Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

Не бе колега не знам на френски ли пиша на какъв език ,че не ме разбираш?Не ти казвам да правиш мултисемпъл терцов.Нали имаш вече терци акордеон във всички тоналности?От този терцов акордеон лесно ще направиш същата терца за сакс рандом!Само заменяш мултисемпала по осцилаторите вместо акордеона който е,да стане  на сакс рандом !Ще имаш саунд със терцовите тонове от акордеоните но  вместо акордеон ще свири вече сакс рандом и си на 60-70%готов.Още няколко надстройки и си почти като оригиналния саунд.Само че ако не ме разбираш какво ти  казвам и искам да направиш явно няма да можеш сам да ги направиш тези неща :yes:

 

   Повече ме интересуват саундовете но ако искаш ми дай линк към клипа ще  вида какво имфо имаш.То аз как да не се интересувам щом е за клавири работата? :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Линк:

 

Значи терците са направени от Ensemble на клавира за акордеона искам само да ми обясниш ако е възможно как да направя терца примерно за сакса в ре минор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом са от Ensemble значи  са чрез усер скала.и такива имам.Със такава скала е лесно само сменяш саунда  на които е надстроен Ensemble усер скале от акордеон на сакса който искаш.Колега един път каза  на усера ти е един път казваш на енсембле и вече не знам какво имаш и какво искаш :yes: .Като имаш терца със енсемблето и чрез усер скала просто смени упара на който е направена усер скалата от енсемблето от акордеона които е на желания саунд!Друг е въпроса колко е вярна самата скала.Може да се направи терца на усер скала чрез енсенблето,на усер саунд и на усер дк кадето по принцип са барабаните.

 

   Най-лесно е като имаш терца акордеон  да я направиш на друг саунд.

   -Ако е на енсембле чрез усер скала и транспоне на оригиналния тон примерно +3 само смени  упара на които е направен енсемблето и скалата.

 

  -Ако е на усер саунд замени в осцилаторите мултисемпала от акордеон на желания или в случая сакс рандом.

 

  Сега ако искаш да ти  диктувам във ре минор кои клавиш как да настроиш усер скалата?Или ме изпитваш нешо защото така ми се струва.Първо каза  че имаш терца акордеон на саундовете после отиде на усер скали и енсемблета. :yes: Значи даваш 150 евра=300лв за стилове но не искаш да купиш машинката за терците която може да намериш на втора ръка и за 100-150лв?

 

     КАЖИ КАКВА ТЕРЦА ИМАШ ВЪВ РЕ МИНОР ЗА ДА ТИ КАЖА КАК ДА СТАНЕ САКС РАНДОМ ОТ НЕЯ!Щом чрез енсемблето  и усер скала само смени упарите и си готов!Но колко вярно ти свири скалата а? :whistle: Енханцера е най доброто и евтино решение!

Редактирано от asan79onbashi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих терците за сакса от друм кита имах в сол и ла и ги настроих за всички тоналности ако имаш скайп нещо да поговорим за инфото да ти покажа и какви саундове имам да разменим по нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да там най-точни стават но помисли колко място ще вземат за различни инструменти и различни тоналности.Вместо да си сложиш повече барабани ти пълниш ценен ресурс със излишни едни и същи саундове.Ето за това взех енханцера на Митко.Сега по новите  клавири има малко проблем със съвместимостта но аз съм свикнал вече и може скоро да се намери  разрешение на този проблем. Ида не се намери пак предпочитам  енканцера пред сумати еднакви саундове и докат намериш верния тон ще замръкне.Ти си решаваш но знам за какво иде дума и знам кое е по-добре да избере човек!

 

  Като гледам имаш добри стилове но всичко ти е  кючек и 9-ки аз се интересувам повече от народна музика.4/4 македонско,1/2 право,тракийско,7/8 македонско,раченица,9/8 македонско 4/4 румбово,байон като павле ми пие като Кате Кате на Иван Дяков.14/16/Четворка/ като митро ле митро и др.

 

    Добре скайпа ми е :  asan.onbashi

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам много народни това беше малка част от инфото може да си взема един енхацер и аз по напред за па800 работи без проблем нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да работи.Радвам се че те убедих в полезността на тази джаджа ако си я купиш ще видиш защо я предпочитат много  колеги пред другите възможности за терца.То си е най-хубаво като видиш и пипнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

OK колега Гошев, започваме! Кой  какви клавири е имал през годините и как е стигнал до ПА серията на KORG!  Аз първо имах едно CASIO, но само 1 год. после ROLAND E 16 който задържах най-много време до октомври 2009г, 2 год имах KORG i3/2000г-2002г/  е това беше първата ми стъпка към марката KORG, от тогава станах ФЕН на KORG!!! След това закупих ПА 50/2009г/ който също ползувах доста време/до февруари 2016г/ и сега съм с ПА2х Про, също свиря за удоволствие в къщи/всеки ден/ и по събирания в тесен кръг/ преди години съм свирил по заведения/! Аз съм пианист 4 год съм ходил на уроци на времето дори пианото ми е още в къщи! Това е колеги моля и другите да споделят мнение!  :Piano:  :)  :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да се включа и аз.

