Jump to content
Българският форум за музиканти

Mp3


stownsnake

Recommended Posts

здравейте.бих искала да ме посъветвате за мп3 плейар.искам да направя запис лайн ин от свирката директно на мп3-ката.лошото е ,че вече всичко с usb.а кийборд-а ми е по-стар модел .каква мп3-ка бихте ме посъветвали да потърся?.Най-важното е да има по-голям дисплей и лаин ин вход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин т'ва да се случи!

Или записваш на някакъв секвенсър и после го праиш на мп3-ка, и качваш на мп3 плеър... или си пускаш диктофона, свириш и се записваш!

Потърси малко информация кое какво е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоятя работа няма да стане такава записвачка няма, или по точно има но само в студио.

Записваш на компа и от там на мп3 или на плеяр мп4 с голям дисплей.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де,но аз имам колега ,които директно от от свирката си е записал с лайн ин миди файловете на мп3-ката в риал таим.Това .за да не се изгуби реалното звучене на саундите.Значи е възможно или греша.Тъй като ако си конвертирам мидитата в лаптопа на мп3 няма да имам реалния саунд на свирката.Греша ли?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май и ти не си наясно какво точно искаш да направиш :cheers2: Звук от клавира можеш да запишеш в лаптопа лесно - без да намесваш миди файлове - с аудио кабел и след това ги вкарваш в мр3 плейъра. Не вярвам клавира да няма аудио изход...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се,че съм наясно какво искам :cheers2: Искам готовите си миди-та,които сама съм си ги правила да си ги запиша директно на мп3-ата,а не чрез лаптопа.Ако искам да записвам нов миди файл,го правя естествено на лаптопа със SONAR.Аз имах предвид за направени вече файлове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има МП3 плеари с линеен вход например този GREATIVE но както вече е писано по добре си ги запиши на компа и после можеш да ги прехвърлиш където искаш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я пак отначало. Какво точно искаш да правиш? Тоя плеар на креатив записва във формат WMA 128-160 . Това MP3 ли е? А с тая компресия ще калпав записа. MP3 смачкана под 320 от оригинален WAV звучи лошо на добра апаратура. Всичко друго е ала-бала. Така че опитай се пак да обясниш какво искаш защото това дето си го мислиш няма да стане или поне резултата ще е лош!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко обърквате човека, защото мислите за МР3 плейъри като онези евтини играчки за слушане на музика, които или изобщо не записват, или записват в силно компресирани формати и некачествено.

 

По-правилно е да се говори не за 'плейър' (възпроизвеждащо устройство), а за 'рекордер' (записващо). Такива има отдавна, доста модели и на нелошо ниво. Въпросният колега сигурно с нещо такова е записвал. Примери за такива джобни 'записвачки' са: Tascam - моделите DR07 и DR100; Zoom - съответно H2 или H4, или пък Boss Micro BR, както и доста други марки.

 

Повечето от тези записват, освен в МР3 и в некомпресиран WAV формат, при това в студийна разрядност и разрешаваща способност (до 24 бита и 96 kHz) - нищо общо със скапаните плейърчета дето се раздават безплатно като ключодържатели. Дори, може да се каже - с по-добро качество от всеки лаптоп (не само от вградената саунд-карта, но и от повечето външни аудио-интерфейси от среден клас).

 

Имат вградени доста качествени микрофони и XLR входове с фантомно захранване за външни студийни микрофони, както и всякакви китарни/инструментални и линейни входове. В пълния смисъл на думата - джобно студио, годно за запис с професионално качество за албум.

 

Недостатъкът пред лаптопа е, че не са пригодени за сложни обработки (има само елементарни) и за мастериране - за това WAV файлът все пак трябва да се прехвърли извън записвачката. Няма заредени пиратски копия на ProTools и Cubase с всички плъг-ин-и на Waves. И няма Интернет-браузър за идване в този форум или за гледане на порно :)

 

Предимствата, от друга страна, са много повече:

 

- простота в работата, запис без бавене когато потрябва, само с натискане на едно копче: 'Record'

- бързо стартиране и изключване, няма дългото буут-ване като компютритe. Няма бъговете на Windows нито дори на Mac OS или Linux

- пълна преносимост буквално в джоба; отлично за записи на живи изпълнения по време на концерт

- носителите (карти памет) са лесно сменяеми и нищожно малки на размер

- - - - - - -

 

Разбира се, идеална система няма, всеки избира според конкретните си цели и лични предпочитания. Исках само да обърна внимание на 'експертите' да не бързат с категоричното 'Такова животно нЕма' и да не отхвърлят портативните устройства като некачествени - те могат да са по-качествени от това, с което вие записвате.

 

Успех в творческата и звукозаписна дейност!

 

:punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A тези джобни рекордери,които ми предложихте,може ли директно да записват миди файлове,тъй като аз ще записвам директно от кийборда готовите мидита в риал тайм.Тоест нямя да са преобразувани в мп3-ки.Може би щеги запише като WAV.Все пак аз подавам аудио сигнал от свирката.бихте ли ми отговорили на това,тъй като е доста спешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И понеже този последния ти въпрос мисля, че беше и първия такъв, или поне аз така разбрах... или с други думи твойта идея е да си запишеш миди-то на някакъв "Плейър" и после ако може то да свири със звуците, които синта ползва за свирене на миди-то... ще повторя - няма как това да се случи! Но понеже не съм от "експертите" нека някой друг колега да обясни как би могло да стане директното/дистанционното записване, пренасяне и възпроизвеждане на миди през устройствата за записване, пренасяне и въпроизвеждане на аудио.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе той май не знае какво точно иска. Май просто иска да записва аудио сигнал. Ама сигурно има предвид, че този аудио сигнал е генериран от MIDI-файл в свирката му (вероятно от тези чалгаджийските, дето си пускат хорца от дискетки и се правят, че свирят).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Бицев, как да си обясня това: "...но аз имам колега ,които директно от от свирката си е записал с лайн ин миди файловете на мп3-ката в риал таим..." - с лайн ин е записал миди файлове ???? Това не мога да вдяна да му се не види :crying:

От друга страна е ясно, че си трябва мр3 рекордер. Бих посъветвал момичето да попита нейния колега как точно е записал миди файлове на мр3-ката, да ни светне и на нас та духовете да се успокоят ;)

Редактирано от miro2bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.