Jump to content
Българският форум за музиканти

n1k1gr00ve

новаци
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от n1k1gr00ve

  1. Благодаря за оценката. За жалост не сме банда,като банда Пробвахме миналата година декември и се получи.После сменихме китариста ( стана още по-добре ). Това е пример за добър продукт,постигнат с малко,но качествени репетиции. Важно е и с кой свириш разбира се. Надявам се тази зима да ударим отново. Ще говоря с пичовете.
  2. Извинявам се за неудобството. Моя грешка.Имах клипчетата от трибюта на диск,но го загубих ( а съм участник в тоя концерт Има от кой да ги взема и ще ги кача в youtube.
  3. http://www.facebook.com/home.php?#!/vi...subj=1086211022
  4. По принцип на фендера свиря с Elixir ( 5-ца ) 45/65/85/105/130 Сега сложих да пробвам Ernie Ball coated ( с покритие, но не така осезаемо както при Еликсир-а..идеята е същата) За F bass 6-ца ползвам струни, които са специално за този бас- Labella Super Steps ( expоsed core)- стъпват върху струнника на голо жило. Това дава много мек контакт и изключителна вибрация. Размер- 29/45/65/85/105/128. Скоро ще мина на 40..60 и т.н и на двата баса. Ако някой не знае- дебелината не означава по-дебел тон. Това е въпрос на сензитивност и удобство. По-тънките струни дават бързина.
  5. Именно nanoweb-a е покритието, което пази от мръсотия струната Дори, когато се разпарцальоса, струните си звучат добре. С варене най-много съвсем да ги оголиш. Тези струни си заслужават цената, защото наистина живеят по-дълго. Сега има едни нови на Ernie Ball - coated ( покрити демек ). Използва се подобна технология, но покритието не е така осезаемо както при Elixir. Идеята е същата. Сложих едни на фендера,щото нямаше Elixir в магазина.Все още са нови. Свиря интензивно и ще видя до къде ще изкарат.
  6. Това не беше ли оръжието срещу въшки едно време? Ако си чел внимателно, отбелязал съм,че това е шегичка ( за въшките си прав да
  7. Рецепта 1- газ,мас и оцет Рецепта 2- турете си струните у кацата с киселото зеле за 12 часа. Киселата суроватка ще ги почисти. ...шегичка Сега сериозно- момчета, варенето е стар метод безспорно. Не препоръчвам повече от 2 варенета, защото брилианса който се връща е за кратко. Колкото повече варенета, толкова по-бързо ще се притъпява този брилианс след това. Също така е много важно от каква сплав са струните. Освен брилианс, струната си има и характерна вибрация. С времето тази вибрация се променя, струната започва да не се подчинява много на тунера и това показва,че е време за нов комплект. Ако трябва спестете пари от цигари,но си сменяйте струните поне 3 пъти годишно. Зависи естествено и от интензитета на свирене. Ако хващате баса 2-3 седмично за по 2 часа, това не е интензивно свирене. Не си купувайте евтини струни. Евтините са съответно некачествени.Няма добри струни за бас ( 4-ка) под 30 кинта ! Казвам го от опит. Свиря на бас точно от 21 години ( от които 15 професионално ) Няма значение, дали сте само любители ( каквито според мен са 90% от хората във форума ) или профита. Не ощетявайте самата музика с евтини, по 10 пъти варени и съответно вече "мъртви" струни. Това е от мен.
  8. Fender American Deluxe Jazz Bass 5
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.