Jump to content
Българският форум за музиканти

Компресор "Милин камък" и комбо Behringer Gx108 Firebird


maxim09

Recommended Posts

И аз имах подобен проблем като свирех Sonata Arctica с моя Squier. Според мен като цяло SC адаптерите не стават за сола, в които ти трябва повече състейн :) Аз лично свиря с процесор RP-200A на DigiTech и с набузени Reverb, Compressor и Delay на мах дето се вика едва успявах да задържа тона за 5-6 секунди :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Едва ли адаптерите са най-големия проблем, по-скоро е китарата :thumbs_up:

Ок, адаптерите са слаби и по-слабо улавят леки трептения на струните, но ако китарата е скапана и няма механичен състейн...ако ще и Менуор сигначър адаптер да й сложиш ще е все същата хава :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах подобен проблем като свирех Sonata Arctica с моя Squier. Според мен като цяло SC адаптерите не стават за сола, в които ти трябва повече състейн :rolleyes: Аз лично свиря с процесор RP-200A на DigiTech и с набузени Reverb, Compressor и Delay на мах дето се вика едва успявах да задържа тона за 5-6 секунди :D

 

 

да бе... то и аз съм със squier (bullet при това, но не е шперплат, сигурен съм) обаче 5-6 секунди си изкарвам без проблеми, без компресори, само с един HotHead и то на PC през саунд карта, а не през амп. а откакто блокирах тремолото с едно изрязано буково трупче има дори положителна промяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата работа както се усетих идва от овердрайва на комбото. Значи той ми орязва състейна. С гейн на нула - чиста китара, кремонката вади тон с продължителност 6-7 секунди. С драйва на комбото е към 4 секунди. Значи с правения ми MRX + distortion пак имам 6-7 секунди и приличен състейн, но не съвсем дотатъчен за сола. Та с оглед и на недобрите адаптери на кремонката ми трябва дистър с не твърде много гейн /но все пак да не е овърдрайв/, но с повечко състейн и да е на Berlingher. Харесах си ULTRA DISTORTION, по фирмените спецификации звучи удачно, но не твърде високо са го оценили в harmony-central.com тук http://reviews.harmony-central.com/reviews...nger/UD100/10/1. Посъветвайте ме, за закупуванета на подходящо ефектче в моя случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тона на китарата ти е къс, то това означава, че китарата е скапана.

Ако с дисторшън тона ти е по-къс, отколкото на чисто, това може да означава, че има пуснат нойзгейт, който ти отрязва най-тихите моменти на отзвучаването.

 

Към всички, споменаващи състейн на евтини китари в секунди:

Не пишете толкова самонадеято за 5-6 секунди, 10 секунти и т.н.

Ако говорите за 4-то прагче - ОК.

В общи линии никоя евтинджос китара няма над 2.5 до максимум 4 секунден неравномерен(не еднакъв навсякъде) състейн на прагчета 12-17 примерно. То състейна личи именно там, никоя китара няма 4-секунди състейн на 1-во прагче...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Според Вас състейна на китарата ми може ли да се каже, че е приемлив по времетраене. Тук съм записал нещо http://soundcloud.com/maxim10/ac-dc1 http://soundcloud.com/maxim10/12-1 . Извинявам се за качеството на записа и на изсвиреното от мен, но до там ми стигат силите за момента. Просто ми е интересно, да не би нещо да ми куца в техн. отношение и оттам да не ми се получава. Иначе за свиренето ясно, че се изглажда с много труд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драйвът си е драйв, а състейна ти го реже някаква неуредица по чейна - или китарата ти глъхне, или някой ти отрязва ниските нива - ефекта на нойз гейта.

Я пусни едни дъллги тонове на clean да я чуем как звучи тази китара начисто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семпли на чиста китара http://soundcloud.com/maxim10/zapis-4ista.

Дано това да Ви ориантира за състейна на китара без драйв.

Като се замисля тоновете стават по-продължителни, когато увелича тон коректора за баса.

На записа Bass 6

Middle 8

Treble 10

Редактирано от maxim09
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз един дълъг тон не чух. Като погледнеш картинката на аудиограмата се вижда същото.

Да не би да те болят пръстчетата и да не натискаш достатъчно дълго време?

Поразклати малко струната с едно леко вибрато - това увеличава състейна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

шума от вградения гейн и включения ефект компресор е мисля повече от нормалното. Тогава, ако така не става да купувам по-скоро дисторшъна и използвайки чистия канал нещата да си дойдат на мястото.

Ако китарата е с повече от един адаптер може много лесно да се свържат по начин избягващ всякакъв брум дори с компресор , дистър и усилен гейн . При интерес ще обясня .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.