1. Yamaha DGX 205 - от 2005 до 2009 (на нея свирех упражненията си по пиано)

2. Roland G 600 - от 2011 до 2014 (свирех в началото, но после лека полека почна да ме отвращава защото както казах съм перфекционист а имаше период в който всеки ден му се чупеше по копче или отказваше клавиш, а и не ми харесваше че е без вградени тонколони)

3. Korg PA 500 - от 2014 до 2016 (имаше застъпване с корга и роланда и свирех и на двата все едно единия е CZ :D )

4. Korg PA 600 - от 2016 до ще видим кога :D (като излезе корг РА 700 може би за да се катерим по стълбата нагоре хахаха)

 

Това са общо взето професионалните ми клавири като не броим детските свирки на времето

Редактирано от elfish
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре юнаци,

Първия си клавир закупих през есента на 1999 г. – YAMAHA PSR340. Само седмица по-късно, осъзнал прибързания избор, върнах същия в магазина и се споразумях за замяна.  :) Понапънах се и взех следващия модел в любителската серия – YAMAHA PSR540. После се кротнах, така започна същнското учене. Изядох ръководството с кориците, свирех почти всеки ден, създавах стилове, редктирах песни, записвах мои изпълнения.    

2004г. преди Коледа продадох инструмента на мераклии от Сандански – непокътнат с цялото оборудване.....Последвалата пауза ме потисна, но целта беше ясна. През февруари 2005 г. стигнах до YAMAHA PSR A1000. Насладих му се максимално. Нов беше и така неразличим от нов остана до лятото на 2012 г., когато отпътува към втория си собственик в Севлиево. По това време вече имах съприкосновение, както физическо, таки слухово и визуално с актуалните модели на KORG.  Дебютът в тази марка направих с Pa500 от MCI. Трескаво събирах и подобрявах информацията си, но все не достигаше нещо....

Май 2014 г.  – Раздяла с Pa500 и събиране на кинти за бестселъра в сериата. Пустите кинти все не достигаха и през август 2014 сглупих с един „запазен” Pa800. Желанието да се отърва от него по-най бързия начин дойде още на следващия ден, но нейсе.....бе необходим цял месец за да го продам с поне минимална загуба.

„Парен каша духа”, затова следващия ми избор бе внимателно премерен. На 16 септември същата година, отворих кашона на почти нов/неупотребяван Pa800, стандартен модел, последна генерация от тези с яркия тъч дисплей с LED осветление.

Април 2015 г. транспозицията /един си тръгва, друг идва/ ме срещна с KORG Pa2X Pro. От добри ръце, в пълен комплект, с документи за произход, аранжорът попадна в още по-добри. Усещането за солиден корпус, здрава клавиатура, качествена изработка и безкомпромисен звук до последния детайл, са емблема на PaХ серията.

От февруари 2016 до момента Pa3X (76 keys) Всъщност, той бе последния наличен нов инструмент в БГ от тази версия. Радвам му се, като на всяко от децата ми и ..точно така, свиря само за удоволствие - вкъщи, пред роднини и приятели по сбирки, за да пълни душата ми в добро и лошо.

:cheers2:

Редактирано от Goshev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гошев железен си братле наистина, възхищавам се на такива хора като теб. Наздраве братле тази чашка е за твое здраве !!! И нека да кажа нещо мъдро, изглеждайки през пияната ми кратуна - не е важно кой на какво и кога свири, важното е да носи музиката в себе си !!! Не съм Ви разказвал за себе си, но ще ви обясня на кратко от 2000 година до сега свиря на гайда - не съм виртуоз, но няма нещо което да не мога да изсвиря на нея. Винаги съм се възхищавал на клавирите и затова постоянно съм имал такъв в себе си, просто не съм имал нещо което да ме надъха да започна да свиря като хората, но ето сега имам перфектен клавир (специално за Асан и за другите антипривърженици на РА600) за УЧЕНЕ. Мисля след няколко месеца постоянен труд когато се науча да импровизирам сола или чалгия казано по музикантски, защото само това ми убягва иначе съм абсолютист и чувам всеки един тон (криех го до сега защото мисля че не е нужно да се хваля или нещо) и просто неща като отсвири или мелодии не могат да ми убегнат ;) то тогава ще сменя РА600 с най-новия модел на корг който се продава в магазина ;) засега имам всичко от което имам нужда и моля ви не ми казвайте че е било по добре да имам РА800 от РА600 и т.н. единственото нещо което исках да имам е клавир който да има семпъл на гайда и вече го имам така че коментарите оттук нататък са излишни. Както и да е много се отплеснах от темата извинявам се за което но все пак това е форум и се обсъждат и такива неща. Извинявам се и за правописните грешки но на половин литър уиски ми е трудно да си проверявам кое как съм написал. Надявам се да няма обидени, не съм целял това, истината е че трябва да се подкрепяме защото сме пред едно умиращо общество - обществото на музикантите. Забелязвам че с всеки изминал ден народната музика умира, точно затова станах корабен електромеханик, защото никой музикант не може да изкарва толкова (не се хваля или нещо подобно, не ме разбирайте погрешно), а за да живееш нормално си трябват много пари.... и не говоря да си сам, говоря за това да издържаш семейство ... аз бях благословен от бога да имам такива родители които ме издържаха да уча в музикалното училище в Котел и в същото време да издържат и брат ми в Техническия университет във Варна. Благодарен съм и на брат ми че ми купи първия синтезатор с първата си заплата абе благодарен съм на цялото си семейство за това което съм в момента, но едно е сигурно - музикант къща не храни !!! Евала на тези които са станали известни с музика, но за да са те известни трябва да има и неизвестни като всички нас... не може всички да се храним с този бизнес, не и в тези времена където DJ-ите са на мода защото излизат по-евтино от един народен оркестър, но тя цялата ни държава е сбъркана така че това не ме учудва ... Наздраве колеги, надявам се един ден отново народната музика да е на мода и да се срещаме по музикантски сбирки и палатки както е било на времето !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Elfish, респект! :godbless:

