Jump to content
Българският форум за музиканти

Външна звукова карта за лаптоп Dell Inspiron - Usb или Firewire


c'mon ra

Recommended Posts

имам dell inspiron - доста нов и бърз. може ли някой да ме насочи дали да търся външна звукова карта през firewire (лаптопа има малyk фиревире port) или през usb. в подобни теми тук прочетох, че firewire-а на dell специално давал проблем. какви са плюсовете и минусите на двата варианта? някой може ли да ме насочи към подходящи саунд карти? ползвам sonar 7.0 и записвам живи китари и вокал, а тук там слагам програмирани барабани и вс. останало. ако не ви мързи, и най-разнообразна и елементарна информация по темата ще ми е от полза, т. като не съм много спец (както си личи вероятно) нито в хардуер-а нито в софтуер-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвам същата машина, а и проблемите с Firewire засягат старите Inspiron, поне в моя случай, с новите нямам никакви проблеми. В момента използвам Firebox на Presonus, а тя е на фаиъруаиър. По мои наблюдения, от картите които съм имал, FW са по дорби от USB2 , поне що се отнася до стабилност и латенция. Но най добре е картата да се пробва, ако е възможно, за да е сиурно че не прави глупави номера

 

п.п. При работа с новите Inspiron конкретно е много важно да се изключва уаиърлеса, вкарва пуканки в записа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или не си прочел, каквото си намерил, или не си го намерил изобщо. Толкова много изписахме по темата, че просто не виждам какво още може да се каже. Също не знам защо смяташ, че ТОЧНО този лаптоп е с нещо кой знае колко по-различен от всички останали.

Като цяло 1394 интерфейсите са по-стабилни (заради някои предимства на самата технология), освен в частни случаи на несъвместимост, които можеш да разбереш с проба или след четене в нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Порови в сайта на таскам,имат някаква нова технология,с която юсб 2.0 се забързвало с 20% повече от файъра.Иначе за таскам-122/юсб/ или 144/файър/ са стабилни и на добри цени в бг/могат да се пробват/,което не е малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.