inqubus Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 ^ Велико! А за рускоговорящите -> http://www.youtube.com/watch?v=ENBPM0xtYH0 Цитирай
dean_dime Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 звучи като Shitknot П.П. Не бе майтап и аз ги слушам ама ме избина смях кат го чух. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 Както и да е...тежък звук се постига не само със споменатите по-горе аргументи, но и с ниска настройка на струните.бих добавил - и с по-дебели,не знам какво разбирате под "тежък звук",но 9-ки не звучат като 11-ки. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 8, 2009 Отговорено Септември 8, 2009 бих добавил - и с по-дебели, То това си е по подразбиране.Не ми се вярва някой ахмак да свири с 9-ки в''А''... Цитирай
Smokejack Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 ^ Ами аз мисля,че ниската настройка също е по подразбиране,за това не съм я споменал.Но първата стъпка към хубавия тежък звук е човек да започне да различава звука от мазнята а това също не е много лесно.Както и да е,колкото до Гелоте може и аз да съм в грешка,няма да споря,но със сигурност адаптерите далеч не са основният фактор да има такъв звук.Нека не пълним темата на човека с повече глупости и безпредметни спорове,наздраве Цитирай
Slav Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) Не чети между редовете. Iced Earth са си метъл, но не "тежък", а по-скоро хеви(което си е "тежък" на английски, но все пак си мисля, че е придобил друго значение с годините). И за да визирам какво според мен значи "тежък" метъл, ето и примерно. Горните два примера бих ги причислил към графата "Шум от дъскорезницата". Без засягане, просто не ми звучи като музика. Всеки си има вкус. Ето според мен какво означава ХУБАВ МЕТЪЛ ЗВУК. Клипчето е малко прецакано, но не намерих по-добро. Редактирано Септември 9, 2009 от Slav Цитирай
Hantov Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 като бях малък и аз си мислех че такива неща като suicide silence (май) са тежки Цитирай
inqubus Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 Именно затова написах "примерно" с bold. С моите скромни 26 лета може и да съм малък, не знам. Звукът на Даймбег е емблематичен и до днес и доколкото си спомням той не свиреше с Лес Пол Студио Цитирай
Slide Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 То не е много по темата, ама като гледам как се е отклонила тя самата... - ето едно видео, което сравнява Framus, Les Paul и SG с един амп, при едни и същи настройки. Знам колко долюбвана марка е Gibson във форума, но мисля, че спецялно в това видео (колкото и относително да е - камера, амп, настройки, микрофон, сиврещия...), мисля, че Framus-а реже глави от всякъде. Звучи най-мелодично. Лично мнение. И още едно лично мнение - SG в тва видео вади много здрав рокаджийски саунд! ПП: И аз съм фен на Les Paul иначе. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) при едни и същи настройки. а и мисля, че lp-ито разцепва. Редактирано Септември 9, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Slide Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) E, ок, може и да не са едни и същи. Аз пък мисля, че LP-то звучи малко глухо и неясно, особено към по-ниските тонове и струни. EDIT: Песента е на Гари Мур, а въпросното соло го свири на Стратокастър. Не че има значение, но Мур все е слаган, тук във форума, като икона и "представител" на Gibosn. Редактирано Септември 9, 2009 от Slide Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 Другото нещо, което не ми се връзва е сравнението между две различни конструкции, мензури и грифове... За адаптерите няма да говорим, въпреки че и те са в кюпа... Цитирай
don_pepinio Отговорено Септември 9, 2009 Автор Отговорено Септември 9, 2009 Темата малко тръгна в друга посока но няма значение. Ще помисля още малко но така като гледам май нещата отиват на към Gibson.Идеята ми беше по скоро да разбера дали си струва да си взема бюджетния Les Paul.А какво мислите за Studio-то което се прави в началото на 90-те?Все пак тогава все още са се правили по добре нещата. Цитирай
Valserp Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 Горните два примера бих ги причислил към графата "Шум от дъскорезницата". Без засягане, просто не ми звучи като музика. Всеки си има вкус. Ето според мен какво означава ХУБАВ МЕТЪЛ ЗВУК. Бой с дъскорезницата срещу дъскорезницата. Тоя спор определено ще стигне до някъде... Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 но Мур все е слаган, тук във форума, като икона и "представител" на Gibosn.Ти беше ли на концерта му в НДК?Както се изрази един приятел на наш съфорумник - като излезе "техника" му и дрънна 2 акорда за саунд-чек тая китара прозвуча грозно (през 2 Маршала).Но Мур направи такъв концерт,че ходех замаян поне 2 часа от настроението,което създаде. Огромната част от звука идва от задкитарното устройство.. Цитирай
Recommended Posts