Duvaro Публикувано Август 30, 2009 Публикувано Август 30, 2009 Реших да сменя старя Fender и като поогледах в нета и в няколко магазина се спрях на няколко модела: 1.Fender Stratocaster - правен е в Мексико , втора ръка , но е много ззапазен. 2.Ibanez, но не съм сигурен какъв беше модела. 3.ESP Kirk Hammett Pak E - видях го в един онлайн магазин . Надявам се да ми помогнете с избора. Цитирай
Ex74 Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 1. Каква музика ще свириш? 2. Какъв звук обичаш? 3. С какъв бюджет разполагаш? Цитирай
AngusYoung Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Ако искаш да свириш тежка музика бих ти препоръчал Хамет модела но не знам и за какъв Ибанез говорим. Цитирай
abductor Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 За този модел за начинаещи Кърк Хамет може дори да не подозира, но е сигурно, че той самия не свири на такава китара - името му отгоре е само реклама. Самата тя не е подходяща за бичкии, поради факта, че е с единични адаптери (както и Фендера всъщност). Цитирай
Duvaro Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Ще свиря хард рок и метъл и обичам по тежкия звук. За сега не разполагам с много пари но не мися да дам повече от 800. Цитирай
AngusYoung Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 То грешката е моя щото останах с впечатлението че стаа въпрос за КH модела. Щом харедваш тежка музика от личен опит ти препоръчвам Ибанеца.Когато свирих на такава беше истинско удоволствие определено удобна китара а и подходяща за тва което търсиш.Но за 800 лева можеш да се поразтърсиш и за други марки стига да не си се спрял твърдо върху тия 3 модела.Китари колкото щеш. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) @ Кой Ibanez визираш точно? До 800 лева има доста модели, да не говорим че в "Борсата" често изпадат дори по - скъпи около тази цена. Ама верно напиши кои модели си гледал, че като мине Ignite All... @ abductor - Знае, и още как, цък тук ако не вярваш. Всъщност и Марти Фридман е ползвал Стратокастър за записите на Youthanasia, само че баш със сингъл койли. Как го вадят метъл звука от тия китари обаче, за мен си остава мистерия. Много дист? Редактирано Август 31, 2009 от Jorko_Beliata Цитирай
Kalmar Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Вадят го, както със останалите китари И стига вече с това "стратовете не стават за метъл щото са със сингли". Стават и още как. Всичко зависи от това какви са синглите, какво дърво е тялото и най-вече кой свири на нея Цитирай
Yves Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 ^^ E Youthanasia въобще не е от най-големите резачки, които се сещам Освен това има балади, тва-онова. Да не говорим, че едва ли го е записвал САМО с тая китара Ако се загледаш в архивните кадри, в студиото има доста китари. А по въпроса за избора на китара...човека казва, че иска да сменя стария Фендер, тъй че Или продължаваш пак с Фендер или сменяш на Ibanez, последното просто не се вписва в дадената ситуация... Цитирай
gueorgues Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 виж това: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...9&hl=шектър мисля че ще си доволен от звука за музиката, която искаш Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 @Jorko_Beliata Китарата с която е Хамет на тази снимка не е Фендер, а Фернандес. А адапертите кой дявол знае, може и да са двойни сингли, т.е. хъмбъкер под формата на сингъл. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 ^ Да `е, и аз тва заагледах, че са май малки "бъкери". Тури му пепел. Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 EMG са, Хамет има signature сет EMG адаптери за стратокастер. Мисля че всичките стратове които използва на сцена са с такива адаптери Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 ^ Да, но на по-късен етап. Тази снимка е още от далечната 1985. Кърк започва да работи с ЕСП едва през 1988. Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Но използва EMG от 1984 насам Mежду другото може и да се бъркам но си мисля, че в книгата за Металика която се продава по наще книжарници имаше снимка на Кърк със същия този Фернандес, само че със баш сингъл адаптери... EDIT: Току що проверих, така е, снимката е от 1983 Както и да е, изместихме се много от темата - Кърк най-вероятно си няма и на представа за този пакет и все пак еденичните адаптери не са най-добрият избор за тежка музика. За 800 лева може да се намери и нещо по-добро, виж за Ibanez при Икономов, Jackson в RF и ESP/LTD в Dynacord, a също следи и обявите във форума - понякога се намират доста изгодни предложения Цитирай
Recommended Posts