lyu_records Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 Важното е да работи както трябва, от там на сетне за мен е се тая. Предпочитам да запоя легла за 12 бушона от колкото 6 легла и две шепи карантийка и пак да ходя недоспал на работа Цитирай
maxim09 Отговорено Юни 12, 2018 Отговорено Юни 12, 2018 (Редактирано) Попаднах на трансформаторен адаптер 6 V / 0,5А . При замерване без товар дава 10,5 V. Казаха ми, че при натоварване от ефекта от порядъка на 30 mA, напрежението би трябвало да падне на около 9 V. Доколкото разбрах след прочетеното във форума става въпрос за нестабилизирано захранване. Предполагам е по-здравословно да не го използвам! Може ли да се стабилизира по дадената схема в темата? Редактирано Юни 12, 2018 от maxim09 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2018 Автор Отговорено Юни 14, 2018 Трябва да видиш колко волта "гълта" стабилизатора, тей от въздуха мисля, че беше 2-2.5 волта, тоест няма да стигне напрежението. Ако искаш провери в дейташийта на 7809 и/или ЛМ317. 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Юни 24, 2018 Отговорено Юни 24, 2018 Не става, и за 7805 трафчето е мъннко. По теория ако трафчето е да речем 6V променливо след греца го умножаваме по 1.4 и би следвало да е около 8.4v прав ток. Или на мен не са ми точни сметките, или трафчето е мотано в петък след обяд, в някой китайск завод или уреда с който си го мерил е от точните. В общи лини се тая. Бодни му кондензаторите около греца в първите постове, схемата на Ники и един голям електролитен кондензатор след това и си джиткай без стабилизатор. Не е никак удачен вариант за 2018г. но ако си реши да си го ползваш... Цитирай
Recommended Posts