Slide Публикувано Август 30, 2009 Публикувано Август 30, 2009 (Редактирано) Здравейте! Както се разбира от темата, предполагам, ви е ясно, какво ще питам. Смятам да купя една китара от ebay, понеже се шипва само до UK, а там имам познат, който ще може да я вземе, обаче проблема е с транспорта. Той вече на няколко пъти купува неща за приятели от ebay и им ги праща до БГ с разни автобуси и самолети, но бяха малки неща (книги, mp3-players и пр.) Та въпроса ми конкретно е, някой запознат ли е как са нещата с транспорта от UK до BG? Как се таксува? На килограм, обем? Понеже, ако е китара около 3-4кг попринцип не е толкова много, но пък е обемно, от друга страна... Като четох пък някакви теми, как китарите пътуват със самолети... Особено ако е товарен, ако някой пиян англичанин мисля да я мята от два метра в багажното... Малко безсмислено-информативна тема, ама понеже знам, че има колеги, които са в UK и мисля, че това оправдава въпроса ми. Поздрави! Редактирано Август 30, 2009 от Slide Цитирай
immortal__ Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Здравей, аз лично съм си купувал китара от ибей и ми я бяха пратили по пощата.. Цената само за доставката беше 45 паунда включително застраховка някаква..Изпратиха ми я с Royal Mail Тук може да сметнеш горе-долу колко ще ти струва: http://sg.royalmail.com/portal/rm/PriceFin...ear=pricingcalc Поздрави! Цитирай
Slide Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Мерси, но аз вече получих отговор колко ще излезе. Въпростният ми приятел там праща с някакви бусове, които предполагам са към някаква фирма и излиза долу-горе паунд на килограм. Цитирай
abductor Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 (Редактирано) Последно като ползвах такъв бус (февруари месец) цената беше 1,3 паунда на килограм. Вкарвал съм така китари на 2 пъти и съм доволен от отношението - със сигурност не ги хвърлят. Редактирано Август 30, 2009 от abductor Цитирай
Valserp Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 (Редактирано) Някой да ми обясни, моля, ако трябва на лично. Съвсем скоро ще имам нужда и аз от транспорт от UK до BG. Проблем ли ще е моят човек там да се свърже с такива хора? Редактирано Август 30, 2009 от Valserp Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Това тук си е доста разпространен легален бизнес. Въпроса е че повечето доставчици не се наемат да доставят лично на адрес (освен ако не е нещо обемисто и скъпо), а изпращат чрез Еконт до получателя за негова сметка, което също е ОК. Цитирай
Slide Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Сега видях, че е писано още по темата... (20 дни по-късно). Аз въпросната китара още не съм я получил, защото ще се праща пратка, с много неща в нея, която съответно не е само за мен и не всичките неща са пристигнали. Иначе, за въпрсния бус и това дали доставят на място - последно, като беше пращана пратко до БГ с въпросните бусове (пак от УК), на мой приятел, схемата беше следната: "Къде се намираш, че да мога да ти дам нещата?". След което, шофьора на буса и приятеля ми си биха среща, на удобно място. (става въпрос за Варна.) Така, че, устройва ме и да се поразходя малко. Цитирай
Recommended Posts