~DN Отговорено Август 16, 2012 Отговорено Август 16, 2012 Djent ша прая с китарата. Ама от виртуозния, с кривия ритъм и high gain jazz shred сола. ^^ Цитирай
chalgasucks Отговорено Август 16, 2012 Отговорено Август 16, 2012 е нали ти е хареса Шехтъра , а за 25,5 ако беше така , защо всичко живо което свири с 8-мак е с минимум 27 инча баритон Цитирай
рахата Отговорено Август 16, 2012 Отговорено Август 16, 2012 ^^ Мисли, чети, питай и пробвай инструменти, за да не влизаш в излишни преразходи на нерви и финикийски знаци. ^ Шектър ми харесват като съотношение цена/качество, но ако почнат да произвеждат 7 и повече струнни инструменти с поне един модел с 25,5" мензура бих си взел отново техен инструмент някой ден, а за 27-та инча и повече - това е все едно някой да те убеждава, че (примерно) за да караш ...колело,кънки,скейт,самолет или... да ядеш баница ти трябват обувки по-големи с 3,3/4 (три и три четвърти) номера и кокал в брадата, защото про-тата така правели. Ти си свободен да избираш - дали да следваш модата или да си вземеш удобните за теб обувки 1 Цитирай
7thString Отговорено Август 16, 2012 Отговорено Август 16, 2012 Дължината на мензурата има съвсем обективни и измерими ефекти върху звука на инструмента. По същата причина басовете(където навлизат тези Н-струнни китари) са с по-дълъг чеп. Като гледам обаче повечето ползватели на 7-8-9-10-15 струнни "китари", на вас просто ви трябва една 6 струнна баритон китара дропена в нужната тоналност и всичко е ток. Почти никой, който съм виждал с такава китара не барва по-далече от 3та струна 1 Цитирай
~DN Отговорено Август 16, 2012 Отговорено Август 16, 2012 Почти никой, който съм виждал с такава китара не барва по-далече от 3та струна Не ги заслужават! Цитирай
рахата Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 ^^ Ясно е, че има ефект върху звука, но ако не можеш да свириш нещо друго освен джъ-джъ на такава мензура за какво ти е тогава? Цитирай
chalgasucks Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 е именно щото е въпрос на предпочитания по-дългата мензура по-ми допада , свирил съм и на 28" гибсън спецаил едишън ли там не знам как се води , еми много по ми допадна от стандарта , пак казвам аз съм си аз , никого не искам да убеждавам в моето виждане . А това на кой му трябва 6 струнна в место 7 -8 щото свирел само джъ джъ джъ, еми същата работа мога да кажа за половина хора които свирят на 6 струнна джъ джъ и повече от 2 струни до 3 праг пак не ползват Цитирай
misterj Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 (Редактирано) Погледнах нещо за 8 струни, че викам да ви покажа другото от стената на Ванко Филибето http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/553935_3551936036968_934174211_n.jpg Редактирано Август 17, 2012 от misterj Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 Т'ва е долна инсинуация и калпав Фотошоп монтаж! Викта никога не е свирил с повече от 4 струни!!! Цитирай
misterj Отговорено Август 17, 2012 Отговорено Август 17, 2012 (Редактирано) Не знам дали е монтаж, но това ми се вижда доста истинско Аз го нарекох арфист, пък вие басистите си знаете кой какъв е http://www.youtube.com/user/ShinigamiKusajika П.С. Само на мен ли не ми отваря прозорец като сложа видео, а се появява линк към него. Ползвай специален код - медия? Редактирано Август 17, 2012 от misterj Цитирай
Satanachrist Отговорено Ноември 23, 2012 Отговорено Ноември 23, 2012 8 струнния Ibanez,който гледах в магазина стоеше закачен на стената и изглеждаше прекрасно!То само заради вида да ти е кеф да посвириш на него,звука вече нямам идея какъв ще е.Е,това не е по силите на повечето български китаристи,а и освен самата китара кой знае какво кубе трябва да имаш,че да получиш брутален и извратен нисък метъл тон.Едва ли би станало с 15 или 30 вата кубе...просто на тоя етап от време в България това е мисията невъзможна...и все пак се сещам за соловия проект на Ihsahn от Емперър,който си е с името Ihsahn и последния албум Eremita.Чист пример за това как една такава китара създава МНОГО тежко звучене. Цитирай
Yves Отговорено Ноември 23, 2012 Отговорено Ноември 23, 2012 (Редактирано) Мощността на "кубето" няма връзка нито с броя струни на китарата, нито с тежия звук. На мен си ми звучи съвсем добре. Кадърен човек с много неща може да звучи добре. На некадърния все не му е достатъчно динамичен ампа, щото бил само хибриден, а не изцяло лампов и все му мътнее китарата, щото била с азиатски махагон, не хондураски. Редактирано Ноември 23, 2012 от Yves 3 Цитирай
kuulan Отговорено Ноември 23, 2012 Отговорено Ноември 23, 2012 @Satanachrist нито са 8 струнтити ниту е 27 инча, на сичкото отгоре кубето е 15 вата линия6, е верно малко е под стандарт Ми (бе не е малко)...ама карай дае весело Цитирай
Satanachrist Отговорено Декември 8, 2012 Отговорено Декември 8, 2012 Мощността на "кубето" няма връзка нито с броя струни на китарата, нито с тежия звук. На мен си ми звучи съвсем добре. Кадърен човек с много неща може да звучи добре. На некадърния все не му е достатъчно динамичен ампа, щото бил само хибриден, а не изцяло лампов и все му мътнее китарата, щото била с азиатски махагон, не хондураски. Не знам колко нямат значение щото не съм някакво "про",но знам само,че като от стандартен МИ минах C# строй през 10 ватовото фендерче звукът започна да губи "gain".Сигурно от тогава съм останал с впечатление,че усилвателя МОЖЕ БИ има значение за звука. Цитирай
7thString Отговорено Декември 8, 2012 Отговорено Декември 8, 2012 В случая говориш за калпав усилвател, независимо дали е 10 или 100в, щото на преампа и драйв секцията не й пука особено колко голямо ще е крайното стъпало За всеобщо учудване на средностатистическия човек, доста от тежките жици всъщност са записвани с малки ампове вместо 4х12 стакове Защо и как е обект на друга тема. Цитирай
Recommended Posts