n1k1gr00ve Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 (Редактирано) По принцип на фендера свиря с Elixir ( 5-ца ) 45/65/85/105/130 Сега сложих да пробвам Ernie Ball coated ( с покритие, но не така осезаемо както при Еликсир-а..идеята е същата) За F bass 6-ца ползвам струни, които са специално за този бас- Labella Super Steps ( expоsed core)- стъпват върху струнника на голо жило. Това дава много мек контакт и изключителна вибрация. Размер- 29/45/65/85/105/128. Скоро ще мина на 40..60 и т.н и на двата баса. Ако някой не знае- дебелината не означава по-дебел тон. Това е въпрос на сензитивност и удобство. По-тънките струни дават бързина. Редактирано Януари 14, 2010 от n1k1gr00ve Цитирай
TheDivineSuicideOfK. Отговорено Януари 14, 2010 Отговорено Януари 14, 2010 d'addario 45-110 в си на fender-a Цитирай
danilsong Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Пичове с две ръце за Roto Sound...От 6 месеца свиря с такива и нямат грешка...50 левчета са ... Заслужават си Цитирай
kmfb Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Днес сложих Dean Markley BLUE STEEL. Не съм ги пробвал, дори не съм включвал баса, та нямам мнение, но с нови струни винаги си е яко да пошляпаш на сухо... Направи ми впечатление нестандартният размер на 5та струна - 128. Комплектът е 45 - 128, като просто последната е маааалко по-дебела от оригиналните 125. Очаквам малко повече ниски, без ненужното бумтене на 135' дебелите струни, което да компенсира заглъхването при последната струна (свиря като само тя е дропена в Ла), ама ще видим... Цитирай
ThunderBass Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 На Yamaha баса ми съм с Roto sound за 30 или 36 лева, чак сега свучат зле(глухо)..а ги имам от миналата година лятото, юни месец.(и бая е свирено) Цитирай
Coprophagus Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 След като се разочаровах от Елексира (покритието е меко казано дразнещо, баса ми след седмица свирене заприлича на стара плюшена играчка със стърчащи найлонови конци ) но както и да е. Та преди 3 дена си сложих един нов Ърнибол 40-125 (реших да пробвам с по-тънички струни как ще е тона). Та освен очаквания по-тих тон се оказа, че не мога да докарам типичното ръмжене в ниските среди на Уаруика липсва и бая пънч та за пореден път се убеждавам че трябва да си внеса ДР тъпото е че не мога да си намеря DR black beauties 130 ако някои знае магазин които да продава тоя геидж има едно напиване от мен Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 И аз съм със Rotosound - Swing Bass Stainless Steel (жълтите) за около 50-на лв. Хубав, звънлив, ярък, плътен тон. Имам ги и от 2-3 месеца и засега съм много доволен Цитирай
Abbath Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 Абе колеги, дайте идея какви струни да взема, дето нови да звучат най-близо до Elixir, пък дори и за ден-два...Че записи ми предстоят, пък нямам кешовица за въпросните Nano-помазани, богоугодни и 'нам кви...(не, че не са най-добрите де ) Търся максимално bright, нещо стейнелс стийл ше да е...пробвал съм Ernie Ball, Rotosound и D'Addario - не стават.Други, дето да ги имам до края на седмицата? Peace & sex, другото ш'си дойде... Цитирай
kmfb Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 ^ Имаше едни GHS Bass Boomers, взех преди време пак така спешно и за начало бях доволен, смених ги преди седмица и то щото трябваше да сложа струни на друг бас. Само сега не си спомням колко са брайт, щото сега като сложих новите и ме съсипаха от звук. Но мисля, че ще ти свършат работа, поне са доста по-добре от изброените от теб "неставащи". Цитирай
Demiurg Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Аз от няколко дни съм с Rotosound Swing, и съм много доволен от звука, като изключим факта, че са ми леко къси за инструмента (или той е по- дълъг), та се лиших от "string-through-body"-то. И цената им е малко солена - 54лв или нещо подобно (за 5 струни), но звука е хубав. А на Еликсира не знам какво му е "bright"... Не че не ми харесват, обожавам ги тия струни, но не са за метъл ! Нямат агресия ! Цитирай
bgmttt Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Странно, че никой тук не ползва flats. Комбинацията precision+ flats е нещо като дупе+гащи. LA BELLA flatwound 760FS качени на Am. Std. P означава дебел, плътен и мазен тон. Доказано! Колегите от бандата вече не дават да свиря на друго .........а така си обичам Джаза...... Цитирай
babameza1 Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 DR black beauties 45-130 на Warwick Sreamer Jazzman - warm melow tone,балансирани при слап,не са много звънтящи,явно имат никел EarnieBall Slinky 50-110 na JazzBass-a - прекрасен състейн без грам периферия и направо в пулта,ама нишката на навивката е твърде едра,за метал са по-подходящи GHS bassboomers 40-100 na fretless-a - те поне са си на мястото на тоя бас,а и размера им е подходящ.плътен контрастен тон. помня 4е си бях взел един сет Фендер от Германия преди време,като си взех тука и няма6е нищо общо,не знам дали там ги избират по внимателно или ги взимат по насериозно достав4иците ама такива струни тука не съм виждал.Бяха като GHS с намалена маса,т.е. изтънени за мост4ето и с по добър контакт.тогава 5та струна лесно се настроиваше интонационно. Свирил съм и с Warwick,Dean Markley,D'Adario,Rotosound.Най съм доволен от GHS,но трябва да спомена 4е няма универсални струни за всеки свира4 и всяки бас,да не говорим че е важно и в кои то4но жанр възнамеряват да се подвизават съвместно Цитирай
Pyrael Отговорено Февруари 11, 2010 Отговорено Февруари 11, 2010 Странно, че никой тук не ползва flats. Комбинацията precision+ flats е нещо като дупе+гащи. LA BELLA flatwound 760FS качени на Am. Std. P означава дебел, плътен и мазен тон. Доказано! Колегите от бандата вече не дават да свиря на друго .........а така си обичам Джаза...... Това ми напомня миналата година като си взех П-бас а. Купих му фендерски флатуанд 50-110 да се правя на Харис. Всичко си беше ок докато не видях обявата на един пич който бартеросваше своя Джаз за П-бас. Бях глупав да мисля че Джаз-а е по-добър но както и да е. Скъсах дебелата струна в опита си да я сложа на Джаз-а, 50 кинта на вятъра ... Сега си ползвам Ernie Ball Super Slinky 55-110 и съм доволен от звука. Цитирай
TheDivineSuicideOfK. Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Пичове с две ръце за Roto Sound...От 6 месеца свиря с такива и нямат грешка...50 левчета са ... Заслужават си аве аз взех Roto Sound 50 - 110 за 30 кинта от един известен магазин твойте що са 50 ? Цитирай
Ev1L4o_ Отговорено Март 11, 2010 Отговорено Март 11, 2010 D`addario просто няма по-добри за бас, за китара и за акустарка Цитирай
Recommended Posts