Jump to content
Българският форум за музиканти

На стъпалата


Recommended Posts

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Пепи Славов баш си го е казал - аз на бос крак или с чорапи не мога ич :godbless:

Бе всъщност какво значение има, важцното е саунд да излиза :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У нас, през лятото, пролетта, есента и умерената зима - по чорапи. Ползваммного леки маратонки Рийбок (сега), иначе пак търся нещо леко и с подметка, която ми дава усещане за контакт с повърхността на стапенката. Дебелите подметки (понеже съм пробвал) в началото дават измамната илюзия за лек, но много силен удар. След няколко парчета се губи чувството за реалността на звукоизвличането (поне при мене е така). Балада в мецо пиано с кубинки?! :virtuoz: Или инструментал при 172 на метронома с кубинки?! :) Някой може и да може. Аз определено - няма да се справя добре даже никак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз съм пробвал с различни обувки, а и без.

Да ви кажа на бос крак нещо не става, малко повече грубост трябва да се вкарва, а и стъпалото става на бита пържола!

С кубинки съм свирил през 1990, Дет времена бяха, хе-хе, ама и това не върви-не се усеща инструмента.

Най-ми е добре с китайски кецове, още по-добре гуменки или от тези "модерните" маратонки с тънките подметки, но и трите трябва да са добре вързани и стегнати по крака ми, да не хлопат, но и да не го смазват.

Глезена е добре да е свободен.

Иначе имам един съвет, спомняте ли си един стар корейски филм "Хон гил дон"?

Рекламираха корейските военновъздушни сили :lol::happy::lol:

Там за да се научи да "лети" ученика по бойни изкуства си слагаше на краката тежести и така тренираше.

НЕКА И НИЕ ТАКА!!!

Бой с кубинки, вермахт , вързани тенжери, ски, кънки, абе кой каквото намери и после като ги махнем, ей земьо, ше те газим!

Майтапя се, успех в експериментите! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря без проблем със всичко,което е с що-годе не много релефна подметка ! А колкото по гладка-толкова по добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Я да слу6ате Пепи,4е :killyou: Но в краина сметка зависи какво свири6 и каква техника си си изградил,особено при положение,4е 4есто барабанисти правят гре6ката да свирят по-силно и тежко на живо.Ка4ествените обувки са неразделна 4аст от всеки уважава6т себе си музикант/артист/.1.Какво прави6 на сцената?-репетира6 в дома6ни условия или изнася6 концерт пред публика-едва ли кецовете,о6те пове4е мръсни,миризливи 4орапи :) се връзват с всеки стил и публика/но пък съм виждал Стиив Смит по фрак и маратонки,отдолу:)а това не му пре4и да свири зверски/ .2Комфорта е съ6то толкова важен,както и не6тата които трябва да изпълни6.В този ред на мисли има много добри спортни обувки с тънка,но не прекалено мека подметка- ASICS,ADIDAS,PUMA.На когото не му се дават стотици левове за такива,може да си вземе от бит пазара,важното е все пак да са от естествена кожа,за да не спарват :) Веднъж бях видял барабаниста на АХАТ с едни платформи,поне 10см подметка-жена да бе6е,6те6е да се измъ4и,а да не говорим за горкия му DW педал.Но важното е метъл да стааааааа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм използвал много разли4ни обуща.Трябват ми то4но 5 часа свирена,за да им свикна.На старите ми кецове отдолу имах отбелязан релефа на петата на педала ми.Сигурно ако бях посвирил още един месец с тях щеше да се чете и надписа DW. :godbless: Мисля,че най-удобно се свири с мокасини или с гуменки от 5 лева,но разбира се не може да излезеш да свириш пред хора с нещо такова затова мисля ,че най-добрият вариант е някакви спортни обувки(кецове) ,които да са само за ползване по време на свирене.

Стив Смит свири с едни много готини обувки.изглеждат хем леки ,хем официални-много шик :violin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aS лично предпочитам да си свиря с пумите на около пет (5) години дето сичко им е скъсано, ама пък имат a uniqe feel на краченннцата :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с едни спортни обувки Puma, ама много зависи от стила на самия дръмар!!?!

П.Ц.Вижте това......

http://www.evansdrumheads.com/EVAMultimedi...px?VideoID=2650

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Извинявам се ако вече има такава тема, но ...

Та, с какво свирите? Боси, с маратонки, с кецове, с гуменки ... с ръкавици или без? Забелязал съм, че господин Макбраян(Iron Maiden) свири бос. Майк Манджини с гуменки, а Джоуи(SlipKnot) съм гледал клип на който свири с нещо подобно на кубинки с сякакви черепи, вериги и другr железа по тях. Чарли (Anthrax) на концерта в София беше с ръкавици. Та, с какво ви е по-удобно да свирите?

Например аз свиря или бос или с гуменки. Когато съм бос ми е приятно на краката, а гуменките не ги усещам и ги слагам само защото ми е неудобно да отида в репетационната и да се събуя :rolleyes: Свирил съм и с някакви маратонки(уж с мрежички да се проветряват краката, а пак се свариха <_< ), но имах някакво неприятно чувство, че краката ми стават по-бавни, а като свиря с кардан е кофти ..., иначе ръкавици слагам от когато ми се изпотят ръцете, а за жалост това става доста често ... иначе не виждам някаква разлика(поне при мен)

Вярвам, че ще давате мнения натрупани от личен опит, а няма да се превърне в спор с кое е по-добре и с кое не :blush: се пак това е личен избор на всеки :)

Rock On!!! :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено бос - чувствам че имам повече контрол главно като свиря с кардана, пък и мисля че ми стана навик от това вкъщи да свиря бос и вече не понасям маратонки/whatever като съм на сет-а. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък свиря по чорапи и с палки салам (но не камчия много е дебел) :)

Без майтап, предпочитам много леки обувки тип мокасини и бос съм пробвал но с обувки резултатът е по-добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-рано сврех с гуменки - онези китайските с тънките подметки и характерната миризма като ги купиш. През последните години се появиха едни маратонки с равна и много тънка подметка, много неудобни за ходене, но за свирене са ми идеални. Едни такива си ги пазя само за свирене. Виждал съм Върджил Донати, Акира Джимбо и Томас Ланг да свирят с подобни. В редки случаи на репетиции си свиря с обикновените маратонки. Избягвам да свиря с обувките, с които ходя по улицата, защото не искам да си намажа педалите с някоя кучешка изненада или дъвка, още повече че понякога в грайферите остават малки камъчета, които после драскат.

С ръкавици не ми е удобно а и ръцете ми не се потят толкова че да се налага да ги мажа с пудра, вакса и другите такива продукти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.