hand_of_doom Отговорено Октомври 9, 2009 Share Отговорено Октомври 9, 2009 И аз имах подобен проблем като свирех Sonata Arctica с моя Squier. Според мен като цяло SC адаптерите не стават за сола, в които ти трябва повече състейн Аз лично свиря с процесор RP-200A на DigiTech и с набузени Reverb, Compressor и Delay на мах дето се вика едва успявах да задържа тона за 5-6 секунди Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Октомври 9, 2009 Share Отговорено Октомври 9, 2009 (Редактирано) ^ Едва ли адаптерите са най-големия проблем, по-скоро е китарата Ок, адаптерите са слаби и по-слабо улавят леки трептения на струните, но ако китарата е скапана и няма механичен състейн...ако ще и Менуор сигначър адаптер да й сложиш ще е все същата хава Редактирано Октомври 9, 2009 от Yves Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Октомври 9, 2009 Share Отговорено Октомври 9, 2009 И аз имах подобен проблем като свирех Sonata Arctica с моя Squier. Според мен като цяло SC адаптерите не стават за сола, в които ти трябва повече състейн Аз лично свиря с процесор RP-200A на DigiTech и с набузени Reverb, Compressor и Delay на мах дето се вика едва успявах да задържа тона за 5-6 секунди да бе... то и аз съм със squier (bullet при това, но не е шперплат, сигурен съм) обаче 5-6 секунди си изкарвам без проблеми, без компресори, само с един HotHead и то на PC през саунд карта, а не през амп. а откакто блокирах тремолото с едно изрязано буково трупче има дори положителна промяна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 13, 2009 Цялата работа както се усетих идва от овердрайва на комбото. Значи той ми орязва състейна. С гейн на нула - чиста китара, кремонката вади тон с продължителност 6-7 секунди. С драйва на комбото е към 4 секунди. Значи с правения ми MRX + distortion пак имам 6-7 секунди и приличен състейн, но не съвсем дотатъчен за сола. Та с оглед и на недобрите адаптери на кремонката ми трябва дистър с не твърде много гейн /но все пак да не е овърдрайв/, но с повечко състейн и да е на Berlingher. Харесах си ULTRA DISTORTION, по фирмените спецификации звучи удачно, но не твърде високо са го оценили в harmony-central.com тук http://reviews.harmony-central.com/reviews...nger/UD100/10/1. Посъветвайте ме, за закупуванета на подходящо ефектче в моя случай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Октомври 14, 2009 Share Отговорено Октомври 14, 2009 ... и да е на Berlingher ... behringer не идва от берлин Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2009 Share Отговорено Октомври 14, 2009 (Редактирано) Ако тона на китарата ти е къс, то това означава, че китарата е скапана. Ако с дисторшън тона ти е по-къс, отколкото на чисто, това може да означава, че има пуснат нойзгейт, който ти отрязва най-тихите моменти на отзвучаването. Към всички, споменаващи състейн на евтини китари в секунди: Не пишете толкова самонадеято за 5-6 секунди, 10 секунти и т.н. Ако говорите за 4-то прагче - ОК. В общи линии никоя евтинджос китара няма над 2.5 до максимум 4 секунден неравномерен(не еднакъв навсякъде) състейн на прагчета 12-17 примерно. То състейна личи именно там, никоя китара няма 4-секунди състейн на 1-во прагче... Редактирано Октомври 14, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Август 24, 2010 Автор Share Отговорено Август 24, 2010 Според Вас състейна на китарата ми може ли да се каже, че е приемлив по времетраене. Тук съм записал нещо http://soundcloud.com/maxim10/ac-dc1 http://soundcloud.com/maxim10/12-1 . Извинявам се за качеството на записа и на изсвиреното от мен, но до там ми стигат силите за момента. Просто ми е интересно, да не би нещо да ми куца в техн. отношение и оттам да не ми се получава. Иначе за свиренето ясно, че се изглажда с много труд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 24, 2010 Share Отговорено Август 24, 2010 Драйвът си е драйв, а състейна ти го реже някаква неуредица по чейна - или китарата ти глъхне, или някой ти отрязва ниските нива - ефекта на нойз гейта. Я пусни едни дъллги тонове на clean да я чуем как звучи тази китара начисто. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Август 25, 2010 Автор Share Отговорено Август 25, 2010 (Редактирано) Семпли на чиста китара http://soundcloud.com/maxim10/zapis-4ista. Дано това да Ви ориантира за състейна на китара без драйв. Като се замисля тоновете стават по-продължителни, когато увелича тон коректора за баса. На записа Bass 6 Middle 8 Treble 10 Редактирано Август 25, 2010 от maxim09 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 25, 2010 Share Отговорено Август 25, 2010 Аз един дълъг тон не чух. Като погледнеш картинката на аудиограмата се вижда същото. Да не би да те болят пръстчетата и да не натискаш достатъчно дълго време? Поразклати малко струната с едно леко вибрато - това увеличава състейна.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
K I T A R A Отговорено Август 28, 2010 Share Отговорено Август 28, 2010 шума от вградения гейн и включения ефект компресор е мисля повече от нормалното. Тогава, ако така не става да купувам по-скоро дисторшъна и използвайки чистия канал нещата да си дойдат на мястото. Ако китарата е с повече от един адаптер може много лесно да се свържат по начин избягващ всякакъв брум дори с компресор , дистър и усилен гейн . При интерес ще обясня . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts