Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez BTB 205 и слап?!


borisd

Recommended Posts

Здравейте на всички ,

 

еми искам да питам няколко неща по-знаещите тука , значи баса ми е ibanez btb 205 и принципно съм много доволен от него , искам да се науча на техниката слап. обаче имам следния проблем : като ударя с палец струната просто се удря във 24ти праг , пробвах и по-леко да удрям по струната и пак просто се удря в това прагче и се чува само кофти звук. :slap: искам да питам дали при това положение трябва да се вдигнат струните или да се настройва по друг начин баса и дали въобще този модел спред вас е подходящ за слап ? ако не какъв бас да си търся да се уча на него ? ако проблема не е в баса то какъв съвет бихте ми дали ?

 

извинявам се за глупавите въпроси , просто нямам познат който да питам :(

благодаря на всички предварително :) :) :ok::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че опитваш да свириш слап бас с правилната техника? Аз съм с BTB 676 и дори преди сетъпа трещеше много красиво при слапене... Според мен грешката в случая е от задбасовото устройство :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баса ти е доста добър даже :) В YouTube има доста клипове с обяснения как се свири слап. Препоръчвам ти и: The Slap Bass Program with Alexis Sklarevski . Успех :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптера е не най подходящия за слап дх5 виждам на снимката доста е орязан от хармоници не може да очакваш кой знае какъв тон

смяна му е майката с тоя адаптер и Маркус Милър няма да извади тон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега... Аз с къде-къде по-куц бас се научих да вадя малко слапче. Без АМР, ънплъгт. Изгледай малко клипове и ДВД уроци и тренирай. Ще стане! :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слап можеш да свириш с абсолютно всякакъв бас. Аз имам едно питане, къде точно удряш с палеца, това което си описал като проблем, става когато палеца попада в областта на грифа. Трябва да е някъде над адаптерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 към мнението за баса по-горе. Инструментът е достатъчно добър, звукът е въпрос на техника и усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах разни видео уроци дето мастера я пляска по към грифа , така пробвах и аз , явно проблема е в мен защото сега започвам да се уча на тази техника, въпросът беше по-скоро дали трябва някаква по-специфична настройка за слап , за инструмента ви разбрах. Благодаря отново :cheers2::greenangel::cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкарвам чист слап с нисък и висок екшън на струните на баса ми. Всичко зависи от теб, човеко. Специфична настройка според мен няма, има удобна за теб настройка. Имай предвид, че ако развалиш сегашната си настройка на тръс и струнник + пикъпи с идеята, че така ще подобриш слапинга си, просто ще разбереш каква грешка си направил, защото това ще доведе до неудобство при свирене после. С гледане на уроци в ютюб само не става номера. Прочети, виж, погледай концерти, виж каква е постановката при слапинг. Според мен тя е една, но тя варира в зависимост удобството на свирене, което е съчетание от височината на баса, екшъна на струните и още доста други фактори.

 

Успех с ученето! Басът не е виновен за моментните несгоди, които имаш :)

 

Поздрави,

Вик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.