Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте малко напътствания плс...


SonneR

Recommended Posts

me-109 едно голямо БЛАГОДАРЯ! :virtuoz: Наистина хубави съвети.. Какти и всички останали, разбира се. Като ида по столицата ще гледам за нещо подходящо. Последният ми въпрос (под "последен" не разбирайте наистина последен, кой знае какво може да изникне :) ) - Ко е тва hambucker? Някой да даде повечко инфо.. Мерси отново!

Редактирано от SonneR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

погледни класическа фендер стратокастер китара - тя има 3 единични single coil адаптери

след това погледни Гибсън( или Ибанез, Джаксън китарите) - те в повечето случаи са с по 2 двойни адаптера - е това са Humbucker-и

правят се по 2 - защотот така се премахва шуменето на единичните - които пък имат хубав звънлив звук и са за предпочитане ако свириш повече чиста китара

 

Humbucker-ите са предпочитат за яки дистери - тъй като не шумят

 

много добра комбинация е 1 Humbucker на бриджа и 2 сингъла - на средна и нек позиция

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нп, ако съм ти помогнал поне малко, се радвам :godbless:

 

За humbucker:

 

ke1t.jpg - тази китара (искааам!... мамка му...) има САМО humbucker. Правена е с откровеното намерение на нея да се свири с distortion. <_<

 

PS2.gif - тази е като моята - даже цветът е същият... Тя си има пълен комплект. Single-coil pickups са тези, които са близо до грифа. Те са по-подходящи, ако свириш без дистер и искаш да звучиш "песвдо-акустично". :)

 

Humbucker-ът си се разпознава отдалече. Близо е до Floyd-Rose-то (големата твар, дето ръчката стърчи от нея). Неговият сигнал е по-силен, с малко повече средни и високи честоти, и като се прекара през дистер, става каквото трябва. Освен това шуми по-малко с дистер.

 

Щрачката отдолу (между контролите за тон и volume) превключва, като може да се включи на комбинация от humbucker и single coil, само двата single-coil, само единия single-coil... кеф ти риба... Разликата се усеща най-много, ако свириш без ефект.

 

За ръчката - аз лично бих я избягвал. Заради Floyd-Rose-а китарата се разстройва лесно, нищо, че е с блокаж (едни болтове на грифа, дето блокират струните, за да не опъват ключовете), настройва се по-трудно, а сменянето на струните е шибан ад... заради едното "конско цвилене" и другите глупости, които могат да се правят с нея, не си струва целият гърч, според мене. Може да се свири мега яко и без тая твар, ама пак опираме до лични предпочитания.

 

Едит: малко повторих предния пост на TONY, ама така е, като блея... сори.

Редактирано от me-109
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е много интересен факт това, че колкото повече заключвания- толкова повече се разстройва китарата. Аз като съм с най-обикновени ключета мога да свиря с часове сола без да се разстрои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе кви ти заключвания аз на ключовете им затягам винтовете отстрани и тва не им дава да се въртят а като ще настройвам ги разхлабвам :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе като зазлоупотребяваш с ръчката, ела да видиш дали няма да се разстрои, даже да ги заковеш :godbless:

 

Иначе аз като не я пипам, и китарата си е ок, без да се разстройва много. Виж, ако тръгна да си играя да правя простотии с тая ръчка като Vai на концерта, няма да издеяни повече от 10-ина минути, преди да се усети, че се е разстроила.

 

А да не забравяме, че гадорията е и по-скъпа, така че може да се избие некой лев от липсата й :)

 

Пък и не е добре да се прекалява, щото после ако се наложи да свири човек без нея, не може едно, хм, "соло" да изкара... <_<

(ref. - вж. Slayer...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Та да си се похваля - с крайна сметка наще отпуснаха повече пари и преди седмица си взех Squier Showmaster 22 прага и тремоло.. И съм наистина много доволен :happy: Искам само да ви питам относно настройките - 6тата струна дрънчи и се чудя дали да пипна винтчетата при бриджа горе и да я повдигна малко по-високо.. Доколкото знам настройките са прецизни и затова съм несигурен.. Хелп плс!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е много интересен факт това, че колкото повече заключвания- толкова повече се разстройва китарата. Аз като съм с най-обикновени ключета мога да свиря с часове сола без да се разстрои.

това не е съвсем вярно - разстройването идва от флотинга и пружините - от това, че имаш движещи се части, а не ключалки. реално като си само с обикновени КЛЮЧове - пак имаш заКЛЮЧване :godbless:

 

всичките ми китари без акустичната са с двойно заключване и ги настройвам на по 4-5 месеца 1 път, защото тогава се сменят сезоните, съответно се променя влажността и дървото се свива/разширява. настрояване на струна "с една идея" се случва и по-често, но това е неизбежно за какъвто и инструмент да говорим (имам предвид аналоговите - пиано, хорна, чело, арфа и т.н.)

 

 

все пак човека пита - ако ще си взима евтина китара - аз препоръчвам да е без тремоло, наистина е по-лесна за манипулация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китара си вех, но моля помогнете по гореспоменатия проблем с дрънчащата 6-та струна.. Реших да не пускам нови теми ами да пусна въпроса си отново тук.. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само шеста ли дрънчи ? Надявам се че си си взел хубава китара, затова Честито и Весела Коледа.

Винтчетата (работил съм само с една китара без флойд Роуз и на нея имаше по две винтчета за всяка струна) можеш да ги позавиеш малко/отвиеш - не знам на какъв принцип е - няма да и стане нищо. Е не прекалявай де - малко - те за това са направени.

Въпрос: В магазина не чу ли, че дрънчи ?

Препоръка: Хайде моля те, искрено и честно, намери си някой, който да ти оправи китарата (т.нар Set Up), да ти я направи удобна и да ти я настрои както искаш, защото така през форума да питаш за всяко нещо... :cheers: ще те заболи главата от постове/офтопици а може и нищо да не разбереш и да прецакаш нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NitroBGA абсолютно прав си, но проблема е че няма към кого да се обръщам при всеки проблем :metalist: Затова и форума ми е подръка... От китарата съм наистина много доволен, и да, само шестата дрънчи и то само като бъде ударена малко по-силно.. Струва ми се, че тя самата е малко по-ниско от другите, но ще пробвам да я вдигна и дано имам успех :dance:

 

Edit: Весели Празници!

Редактирано от SonneR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...но това е неизбежно за какъвто и инструмент да говорим (имам предвид аналоговите - пиано, хорна, чело, арфа и т.н.)

Аналогов е понятие от електрониката!

 

Волфганг, какви 4 месеца, какви пет лева. Ако посвиря около час на каквато и да е китара съм сигурен, че ще я поразстроя, ако ще да е с 30 заключвания и без тремоло.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.