Jump to content
Българският форум за музиканти

Усилвател или ...


Deniss1

Recommended Posts

Здравейте наскоро попитах каква китара да си взема, какво да търся и така... Много ми помогнахте.Сега обаче има друго.Значи събрах по-голям бюджет от колкото очаквах и имам въпрос. Какво е по добре да си взема китара и да я вържа към компа или да взема китара и да си взема това http://www.veselinkoychev.com/10ga-eu.html ... Става въпрос, че преди мисех че 100 на сто ще си я връзвам с компа но сега като имам малко повечко пари мога да си позволя и усилвател, но незнам какво е по удачно или пък да си взема направо тази китара http://www.veselinkoychev.com/behringer%20iaxe393.html . Не знам, посъветвайте ме.Ако ви е любопитно за бюджета имам 290 лв. от които 200 смятам да дам за китара и другото за усилвател (ако ще си взимам де)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко повечко бюджет ще ти трябва за китара и усилвател, крайно недостатачни са (според мен), а освен ако компютърът ти е със страшно добра звукова карта и добър процесор, няма да звучи добре (дори и да е такъв пак през ПК е по-различен звукът).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Земи си една китарка за тия пари,огледай се за някое лампово радио от баба/дядо,взимаш един евтин дисторшън/овърдрайв (на берингер примерно),или най-добре ефект с амп-симулатор,ще ти е много добър звука като за начинаещ :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мение , вземи си китарка , вържи я за компа , имам приятели със слаби компютри , но се чува добре . По нататък живот и здраве ще си вземеш кубе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам усещането,че новото поколение и х*я си връзва за компа,после що гледаме само мърляви циганета като деца по улиците..

живот и здраве ще си вземеш кубе!
Кубе не се взима ,придобива се с годините като първична форма на оплешивяване :punk_guitar:

Стига заблуждавайте децата -в комп не можеш да изкараш приличен звук,в лампово радио с един с-амп е удоволствие да свириш,като алтернатива на по-мощните усилватели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Айде сега глупости.. Пиши на Налбантов, че не можеш да изкараш звук от компютър. Друг е въпросът, че начинаещ няма да може. Както и няма да може с всяка друга апаратура. Но все пак съм съгласен с теб - дърто лампово радио и евтин дистър + евтина китарка е екстра за случая :punk_guitar:

 

Другият вариант - огледай се за оферти втора ръка. Скуайъри (или подобни) до 150-180 кинта се намират, и едно кубенце behringer v-tone 108 (ново 140 лв, втора ръка - по-малко) или друго за подобни пари - също става.

 

А можеш и да си вземеш само китара за 300 лв (нова или втора ръка) и да се пробваш със софтуер. Лично мнение е, че няма да изкараш звук заради липса на опит, ще се раздразниш от кофтия звук и ще зарежеш цялата работа. Макар че ако си надъхан ще издържиш. Като се сетя аз с какво съм свирил като започвах...

 

Последният вариант е да събереш малко повече парици, но като цяло положението ще е същото. А тия usb китари на беринджър - предубеден съм много. Има мнения из интернет, че стават за начинаещи ама... ако си начинаещ, няма да се оправиш. Ако си представя, че сега започвам да свиря, и знам това, което знаех, когато започвах - аз лично нямаше да се оправя посмъртно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Айде сега глупости.. Пиши на Налбантов, че не можеш да изкараш звук от компютър
мани,тоя е по-луд и от мене :hysterical::thumbs_up: ,винаги ще съм на мнение,че дори с дигитални ефекти крайното лампово стъпало дава по-мек и приятен звук.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един евтин процесор + слушалки е добър вариант също. Хем имаш разнообразни бленди хем не пречиш на никого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре си намери някое малко комбо, за домашно свирене. Процесор също е оферта, стига да не си претенциозен откъм качеството на звука. Тоя Stagg ми изглежда свестен за такива цели. Можеш и към компа да я вържеш, но там си трябват сериозни ресурси, пък и е що годе подобно на процесор с малко повече екстри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Айде сега глупости.. Пиши на Налбантов, че не можеш да изкараш звук от компютър. Друг е въпросът, че начинаещ няма да може.

 

Още по-друг е въпросът, че за да изкараш звук от компютър, първо трябва да го вкараш. А за да го вкараш се иска хардуер, който сигурно струва колкото и китарата и ампа взети заедно... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това вече е доста вярна приказка. Звук с комп се вади, само, че ти трябва добър компютър, добър интерфейс, за предпочитане много добър приамп ( не вградената карта ), добър софт, добро стъпало и добри колони и да не забравяме , доста много опит. И като теглиш накрая чертата, все ми се струва, че един свестен амп е и по евтин и по лесен за работа като за някой по начинаещ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.