Нямам музикално образование, нито дори един час при учител, но както добре го каза, нося музиката в себе си и това гарантира непреходността на моето увлечение и страст.  

Удоволствието да възпроизвеждаш хубава музика на класен инструмент е като водовъртеж. Той ни въвлича в една безкрайна поредица от търсене, задоволяване и нови копнежи. Тъй като не сме деца, а мъже и играчките ни все по-скъпи, вярвам, че всеки един от нас-любителите, цени придобивката си и се гордее с постигнатото. Нещо повече, копнежите не са капризи, а осъзната потребност и постигането им става с цената на много лишения.

Затова трябва да се подкрепяме и да сме особено признателни на хората, които ни дават рамо, дори само с разбирането и благословията си при задоволяване на музикантската страст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колеги! Аз също мога да кажа - музиката просто живее вътре в мен, просто не усещам кога минава времето когато седна на клавира... а удоволствието от преминаване постепенно към по-висок клас е направо неописуемо! Солидната изработка, перфектният звук, клавиатурата, която е пипната отвсякъде - също потвърждавам това е ПАХ серията на KORG! Наздраве братлета!!! :hooray::virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей-й-й че красиво стана.Това вече прилича на място за музиканти :).Първият ми кравиш е акордеон който ми беше подарък от баща ми.4-5 годишен съм бил.Германски черен 40 баса в куфарче и е като нов на гардероба в друга стая.Първия клавир беше фирст незнам какво си 5 октави клавиши като касио цз 101 само че искаше  галене иначе падака клавиши.Колко полу-професионални клавири съм имал не знам по едно време свирех на 3 реда клавири.Роланд е 40 ориентал със усер скала.Гем,микрокорг,Ямаха не само  аранжор но и самосвирка метална "кс 16" ли беше нещо такова.Роланд  г 600,па 50,па 800,касио цз 101 и па 4 х. :) Обичал съм ги всичките без изключение.Най-много съм обичал бившия па 800.Този в момента ми дава всичко което мога да поискам от един клавир.Безупречен,красив,металин,със много чувствителни и много здрави и надеждни бутони.Взех малката версия нарочно защото съм ценител на мобилността.Точно с тази мобилност и компактност специфична за този модел ме грабна.Поради многото кутий,колони,басове,чаркове,жици,расклонители и стоики особенно цена мобилноста на инструментите.Това беше причината да си направя поръчкови бас каси.18" РЦФ какъв модел трябва да търся документи но са 1500Wпри  8ома и  3000w при 8ома  максимум -това е за единия само.1200 лв в гаранция 2 години закупени от Радославмюзик Пловдив преди 4-5 месеца.Кутиите са поръчкови по мои си модел фронтални малко по малки нарочно че ми е голям зор транспорта.4бр колони 15" 2 обертон с 152 и 2 дас м 115.4 бр колони 12" обертон.3 бр стапала,биема и ямаха.Миксер 16 канала,4 суб групи,еквалайзер,ефекти.Микрофони жични и безжични всичко това чака мене за поддръжка и за подредба при работа.

  

   Колеги аз не  мразя па 600,даже си е много добър клавира просто сте се заблудили.Ако сравнявам па 500 със 600 съм за па 600 но като сравняваме па 600 със 800 съм за па 800.Това е избор при сравнение на дадени модели/па 600 и па 800/  Иначе няма корг па модел който да не ми харесва и най-много ми харесва последния модел от серията :rolleyes:

 

 

   Живи и здрави да сме всички,специялно поздравявам  Гошев и му благодаря за сета който ми сподели преди време.Още ползвам една четворка/14/16/ от този сет 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.