Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на ел. китара (помощ)


didomido

Recommended Posts

Няма музика, която да не може да бъде изсвирена на ЛП. И Спайк Касиди има такава и Скот Йън (който успешно забива и с теле) и да не кажа голяма дума, но 90 процента от професионалните китаристи на земята...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, може ли да ми препоръчате някои ел. китари за към 500лв.

 

Приготви си парите в брой (за всеки случай вземи още стотина лв.), отиваш в София, ако нямаш кола си купуваш еднодневна карта за градски транспорт почваш от Динакорд при кв. Дружба, отиваш на центъра в Пиротска (Малък Цум), xxxx, Капъша (и трите са в един район).Пиеш едно кафе на спокойствие и отиваш пак в магазина където си направил вече избора си.

Трябва да знаеш какво искаш, да действаш организирано и ще ти стигне един ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A защо "въобще корт" вместо "въобще ESP", примерно....?

Дам, може и F50 примерно. Аз предпочетох за 2-ра китара да си взема Корт, но всичко се променя, когато идеш в магазина и видиш 300 китари около теб. Просто иди и пробвай. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм, всеки предлага различно и малко се обърках

 

 

Хм, ако е възможно да преодолеем объркването... :greenangel:

 

Ще се опитам да обобщя.

 

1. Съвета на Евтим, доста подробен и аргументиран, даже ти е дал и конкретно предложение човека

2. Cort - имат (според отзивите до момента) сносни китари, които в са малко по-евтини от аналогичните модели на други марки

3. Ibanez

4. ESP

 

ще добавя и

 

5. форума в раздел "Продавам" - препоръчвам ти, докато се чудиш какво точно да си купиш, да хвърляш по едно око там - като нищо може да се окаже, че твоята китара си те чака :greenangel: Пък и можеш да уцелиш добра цена.

 

Най-добре е наистина да си набележиш няколкото модела, който се дискутират в темата и просто да обиколиш магазините, за да ги видиш на живо. Не се притеснявай, изборът ти на китара вероятно ще е по-лесен, отколкото си мислиш :greenangel:

 

Хайде, сполай и да се похвалиш с придобивка :thumbs_up:

Редактирано от Chieftain
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не бих се ограничил в тия марки. Препоръчах горе Richwood, защото съм пипал и смятам, че звучат минимум един клас над своя(ценово). На мен Richwood ми звучат малко по-ясно и балансирано от аналогични китари на други производители, затова и ги препоръчвам често. Иначе всеки може да пипне, чуе и да избере. Разбира се, има и много други марки, които стават.

На всеки малко по-препатил китарист е ясно, че за 500 лв. по всяка вероятност няма да си вземе китара, която да се доближава до характерното звучене на китарите, които слушаме по записите. И това далеч не е само заради адаптерите, както много хора вярват, докато не се убедят, че и след смяната на адаптерите с най-скъпите, китарата-пръчка пак звучи като същата дъска.

 

Реших да пиша по темата, понеже видях как се препоръчват пълни дивотии като Ibanez GRG за рок музика....

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз затова отбелязах за колегата ентусиаст твоята препоръка на първо място - не само защото имаш опита, но и си се аргументирал :greenangel: Направо ми иде да ти благодаря от негово име за това, че си отделил време да го посъветваш за нещо, за което други съфорумци биха го отчаяли с коментарите си :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами благодаря на всички (и най-вече на Евтим) които отделиха време да ми обесняват :pray::mellow: Вече изборът си зависи от мен.

Редактирано от didomido
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.