Jump to content
Българският форум за музиканти

Where Do We Go


Recommended Posts

Много добро това бе!!!Само да чуем цялата версия.Интрото ме кефи на МАКС...Бековете са много фалшиви...Само заради това не мога да го слушам непрекъснато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая каса на първия брейк ще я оправя, че и мен нещо ме дразни. Има и някои неща по китарата, но едно по едно.

Панорамите тепърва ще ги изчиствам, като стане готово пеенето - засега нещата са още на етап демо :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готино е парчето, макар че не е мой стил, ама си личи, че е все още демо, затова ще очаквам финалната версия. Влизането на вокала ми е много неубедително и като че ли се опитва да достигне точния тон, а и самото пеене ми е малко като че ли преди това Ангелина е била задъхана и си сдържа дъха, някаква напрегнатост има. Но това са доброжелателни критики де, да не ми се впрегнете сега нещо :P Като аранжимент и структура - аз също усещам все едно е безкраен припев, има нужда от нещо друго, което да е с по-разредена музикална тъкан и натовареност, а това което е сега да дойде като припев или като градация на парчето.

 

П.П. И още нещо, ама наистина искам да помоля Ангелина да не ми се сърди, защото ще реши, че се заяждам. Значи това е само мое усещане, защото аз от английски много не разбирам, докато ти се занимаваш само с това, но като че ли акцентът ми е малко странен, не бих казал, че е български, но... абе може и да си въобразявам :) Не се заяждам, наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, това и аз го усетих - и за лекото напрежение и за акцента :) Но се зачудих да не е от моите уши и си затраях :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акцента не е нито бьлгарски, нито американски - и аз не мога да преценя какьв е, но при положение, че парчето е авторско, това няма никакво значение. Световни изпьлнители, като Шакира и Рики Мартин си пеят с откровен акцент. Единственото важно нещо е да се разбират думите...за това пак питам какво е "уорабааа"? :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бековете са много фалшиви...Само заради това не мога да го слушам непрекъснато.

 

 

Колега, струва ми се доста пресилено това изказване. Че бековете трябва да се изгладят, спор няма. Че най-ниският глас е нестабилен, а и изпъква отгоре на това, се долавя и именно поради тази причина при най-малкото колебливо стъпване или мърдане нагоре или надолу с четвърт тон и се нарушава многозвучието. Но това е нормално за всеки певец, който пее бек вокали и въобще е нормално явление за многогласието. А в този форум Ангелина е от малкото хора, които въобще се осмеляват да правят бекове, и то не от най-простите.

Според мен крехкото и същевременно грубичко звучене на бековокалите й идва от другаде. Ангелина има глас и маниер на пеене на безусловен солист. Тя съчетава многобройните качества, които са необходими да се солира във всеки стил. Този мощен и темпераментен хубав глас обаче трябва малко да се темперира, за да зазвучи подобаващо в беквокалната среда. И когато това стане, цена няма да има, защото всичко останало е налице.

 

Хайде със здраве!

 

:rocker:

Редактирано от Polyphone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бековете са много фалшиви...

Как ли пьк да не са много фалшиви...

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за хубавите коментари и за критиките! :godbless:

Аз не се "връзвам".

Има компромисни тонове в бековете - това си го чувам. На първия припев ги смесих веднъж, но стилът ми е напълно нов и още не знам как да изградя парчето емоционално. Затова се отказах от най-ниския глас и изпях втори вариант - с един по-висок глас. И после... ме прихванаха братята, размърдах двата микса в панорамите и ги пуснах така. Има общо 6 партии в бековете. При нормални възможности да се балансирам спрямо бектрака (защото динамиката на отделните части трябва да е съобразена с пеенето, а не просто да дърпам общото ниво надолу), да си подбера добре пилотна писта, спрямо която да си взема тон, ще си изчистя глупостите.

 

Не знам какъв ефект да сложа на бековете, така че да звучат не-солово, но да излиза артикулацията на текста. И това до голяма степен ми влияе на измислянето и на идеите - по-скоро към "състезаващи се" солови гласове, отколкото същински бекови партии.

 

А за акцент... имам още да си поработя по целия текст. Изпявайки го, аз разбирам къде има пикове, къде не ми излизат съгласни в края на думите. То не е изговорено адекватно - като послание - на някои места. Просто не е улегнало изобщо, а е само форма.

 

Знам ли къде казвам "уорабааа"...

А и сега нямам време да чуя (с тоа фест..., разменяме си по 40 мейла на ден, като лудите). :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на кръст ще ме разпънете бе хора... :blink:

 

като казвам фалшиви значи са такива...хора които ме познават знаят за какво говоря... не съм казал нищо лошо за никой, който е работил по това парче, нито пък че Ангелина не може да пее. Бековете се нуждаят от презапис и после с адекватно панорамиране; еквилайзер и ефект-(И) ( то почти си има закони относто това ) ще стане Ьекстрааааааааа!!!Като идея гласовете са супер просто са изпяти фалшиво.Не избива оня или тоя глас - фалшиви са.И каквото и да се прави в момента няма да може да се прикрие това>ГРАДИВНА КРИТИКА!!!Никого не плюя.

 

Успех на кооперацията!!!

 

Мартин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Aми честно казано имаш основание :blink:

 

смесване си трябва накрая добро и ще запрелича на хит :)

 

//off

Следващият път, в който влезеш на слабо време с поредния едноредов коментар във всяка тема от тип "смесване трябва добро", ще те оставя да потренираш свободно "по-добро смесване" за минимум 3 седмици, без форума да те смущава в тези ти занимания.

//off end

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.