borisd Публикувано Октомври 1, 2009 Share Публикувано Октомври 1, 2009 Здравейте на всички , еми искам да питам няколко неща по-знаещите тука , значи баса ми е ibanez btb 205 и принципно съм много доволен от него , искам да се науча на техниката слап. обаче имам следния проблем : като ударя с палец струната просто се удря във 24ти праг , пробвах и по-леко да удрям по струната и пак просто се удря в това прагче и се чува само кофти звук. искам да питам дали при това положение трябва да се вдигнат струните или да се настройва по друг начин баса и дали въобще този модел спред вас е подходящ за слап ? ако не какъв бас да си търся да се уча на него ? ако проблема не е в баса то какъв съвет бихте ми дали ? извинявам се за глупавите въпроси , просто нямам познат който да питам благодаря на всички предварително :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 1, 2009 Share Отговорено Октомври 1, 2009 Сигурен ли си, че опитваш да свириш слап бас с правилната техника? Аз съм с BTB 676 и дори преди сетъпа трещеше много красиво при слапене... Според мен грешката в случая е от задбасовото устройство Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ear-ache Отговорено Октомври 1, 2009 Share Отговорено Октомври 1, 2009 Баса ти е доста добър даже В YouTube има доста клипове с обяснения как се свири слап. Препоръчвам ти и: The Slap Bass Program with Alexis Sklarevski . Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
borisd Отговорено Октомври 1, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 1, 2009 ами аз затова си питам )) благодаря ви Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Октомври 1, 2009 Share Отговорено Октомври 1, 2009 Адаптера е не най подходящия за слап дх5 виждам на снимката доста е орязан от хармоници не може да очакваш кой знае какъв тон смяна му е майката с тоя адаптер и Маркус Милър няма да извади тон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 1, 2009 Share Отговорено Октомври 1, 2009 Айде сега... Аз с къде-къде по-куц бас се научих да вадя малко слапче. Без АМР, ънплъгт. Изгледай малко клипове и ДВД уроци и тренирай. Ще стане! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johniebgood Отговорено Октомври 2, 2009 Share Отговорено Октомври 2, 2009 Слап можеш да свириш с абсолютно всякакъв бас. Аз имам едно питане, къде точно удряш с палеца, това което си описал като проблем, става когато палеца попада в областта на грифа. Трябва да е някъде над адаптерите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Октомври 2, 2009 Share Отговорено Октомври 2, 2009 +1 към мнението за баса по-горе. Инструментът е достатъчно добър, звукът е въпрос на техника и усилвател. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
borisd Отговорено Октомври 2, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 2, 2009 Гледах разни видео уроци дето мастера я пляска по към грифа , така пробвах и аз , явно проблема е в мен защото сега започвам да се уча на тази техника, въпросът беше по-скоро дали трябва някаква по-специфична настройка за слап , за инструмента ви разбрах. Благодаря отново Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 2, 2009 Share Отговорено Октомври 2, 2009 Изкарвам чист слап с нисък и висок екшън на струните на баса ми. Всичко зависи от теб, човеко. Специфична настройка според мен няма, има удобна за теб настройка. Имай предвид, че ако развалиш сегашната си настройка на тръс и струнник + пикъпи с идеята, че така ще подобриш слапинга си, просто ще разбереш каква грешка си направил, защото това ще доведе до неудобство при свирене после. С гледане на уроци в ютюб само не става номера. Прочети, виж, погледай концерти, виж каква е постановката при слапинг. Според мен тя е една, но тя варира в зависимост удобството на свирене, което е съчетание от височината на баса, екшъна на струните и още доста други фактори. Успех с ученето! Басът не е виновен за моментните несгоди, които имаш Поздрави, Вик Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts