Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 830
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
На 19.03.2021 г. at 19:45, vilianski написа:

На почти всички стилове...
Дали може да е аудио карта?
Тя може ли да се сменя?

Най-вероятно е с хардуерен проблем клавира, и затова се е продавал.

Съжалявам че са успели да те прекарат така, но за следващият път ще си знаеш вече - задължително преглед и тест преди да платиш.

Няма такова понятие при клавирите аудио-карта - това не е компютър.

Най вероятно има проблем с основната платка на която са  процесор,флаш,рам,дак и доста други компоненти - проблема се решава с подмяната и , но струва майка си и баща си към 400-500лв. , а относно отремонтирането и не са много хората,които се справят с подобни сложни ремонти.

Един от тях е Гената Младенов , можеш да потърсиш за помощ при решаването на проблема ти.

Хубав ден.

• 4 months later...
Отговорено

Здравейте банда, от 3 дена съм горд собственик на корг па 4х, търся си сет със заплащане естествено, но в момента нямам възможност да си закупя сета на муси, за това бих помолил ако някой колега има възможност, какъвто и да е 

Отговорено

Здравейте, вчера докато си свирех за съжаление моят Korg Pa 300 ми направи проблем.

Проблема е че някои клавиши не искат да работят, а други издават звуци, но не както трябва. Звуците са като при натискане на два или повече клавиша.

Ако сте се сблъсквали с подобен проблем и знаете как се оправя, споделете ми ще съм ви много благодарен!

Видео: https://streamable.com/kq1df0

Отговорено (Редактирано)

Така като гледам на пръв поглед, нещо генерално се е объркало (или повредило). Опитай първо с 'Utility ->Factory Restore', ако няма ефект - пробвай отново да му качиш операционната система (има я на сайта на Korg, а има и BG версия).

Освен това наскоро беше поместил една снимка, в която питаше какви са тези капачета върху отвори, които ги няма в другите PA. Подозирам, че си го купил на старо и най-лошият вариант може да се окаже ако предишният му собственик вече му е правил ремонт и го е закрепил за известно време, но ремонтът не е издържал много и дефектът отново се е проявил при теб.....само гадая, разбира се.

Редактирано от yamaha
  • 3 months later...
Отговорено

Поздрави съфорумци и колеги.Не съм влизал от давна и реших да видя какво става тук но май нищо не става.Поздрави от Испания където съм в момента и работя с жена ми в една ферма за ягоди,малини и боровинки.Много ми липсват споровете тук с някои колеги.Много ми липсват моите клавири и деца които са далече.Ще видя какъв спор да измисля кой срещу куго че малко да живне и форума щото никой не е писал нищо тук от години май.Живи и здрави всички, желая всичко най-хубаво на всеки от колегите тук,модератора и читателите на форума.😉👍😎

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте форумци,

възникна проблем с моята свирка Корг Pa 50 SD. Кард рийдъра спря да чете картата. Че е от кард рийдъра се убедих след като пробвах многократно с две различни карти. Същите работят на компа безупречно, но рийдъра не ги рзпознава. Изобщо изписва, че няма карта. И преди се е случвало след първото, второто вкарване на картата в рийдъра да каже, че няма карта, не сега отказа окончателно. Включително не мога да форматирам картата, защото не я разпознава и там.  В режим Stile play функционира нормално, но във всички други изискващи достъп до картата- не.

Доколкото знам положението с ремонтите на свирки във Варна не е много розово. Дайте съвет къде мога да потърся помощ за отстраняване на проблема.

Отговорено
На 6.07.2020 г. at 16:36, Lorimar написа:

Привет! Днес виждам поста ти, но вече са ти отговорили! ?

Здравейте Лоримар, отново съм тук, защото възникна проблем с моята свирка Корг Pa 50 SD. Кард рийдъра спря да чете картата. Че е от кард рийдъра се убедих след като пробвах многократно с две различни карти. Същите работят на компа безупречно, но рийдъра не ги рзпознава. Изобщо изписва, че няма карта. И преди се е случвало след първото, второто вкарване на картата в рийдъра да каже, че няма карта, не сега отказа окончателно. Включително не мога да форматирам картата, защото не я разпознава и там.  В режим Stile play функционира нормално, но във всички други изискващи достъп до картата- не.

Доколкото знам положението с ремонтите на свирки във Варна не е много розово. Някакъв съвет къде мога да потърся помощ за отстраняване на проблема.

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

па 900 изчезна ми звука,а всичко друго работи...освен това загубих двата сета при инсталация на 1.3 ос

Редактирано от dlkokodlk
Отговорено

пробвах всичко,но не става,но намерих един майстор който е работил навремето с Невилян,стари колеги и се занимава с ремонт на клавири,сега чакам резултат

Отговорено (Редактирано)

па 900... Махни я тази евтина и нискобюджетна китайска пластмасарка и си вземи Х серия примерно ПА3х! :yes:

Редактирано от Lorimar
Отговорено

Той така или иначе трябва да я оправи, защото дори и да иска да я продаде, в този вид едва ли някой ще се навие да я вземе, освен ако не е на цена "за резервни части".