stratocaster Отговорено Декември 11, 2005 Share Отговорено Декември 11, 2005 това за високите и средите е вярно. колкото повече високи - толкова по-отчетлив звук. но за сметка на това при свирене с други инструменти китарата 'изчезва' в звуковата картина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Декември 11, 2005 Share Отговорено Декември 11, 2005 И аз съм съгласен за средите. Мисля 4е трябва да ги има пове4ко в картината. Пове4ко - 6те ре4е достатъ4но, но не по-малко 6тото наистина би се загубил в об6тиа саунд ако забива6 с банда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Декември 11, 2005 Share Отговорено Декември 11, 2005 (Редактирано) обикновено държа настройките на хай гейн канала си така: gain: 8,5-9 (10) treble: 5 high mid: 5,5 low mid: 5,5 bass: 6 presence: 4 на по-слаб гейн или крънч пак така, само че намалям басите малко Редактирано Декември 11, 2005 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Декември 11, 2005 Автор Share Отговорено Декември 11, 2005 офффф... нещо се обърках... Я обяснете кво точно е гейн-а?! :think: :wall: :wow: :read: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2005 Share Отговорено Декември 11, 2005 (Редактирано) Атаката на звука на китарата... Супер лесно звучи казано от теб. Трябва да пробвам. Това предполагам е валидно и когато свириш с РС-то, че при мен става малко каша като пусна всичко да джангъри... Иначе и аз свиря с горенаписаните "настройки" за EQ и волюм/гейн. Само че засега нямам педали и планирам да вкарам един ТюбСкриймър преди ламповия дзвер Peavey. Редактирано Декември 11, 2005 от Baby Thomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 12, 2005 Share Отговорено Декември 12, 2005 Аз напоследък: <кубето> Gain 1: до края Gain 2: изключен (в зависимост от настроението стига и до 12 часа понякога) Treble на около 1 часа Contour (щото кубето ми е лицензно по маршал; става дума за баланса между среди и високи/ниски) е на 12 часа Bass на на 11 часа Ползвам и един Шредмастър също: при него гейна е на половина, понякога и малко повече, ниски на 9-10 часа, контура е максимално изнесен към среди, а високите са до дупка, мастър волюмето - също. Трябва да се отбележи, че свиря на кремона, която изпитва известен недостиг на високи честоти.. А пък волюмето е до дупка щото изкарва един много готин звук - пак изкривява ама по по-друг начин от гейна. Иначе звука е идеален за рок/хард рок, но не става за хеви. За хеви - с повечко гейн Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2005 Share Отговорено Декември 12, 2005 (Редактирано) офффф... нещо се обърках... Я обяснете кво точно е гейн-а?! :think: :wall: :wow: :read: Гейн е усилването на входа на усилвателя(volume е на крайното стъпало). Като набичиш гейна почваш да претоварваш предусилвателя и се чува драйв. С две думи Drive = Gain = Distortion. Просто Гейн е техническото понятие(gain - печеля, усилвам, коефициент на усилване), a Drive i Distortion са маркетинговите имена на ефектите(под Драйв се има пред вид леко претоварване, а под дисторшън - много яко). Иначе distortion означава изкривяване. Между другото, visiondann, защо пишеш 6 и 4, вместо Ш и Ч? Нали си модератор, не давай лош пример. Редактирано Декември 12, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts