Egon Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Пепи Славов баш си го е казал - аз на бос крак или с чорапи не мога ич Бе всъщност какво значение има, важцното е саунд да излиза Цитирай
imperor Отговорено Ноември 27, 2005 Отговорено Ноември 27, 2005 У нас, през лятото, пролетта, есента и умерената зима - по чорапи. Ползваммного леки маратонки Рийбок (сега), иначе пак търся нещо леко и с подметка, която ми дава усещане за контакт с повърхността на стапенката. Дебелите подметки (понеже съм пробвал) в началото дават измамната илюзия за лек, но много силен удар. След няколко парчета се губи чувството за реалността на звукоизвличането (поне при мене е така). Балада в мецо пиано с кубинки?! Или инструментал при 172 на метронома с кубинки?! Някой може и да може. Аз определено - няма да се справя добре даже никак... Цитирай
Judex Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 Аз съм пробвал с различни обувки, а и без. Да ви кажа на бос крак нещо не става, малко повече грубост трябва да се вкарва, а и стъпалото става на бита пържола! С кубинки съм свирил през 1990, Дет времена бяха, хе-хе, ама и това не върви-не се усеща инструмента. Най-ми е добре с китайски кецове, още по-добре гуменки или от тези "модерните" маратонки с тънките подметки, но и трите трябва да са добре вързани и стегнати по крака ми, да не хлопат, но и да не го смазват. Глезена е добре да е свободен. Иначе имам един съвет, спомняте ли си един стар корейски филм "Хон гил дон"? Рекламираха корейските военновъздушни сили Там за да се научи да "лети" ученика по бойни изкуства си слагаше на краката тежести и така тренираше. НЕКА И НИЕ ТАКА!!! Бой с кубинки, вермахт , вързани тенжери, ски, кънки, абе кой каквото намери и после като ги махнем, ей земьо, ше те газим! Майтапя се, успех в експериментите! Цитирай
eL_NinYo Отговорено Декември 7, 2005 Отговорено Декември 7, 2005 Аз свиря без проблем със всичко,което е с що-годе не много релефна подметка ! А колкото по гладка-толкова по добре Цитирай
vihro Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Я да слу6ате Пепи,4е :killyou: Но в краина сметка зависи какво свири6 и каква техника си си изградил,особено при положение,4е 4есто барабанисти правят гре6ката да свирят по-силно и тежко на живо.Ка4ествените обувки са неразделна 4аст от всеки уважава6т себе си музикант/артист/.1.Какво прави6 на сцената?-репетира6 в дома6ни условия или изнася6 концерт пред публика-едва ли кецовете,о6те пове4е мръсни,миризливи 4орапи се връзват с всеки стил и публика/но пък съм виждал Стиив Смит по фрак и маратонки,отдолуа това не му пре4и да свири зверски/ .2Комфорта е съ6то толкова важен,както и не6тата които трябва да изпълни6.В този ред на мисли има много добри спортни обувки с тънка,но не прекалено мека подметка- ASICS,ADIDAS,PUMA.На когото не му се дават стотици левове за такива,може да си вземе от бит пазара,важното е все пак да са от естествена кожа,за да не спарват Веднъж бях видял барабаниста на АХАТ с едни платформи,поне 10см подметка-жена да бе6е,6те6е да се измъ4и,а да не говорим за горкия му DW педал.Но важното е метъл да стааааааа Цитирай
bonzo Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Аз съм използвал много разли4ни обуща.Трябват ми то4но 5 часа свирена,за да им свикна.На старите ми кецове отдолу имах отбелязан релефа на петата на педала ми.Сигурно ако бях посвирил още един месец с тях щеше да се чете и надписа DW. Мисля,че най-удобно се свири с мокасини или с гуменки от 5 лева,но разбира се не може да излезеш да свириш пред хора с нещо такова затова мисля ,че най-добрият вариант е някакви спортни обувки(кецове) ,които да са само за ползване по време на свирене. Стив Смит свири с едни много готини обувки.изглеждат хем леки ,хем официални-много шик :violin: Цитирай
Spaz Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 aS лично предпочитам да си свиря с пумите на около пет (5) години дето сичко им е скъсано, ама пък имат a uniqe feel на краченннцата Цитирай
Bat-Mimi Отговорено Януари 13, 2006 Отговорено Януари 13, 2006 Аз свиря с едни спортни обувки Puma, ама много зависи от стила на самия дръмар!!?! П.Ц.Вижте това...... http://www.evansdrumheads.com/EVAMultimedi...px?VideoID=2650 Цитирай
bobi123 Отговорено Юни 4, 2011 Отговорено Юни 4, 2011 Извинявам се ако вече има такава тема, но ... Та, с какво свирите? Боси, с маратонки, с кецове, с гуменки ... с ръкавици или без? Забелязал съм, че господин Макбраян(Iron Maiden) свири бос. Майк Манджини с гуменки, а Джоуи(SlipKnot) съм гледал клип на който свири с нещо подобно на кубинки с сякакви черепи, вериги и другr железа по тях. Чарли (Anthrax) на концерта в София беше с ръкавици. Та, с какво ви е по-удобно да свирите? Например аз свиря или бос или с гуменки. Когато съм бос ми е приятно на краката, а гуменките не ги усещам и ги слагам само защото ми е неудобно да отида в репетационната и да се събуя Свирил съм и с някакви маратонки(уж с мрежички да се проветряват краката, а пак се свариха ), но имах някакво неприятно чувство, че краката ми стават по-бавни, а като свиря с кардан е кофти ..., иначе ръкавици слагам от когато ми се изпотят ръцете, а за жалост това става доста често ... иначе не виждам някаква разлика(поне при мен) Вярвам, че ще давате мнения натрупани от личен опит, а няма да се превърне в спор с кое е по-добре и с кое не се пак това е личен избор на всеки Rock On!!! Цитирай
SirJohn Отговорено Юни 4, 2011 Отговорено Юни 4, 2011 Определено бос - чувствам че имам повече контрол главно като свиря с кардана, пък и мисля че ми стана навик от това вкъщи да свиря бос и вече не понасям маратонки/whatever като съм на сет-а. Цитирай
Lava2 Отговорено Юни 5, 2011 Отговорено Юни 5, 2011 Аз пък свиря по чорапи и с палки салам (но не камчия много е дебел) Без майтап, предпочитам много леки обувки тип мокасини и бос съм пробвал но с обувки резултатът е по-добър. Цитирай
darmonko Отговорено Юни 6, 2011 Отговорено Юни 6, 2011 По-рано сврех с гуменки - онези китайските с тънките подметки и характерната миризма като ги купиш. През последните години се появиха едни маратонки с равна и много тънка подметка, много неудобни за ходене, но за свирене са ми идеални. Едни такива си ги пазя само за свирене. Виждал съм Върджил Донати, Акира Джимбо и Томас Ланг да свирят с подобни. В редки случаи на репетиции си свиря с обикновените маратонки. Избягвам да свиря с обувките, с които ходя по улицата, защото не искам да си намажа педалите с някоя кучешка изненада или дъвка, още повече че понякога в грайферите остават малки камъчета, които после драскат. С ръкавици не ми е удобно а и ръцете ми не се потят толкова че да се налага да ги мажа с пудра, вакса и другите такива продукти. Цитирай
Recommended Posts