Jump to content
Българският форум за музиканти

Луда за вързване се нуждае от помощ...


Respect of fidelity

Recommended Posts

Здравейте

Съжалявам че ви занимавам но имам нужда от помощ а не знам към кого да се обърна... :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

Свирила съм около 3 години на пиано при една колежка на майка ми но нищо не научих и спрях от около 2 години не съм ходила на уроци и почти нямам време да свиря, но преди месец един мои приятел си дойде от чужбина и ми предложи да направим група...мечтая за това през целият си съзнателен живот не можех да му откажа но той е свирил на барабани но няма такива аз имам една yamaha psr-gh76 i edno malko casio ctk-50 но не мога да свиря добре, мога да пея-да но това не стига няма как двамата да си направим група сами с наличното да не говорим че репетиционната ни е моята стая...

Написахме няколко текста, но не мога да се оправя с композирането...

Много ми е трудно всички идеи дойдоха за седмица, наистина го искам...винаги съм мечтала но сега разбирам какво значи да започнеш от нищото...

Имам нужда от помощ, обръщам се към пловдивските клавиристи :) моля някой да ми подаде ръка, да ми помогне да се "разбера" с пианото ще се видим, ще посвирим, ще поговорим, просто ми е много трудно и се нуждая от помощ...

А ако има някой желаещ да ни е клавирист :) пишете ми на Another_ode_for_cruelty или лс Моля!

Всяка помощ ще ми е от полза!

Благодаря много :) ! :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам май сте само до ниво желание. А трябва още толкова много, за да стане една група... А за да се "разбереш" с пианото ти трябват години свирене. За композиране пък си трябва да го имаш отвътре - или го имаш, или го нямаш, с уроци едва ли ще стане. Не че искам да те отчайвам, но просто звучиш изключително неориентирано и даже бих казал несериозно, така че е по-добре отсега да си наясно с реалностите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CyberGene влезе направо с големите шамари :girl_witch:

по принцип никога не е късно за нищо и желанието не e маловажно... наистина трябва да имаш предвид, че ти ще трябва да положиш доста труд, а не само да се кефиш :girl_witch:

та моят съвет е: Тръгни на уроци по пиано, солфеж и пеене... всяко едно ще ти е изключително полезно... и това, слушай музика, мисли върху нея и се опитай да намериш себе си... иначе, че ще отнеме години, не се и съмнявай :Р

Редактирано от yourkiller
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да напълно си прав, за неориентирано - да така е, за несериозно - поне за сега не мисля, а относно свиренето, не съм казала че не мога просто проблемът ми е че за да звучи перфектно ми е нужна поне седмица постоянно свирене, относно композирането, се справих с много труд но все пак успях и се получи доста добре вече имаме място за репетиране с всичко, както и китарист така че за един ден направих доста за групата ни, вече имаме поне някаква основа ... благодаря ти, мисля че за сега се справихме до някъде остана ни само клавирист...

 

Но много ви моля, дайте коментар за ямахата ми искам да знам до колко ми върши работа като модел (на мен и на настоящият клавирист)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CyberGene е прав.Не може ей така да си направиш групичка и да си свиркате,само щото ви е кеф.За да не изглеждат нещата съвсем отчайващи,мога да дам на младите колеги едно предложение-все пак винаги има решение за всичко(макар и частично).

 

Събирате се известна бройка хора,желателно е поне един(да речем китариста)да може да свири.Намирате си достатъчно количество MIDI-та,първоначално на парчета които харесвате,а в последствие-такива каквито ще ви трябват за съответната работа.

От тук нататък решавате кой какъв инструмент ще държи на сцената,за да си го набави и да започне да свиква с него-да не изглежда смешно.За целта трябва да се погледат малко видео материали(как големите световни светила боравят с инструмента си ;) ).

Има и още нещо:ако не всички,то поне някой от бандата трябва да може да пее,като един от Вас трябва да е наистина добър!!!

 

После е лесно-сваляте си текстовете на песни,чийто мидита имате и ги почвате.100-на песни репертоар с нужната хореография се правят за има-няма 3-4 седмици,след което записвате едно рекламно клипче на бандата(10-на парчета на китка,в схема:куплет-припев) и ако е дал Господ,до 2-3 мес. може спокойно да се озовете на работа в чужбина.Там хората са много толерантни,доволни са и на малкото,което им се дава от артиста-стига да си личи,че е от сърце! :)

 

Тази схема е валидна само за чужбина,за тук схемата е много по-тежка и се иска изкл. сериозна подготовка,щото нашия слушател е много капризен,трудно му се угажда,а някъде и бият за не особено добро свирене...

 

Успех на младите колеги!..Няма невъзможни неща!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,като можеш да пееш търси си разработена група. Мисля,че е по-лесно...ще пееш ли или ще се учиш тепърва на пиано, пък и това прекъсване ...извинявай ама да нямаш време...Аз ако не свиря и откачам.Ако съм те засегнал нещо - извинявай!

П.С. Много е лошо да те разберат,че не свириш всичкото което се чува...

аз предпочитам стилове .мидитата са за концерти където не се забравя текст и народа неще продължение на "солото"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.