Викс Публикувано Септември 11, 2009 Публикувано Септември 11, 2009 (Редактирано) Здравейте от една начинаеща пианистка. От няколко години се занимавам с пиано, но съвсем несериозно. Ходих на уроци известно време, но после се отказах и си започнах само вкъщи. И наскоро реших да се захвана наистина. Обаче проблемът е, че мойто "пиано" е една смотана Yamaha - общо взето като детските йоники, ама с повече октави - и си мисля, че за да се развивам ще ми трябва едно истинско акустчно пиано. Та въпросът ми е - какво би било най-подходящо за почти пълен новак като мене? За предпочитане някое със сравнително леки клавиши... Редактирано Септември 11, 2009 от Викс Цитирай
Mike_MnD Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 (Редактирано) Значи, хубаво акустично пиано, предполагам ще излезе по-скъпо от да речем, електрическо такова, като всяко идва със своите плюсове и минуси. Например аз за мен си избрал Yamaha DGX-630, основните причини са цена-качество и това, че e портативно (нямам място къде да разположа пиано, а това със все стойката влиза под леглото Най-добре отиди в някой магазин, също прецени колко пари можеш да отделиш, дали искаш акустично, или електрическо. Все пак определено в наше време електрическото има своите предимства като: слушалки, връзка с компютър, допълнителни звуци и тн. Също относно клавиатурата, различните модели са с различни и до някъде е въпрос на личен избор и вкус А истинското пиано е... истинско Редактирано Септември 13, 2009 от Mike_MnD Цитирай
Викс Отговорено Септември 14, 2009 Автор Отговорено Септември 14, 2009 ОК, ново развитие по темата... отвсякъде чета за магазинчето 2-ра употреба зад "Черно море" (варналийка съм м/у др ) Та утре смятам да понамина. Обаче понеже съм гола вода в пияноразбирачеството - невероятна дума, знам - ще ми трябва малко инфо. От рода на: какво би трябвало да търся (акустично ще е, просто нз какво точно), какви цени са нормални и т.н. Четох, че по принцип немските пиана били по-добри от руските, ама сигурно са и по-скъпи. Пък аз гладуващата музикантка (добре де ученичка без собствен доход) надали ше мога да похарча повече от 800 в най-добрия случай... И въобще, трудна работа Помагайте, моля ви Цитирай
dandi Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 този магазин зад 4ерно море го знам.провери може да има нещо интересно.за информация продаваше се роланд G-1000 за 1000 лева.може да провериш във далавера. Цитирай
Neven Отговорено Септември 15, 2009 Отговорено Септември 15, 2009 Ако не е късно по добре в този магазин въобще недей ходи , там продават само скрап , а не неща втора употреба. По добре виж в оказиона до "Годзила" на колхозния пазар . Цитирай
rettere Отговорено Септември 17, 2009 Отговорено Септември 17, 2009 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=64988 Цитирай
Recommended Posts