момиче Публикувано Септември 12, 2009 Публикувано Септември 12, 2009 (Редактирано) 3 години ходих на уроци по пиано. Свирех разни упражнения - етюди, менуети... От време на време ходех на солфеж. Но честно казано тогава бях по-малка и не го приемах насериозно - не свирех вкъщи, не си правех труда да се науча да разчитам нотите, но все пак имам основата. Може би проблемът ми беше, че не знаех какво искам да свиря и защо изобщо ходя на уроци. Работата е там, че не искам да загубя тези три години. Имам желание да свиря песни (по-простички), които ми харесват, да правя някакви техни аранжименти сама ( нямам предвид нещо голямо и гениално, а подобно звучене, за да мого да свиря и да пея Нямам представа обаче как да построя акордите, даже не знам дали се изразявам правилно. Просто ще помоля за съвет - откъде да започна сега и какво да направя Мерси Редактирано Септември 12, 2009 от момиче Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Здрасти! Ами според мен можеш да почнеш да четеш "Елемнтарна теория на музиката", авт. Параскев Хаджиев за да възобновиш познанията си относно акорди, интервали и тн. и да почнеш да вадиш песни, които ти харесват по слух - това според мен е една от най-големите школовки. Цитирай
rettere Отговорено Септември 17, 2009 Отговорено Септември 17, 2009 (Редактирано) ами да ти кажа си си ги изгубила и каква ли ще да е тая основа, където я имаш?Пробвай по слух както каза колегата.Първо дясна ръка -без фалшиви тонове.после малко по малко лява и пак по слух...ако не се откажеш.Ако нямаш представа кое е фалшиво и свириш по ноти просто си машина-къде е кефа? Ако пък искаш по-лесното режеш ноктите и хващаш китарата и "3 акорда на китара,леко дрезгав глас и..."за два-три месеца ще си център на компания.Поздрави и успех! Редактирано Септември 17, 2009 от rettere Цитирай
момиче Отговорено Септември 17, 2009 Автор Отговорено Септември 17, 2009 Трябва да си я намеря тая книга... Иначе това с акордите се оказа много вярно. Вече мога да свиря цели три песни на китарата!! Супер щастлива съм (бях длъжна да се похваля) Цитирай
Mike_MnD Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 Трябва да си я намеря тая книга... Иначе това с акордите се оказа много вярно. Вече мога да свиря цели три песни на китарата!! Супер щастлива съм (бях длъжна да се похваля) Кои три ако не е тайна Иначе ако не го знаеш Justin е голям пич, и от неговият сайт има многомного интересни неща както и песни за начинаещи: http://justinguitar.com/en/ST-501-EasySongs1.php Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 19, 2009 Отговорено Септември 19, 2009 Здрасти! Ами според мен можеш да почнеш да четеш "Елемнтарна теория на музиката", авт. Параскев Хаджиев за да възобновиш познанията си относно акорди, интервали и тн. и да почнеш да вадиш песни, които ти харесват по слух - това според мен е една от най-големите школовки. тъй тъй Цитирай
Recommended Posts