Jump to content
Българският форум за музиканти

За начинаещи?


Викс

Recommended Posts

Здравейте от една начинаеща пианистка. От няколко години се занимавам с пиано, но съвсем несериозно. Ходих на уроци известно време, но после се отказах и си започнах само вкъщи. И наскоро реших да се захвана наистина. Обаче проблемът е, че мойто "пиано" е една смотана Yamaha - общо взето като детските йоники, ама с повече октави - и си мисля, че за да се развивам ще ми трябва едно истинско акустчно пиано. Та въпросът ми е - какво би било най-подходящо за почти пълен новак като мене? За предпочитане някое със сравнително леки клавиши...

Редактирано от Викс
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, хубаво акустично пиано, предполагам ще излезе по-скъпо от да речем, електрическо такова, като всяко идва със своите плюсове и минуси.

Например аз за мен си избрал Yamaha DGX-630, основните причини са цена-качество и това, че e портативно (нямам място къде да разположа пиано, а това със все стойката влиза под леглото :punk_guitar:

 

Най-добре отиди в някой магазин, също прецени колко пари можеш да отделиш, дали искаш акустично, или електрическо. Все пак определено в наше време електрическото има своите предимства като: слушалки, връзка с компютър, допълнителни звуци и тн. Също относно клавиатурата, различните модели са с различни и до някъде е въпрос на личен избор и вкус ;)

А истинското пиано е... истинско ;)

Редактирано от Mike_MnD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, ново развитие по темата... отвсякъде чета за магазинчето 2-ра употреба зад "Черно море" (варналийка съм м/у др :) ) Та утре смятам да понамина. Обаче понеже съм гола вода в пияноразбирачеството - невероятна дума, знам - ще ми трябва малко инфо. От рода на: какво би трябвало да търся (акустично ще е, просто нз какво точно), какви цени са нормални и т.н. Четох, че по принцип немските пиана били по-добри от руските, ама сигурно са и по-скъпи. Пък аз гладуващата музикантка (добре де ученичка без собствен доход) надали ше мога да похарча повече от 800 в най-добрия случай... И въобще, трудна работа ;) Помагайте, моля ви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този магазин зад 4ерно море го знам.провери може да има нещо интересно.за информация продаваше се роланд G-1000 за 1000 лева.може да провериш във далавера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е късно по добре в този магазин въобще недей ходи , там продават само скрап , а не неща втора употреба. По добре виж в оказиона до "Годзила" на колхозния пазар .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.