и т.н. Или както стана с Шангри Ла, дето като издадоха албум и т.н. и изведнъж някви нечувани дотогава пичове почнаха да ги съдят да името. И въпреки, че се оказа, че са си регистрирали името, съдебните дела бая се проточиха и така и не се разбра докъде се стигна.

Покрай 1 конкурс, в който бях замесен като част от организаторите, получихме заявки от 3 или 4 групи, които се казваха Post Scriptum, като не броим и оная, тежката банда, която не участваше. Не е ли малко тъпо...

Отговорено

Има няколко сигурни варианта да си имаш оригинално име на бандата и то доказано!

Ако се наречете на трите ти имена по паспорт Иван Драганов Петканов например ;) После и с личната си карта можеш да докажеш че това име ти принадлежи.

Другия вариант е да си сложите име като "ФГТ68Лему6"!Гарантирам ти че шанса да се повтори с някого е 1:9604673983656937650 ;)

Сега насериозно.Наистина е проблем това с имената,аз като основател на българската дет метъл група Брейнсторм си имах подобни проблеми,защото се появи и друга такава група свиреща джаз/фънк(много добро име на подобна формация!!!) и въпреки че ние бяхме с това име от 1995 и имахме издаден албум през 98ма си бяхме ъндърграунд и ако се беше стигнало до съд не знам как щяхме да се разберем.

Интересното е, че по-късно разбрах за още поне 10-15 групи с такова име по света,като сред тях бяха денс формация от САЩ,Литовска прогресив рок група както и немски хеви рокери.Проучих нещата за тях и се оказа че ние имаме името преди тях,но върви го доказвай на някого като си от България.Дори си мисля че и регистрация на името в Министерството не би помогнало в такъв случай,защото също така е факт че всякакви българските документи,удостоверения и дипломи не се приемат за достоверни в чужбина.Тъжно ,но факт!Постоянно имам шанса да се убеждавам в това.Така че надявай се никой да не ти дублира името,това е!