Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Наумих си да се сдобия с такава шукария, но понеже за всичките ми фаворити намирам доста неприятни коментари от потребители относно издръжливостта, реших да попитам и тук дали някой е доволен от конкретен модел или марка.

Също така ще се радвам и на конкретна препоръка от хора, занимаващи се по-активно с хардуер :punk_guitar:

(надявам се не съм объркал раздела :) )

Благодаря ;)

Отговорено

В случай, че търсиш USB диск, а не SATA примерно, мога да препоръчам Transcend StoreJet 25 mobile.

Ползвам два такива - един 160GB, който е на повече от година и един 250GB, който е на около 5 месеца. На по-стария диск му се е случвало да пада няколко пъти, като единия от тях дори беше по време на работа, но проблеми не съм забелязал да са се появили. И двата диска се разнасят постоянно.

Поздрави!

Отговорено

Ако ще го ползваш на компютъра, ще ти трябва USB диск, освен, ако компютъра ти няма eSATA (стандартизиран около 2004, и повечето дъна от 2004 насам имат такъв connector, също и лаптопите >2004), ако не можеш да си купиш един кабел eSATA to SATA (би трябвало да се продава някъде). Основното предимство на eSATA е по-високата скорост на обмен (изпращане, получаване) на данни.

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#External_SATA

(тук можеш да видиш скоростите на трансфер на данни на различните стандарти, включително USB и eSATA)

Всъщност, повечето твърди дискове се продават с USB и eSATA букси!

Друго нещо на което трябва да обърнеш внимание е размерът на твърдия диск, основно на пазара се срещат 3,5" и 2,5", накратко при избор на 3,5" устройство печелиш много памет (1TB>>), като същевременно с това едно доста тежко и големичко (като размери) твърдо дискче. При 2,5" нещата не стоят по същия начин, те са адски малки като размери (можеш да ги прибереш в джоба си, дори), леки са и удобни за пренос, но максималния размер на такива дискове, които съм виждал на пазара е 500GB, които всъщност са предостатъчни за всичко, освен, ако не си решил да го пълниш с HD-филми.

За конкретен модел не мога да ти препоръчам, но ще ти изброя някои производители, за които съм чел предимно положителни отзиви: Verbatim, Western Digital, Seagate. Ако някой ден ми се наложи да си взема външен твърд диск, ще е на някой от следните производители.

Отговорено

Благодаря много и на двамата за отговорите ;)

Лаптопът ми има еСата, основно и заради това искам да има подобен интерфейс.

По начало идеята ми беше да си купя голям настолен диск от сорта на WD MY Book. Хем да върши работа и да е красив. Обаче като чета за каква жалка издръжливост става въпрос при подобни устройства се ориентирах към купуване на нормален вътрешен хард диск и съответно поставянето му в кутия за целта, която разполага със съответния интерфейс. Още не съм се спрял на конкретен модел, но осмисляйки плюсовете и минусите специално в моя случай стигнах до извода, че това е по-добрия подход.

Отговорено

Като притежател на WD MY Book да се обадя. Е оня ден ми умря 2-рия и пак ще се наложи да го връщам.Първият умря някак просто ей така без видима причина и втория ме зарадва по същия начин. 300 гб филми,концерти и мп3-ки чао. Та или нещо по-железно си вземи или просто ъпгрейдни компа.

the_man_who Благодаря за препоръката ще разгледам,че мисля да заменя WD-то.

Отговорено (Редактирано)

Съболезнования за музиката, знам колко е неприятно...именно от тва се опитвам да се предпазя като търся по-здрави неща, а не такива, които просто имат гаранция, щото гадовете и по 5 пъти сменят устройствата, ама после няма кой да ни върне интелектуалната собственост, която сме откраднали ;) Като се замисля чупещите се дискове може да са разработка на агенцията по анти-пиратство с ръководител Ларс Улрих :drummer:

Редактирано от Yves
Отговорено

От 8 месеца използвам Seagate 250 GB usb и нямам проблеми.

Абщо взето всичко е до късмет - и както каза един познат ако не пише Мейд ин Чайна не е оригинален продукта :cheers2:

Взимай и ако си вярващ запали една свещ и това е :pray:

Отговорено

Тва къде е произведен продукта не е никакъв показател за жалост... И до днес имам техника сглобявана в Азия, която е безупречна, но примерно един лаптоп сглобен в Унгария го върнах още в деня, в който го купих, щото корпуса му беше усукан и стоеше на 3 крака... Тъй че наистина си е руска рулетка :cheers2:

Отговорено

Отскро ползвам външен хард, та реших да се намеся... Това, което аз направих е да си купя хард за десктоп и отделно кутия. В началото бях с 500 Гига на Сеагейт и после ъпгрейтнах на 1Тера, баче на Хитачи, понеже се оказа че Сеагейт 1ТБ давали доста дефекти и засега (вече месец си бачка). Предпочитам да е УСБ за да бъде лесно да прехвърлям данни от други ПЦ-та.

Отговорено (Редактирано)
Отскро ползвам външен хард, та реших да се намеся... Това, което аз направих е да си купя хард за десктоп и отделно кутия. В началото бях с 500 Гига на Сеагейт и после ъпгрейтнах на 1Тера, баче на Хитачи, понеже се оказа че Сеагейт 1ТБ давали доста дефекти и засега (вече месец си бачка). Предпочитам да е УСБ за да бъде лесно да прехвърлям данни от други ПЦ-та.

Мисля, че и аз се насочих вече към тоя вариант. Сподели ако обичаш конкретна марка и модел за кутията, щото с избирането е доста трудно. Иначе има и дори по-добър вариант от USB - вече има е-Sata и Lan кутии, където трансфера на теория е все едно диска си е в настолен компютър.

VSTi, все пак е желателно да е що годе позната марка, а не да се чудя отде да го намеря :)

Редактирано от Yves
Отговорено (Редактирано)

Да, точно това имах предвид...то тука повечето неща са "надали" :)

Редактирано от Yves
Отговорено (Редактирано)

Yves,

естествено говоря за хай-левъл (трансфер, скорост, охлаждане , оксфорд чип и т.н)..... иначе като за бекъп ползвам CANYON- 3,5 кутия, и хардове каквито си поискам....

Поздрави!

Редактирано от VSTi