uzeb Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Rotosound swing bass 66/RS 66LD/.Ima samo o6te 2 komplekta ostanaha.Hand made in England.Zena za komplekt -52EURO bez prokletoto DDS.Debelini-45.65.80.105. Haide da vidim sega....ha,ha poznava4i......? Цитирай
pacman Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Въпросче: Това със струните, кой звук е по-добър и т.н. е нещо субективно, и все пак кои струни бихте предпочели: Ernie Ball или D'Addario Nickel Wound за ясен но не прекалено остър звук (не знам дали се изразих съвсем ясно ) Знам че зависи от много други неща, но все пак кажете си мнението ако сте ги пробвали Цитирай
Wicked Отговорено Март 30, 2005 Отговорено Март 30, 2005 Аз си дрънкам с едни, които ми вървяха с китарката(Скуайър) и съм си доволен, вече 5 месеца, но пък не съм и се скъсал от свирня. Цитирай
Steff Отговорено Март 31, 2005 Отговорено Март 31, 2005 Pacman, за ясен, но не остър звук-според мен определено ErnieBall. Разбойник-МюзикМен-а е с около 2кг по-тежък от Роско Бек-а Цитирай
разбойник Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Разбойник-МюзикМен-а е с около 2кг по-тежък от Роско Бек-а Сериозно? 2 кг. е много. Предполагам че не губиш ценно време да ходиш и на фитнес . . . . . . Цитирай
Steff Отговорено Април 1, 2005 Отговорено Април 1, 2005 Мислиш ли, че ми се налага? Освен това, живея на петия етаж и нямам асансьор Цитирай
shmith Отговорено Май 23, 2005 Отговорено Май 23, 2005 Сложил съм Warvick! Много съм доволен!н Не зная дали е защото свиря на безпозиционен бас или наистина са добри, но факт е, че не съм късал от 1-2 години! Вече са като ластици, но съм решил да проверя колко ще издържат! :twisted: Цитирай
MDFk Отговорено Май 23, 2005 Отговорено Май 23, 2005 Най-доброто решение за мен са струните Elixir на фирмата Gore, които звучат супер изравнено във всички регистри и честотен спектър, а хората са се сетили да ги покрият с някакъв супер тънък пласт найлон-т.е.-като капсуловани в него са, което ги предпазва от всякакъв тип мръсотия, пот, и другите нещица, които влизат в намотката и скапват тона.Съответно и цената им е по-висока-5стр. комплект ErnieBall нормално струва около 60лв, а същия Elixir е около 70 долара... Само че ако първите издържат максимум 2-3 седмици, вторите пазят един и същ добър тон около 4-5 месеца при натоварено свирене .Мисля, че си струва, само че все не мога да събера пари да си купувам нови комплекти, а и засега нямат вносител в България, така че-да живеят братовчедите в USA . За малко повече инфо - http://www.elixirstrings.com/ . Един френд преди време (декември месец) ми донесе каталог на Ибанез('щото там е новият офоциален доставчик на марката)от Благоевград със подлистник на Елексир струните - предполагам че все пак ги има там. Ако решиш да смениш братчедите от Щатите и ти се бие път до там.... Цитирай
ecmjazz Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 В близките седмици ще имам възможността да свиря и евентуално - записвам с една Yamaha TRBII 5-string. Доколкото видях по нета е със 35" scale. Трябва обаче да купя нови струни. Въпроса ми е малко по-общ но нарочно давам и ситуацията, че да стане по-ясно.. Та: по принцип искам да свиря с настроийка EADGC - т.е. с нормалните 4 струни от 2 до 5, а 1 да е по-висока. Продават ли се такива комплекти за 5-струнни басове или само такива с по-ниска от нормалните? В същност сега се ровнах из Google и видях, че има такива. Тогава въпроса остава - знае ли някой къде точно има такива в София, а ако няма - някаква алтернатива (не забравяйте, че става въпрос за 35" scale..) Цитирай
pacman Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Предполагам, че точно такъв такъв комплект EADGC е доста трудно да се намери... По-лесно ще е да си вземеш 1 за 6-стр. бас и да подариш B-струната на някого Цитирай
ecmjazz Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 А варианта да си взема BEADG плюс допълнителна тънка, примерно 0.30 за C? Цитирай
разбойник Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 За 35" се съмнявам да намериш какъвто и да е комплект по нашите магазини. Можеш да прозвъниш вносителите по тел. , но разкарването по магазини не си струва, според мен. Аз бих проверил срока на доставка в разни европейски интернет магазини. Стойността на поръчката ти най-вероятно няма да надвишава 50 долара, така че никой няма да те занимава с ДДС и мито. Цитирай
pacman Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 (Редактирано) Във Visiarts има Super long Scale 36", току-що погледнах Но не знам дали имат комплекти с C. Мисля че там продаваха и струни поотделно Редактирано Юли 8, 2005 от pacman Цитирай
Recommended Posts