Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Доста често ще се захващам да си оправям електрониката защото единия адатер не е включен (ако работи) а гледам да изкарам макса от сегашната си китара, освен това и тон потенциометъра е много куц и се нуждае от смяна(не че е трудно точно тфа де). Става въпрос за това,че вместо 5посочен суич имам 3 двупосочни и не знам как да оперирам. Китарата ми е с един хъм и два сингъла, нямам си идея какви са, но имаше тема за разгадаването на изводите на адаптер...та въпроса ми е как да оперирам? Става въпрос за един хъм два сингъла, 3 двупосочни суича(нямам възможност да ги сменя с нормален) , една врътка за тона и една за волюма. Може ли схема,съвети,нещо? Благодаря предварително.

Отговорено

В общия случай когато имаш три адаптера и три суича за адаптери, значи всеки суич за съответния адаптер. Ако толкова се чудиш кое кога е включено, пусни си китарата в усилвател, вземи една отверка и почуквай леко върху адаптера, за да разбереш дали е включен - ще чуеш.

Ако това питаш въобще. Почти нищо не се разбира от поста ти, чета го 10 минути, докато измисля какво искаш да питаш.

Отговорено

Имах предвид нормален суич,с една ръчка,б*л съм го колко е посочен,тей или иначе съм зле с математиката. Идеята беше как да свържа цялата електроника.Инак знам кой кога работи.Тъъъ как да свържа цялата електроника?Схема anyone? Плийс?

Отговорено (Редактирано)

Щом няма такова нещо, защо на много места пише "5 way selector switch" ? Не означава ли "5 посочен превключвател" ?

Тоест превключваш между 5 позиции ? Или може би трябва да го преведа "5 позиционен" ?

Редактирано от Slav
Отговорено

Знаех си че има 5посочен,а някой да помогне със схема за 3адаптера 3 двуподочни суича и два потенциометра(volume,tone)? Моля ви ке пукна.

Отговорено

Виж тук !

Обаче ми се струва че трябва да се смени суича иначе няма как да превключваш 3-те адаптера,да правиш комбинации между тях и да делиш хъма на сингъл ако искаш примерно.

Отговорено

5-степенен ключ можеш да си купиш от всеки музикален магазин,схемите на свързване ги има в сайтовете на Димарзио и Сиймор Дънкън и при чичката Гугъл.

И ако си в София има достатъчно форумци да ти свършат тази работа по свързването,без да ти вземат много пари.

Отговорено

Като гледам снимките би трябвало адаптерите да са свързани всеки към даден суич,а 3-те суича към волюм и тон потенциометрите.Така ще можеш да включваш всеки един от адаптерите и ще може да си правиш комбинации.Не мога да направя схема,ако някой може нека да направи.

Отговорено

Мисля че зацепих, само трябва да знам как да вържа адаптерите към ключовете, в смисъл много места има там дето мое се запои