Jump to content
Българският форум за музиканти

Миксче


Recommended Posts

Браво :cheers:

Елегантно е, харесва ми! Но според мен трябва още да го развиеш, за да се получи нещо по-голямо и мащабно...

Ти можеш...давай :hello:

 

:beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mixdown.mp3

 

Очаквам отзиви.

посмени диско бийта на барабаните да е по-разнообразен,нещо дет се връзва с китарата например,усили втория синт(ако правилно чувам са 2)-лежащия за да му придадеш повече обем..акордите които слизат надолу и завършват 1-2 фрази звучат не на място-като фалшиви-промени ги...ми май тва е,иначе е яко :beer:

 

 

P.S.Ювигито хич не го слушай кво ти говори,той не рзбира много-много :cheers::cheers::blink:

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Katsko, кое ти звучи фалшиво? Щото има един преход, дето на мен много ми харесва, ама ми напомня малко на един сигнал от някакво българско криминално предаване имаше преди време, на което музиката беше писана от Тибетски Сърца. Не съм абсолютист, ама ако пердположим, че акордите са:

 

Dm - C/D - Bb/D - C/D - Dm, мисля че има на някои места един лек преход преди Bb/D, който може би е B/D, та сигурно той ти звучи фалшиво?

 

Иначе парчето има атмосфера, само трябва да се чуе цялото :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mixdown.mp3

 

Очаквам отзиви.

посмени диско бийта на барабаните да е по-разнообразен,нещо дет се връзва с китарата например,усили втория синт(ако правилно чувам са 2)-лежащия за да му придадеш повече обем..акордите които слизат надолу и завършват 1-2 фрази звучат не на място-като фалшиви-промени ги...ми май тва е,иначе е яко :D

 

 

P.S.Ювигито хич не го слушай кво ти говори,той не рзбира много-много ;):D:D

P.S.Ювигито хич не го слушай кво ти говори,той не рзбира много-много ;):D:D-Е хайде сега не си мерете пи...те! :D

 

Кой колко разбира не ме интересува.

 

Наистина прехода за който спомена CyberGene може да ти звуши фалшиво.Пък и не са 2 синта(айде да не кажа че ти не разбираш - не го казвам!)Но както и да е като имам време ще довърша започнатото.И все пак добре е да се чуват всякакви мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само китарта малко о - ритми4но я изсвири, и я настрои добре. Може би по - дълъд реверб на соловото барабанче. Мисля, 4е е добре така без жица - много Ambient звучене, става за саундтрак на филм. А, и китарата звучи накак - отделно от микса. Пробвай да я вкараш вътре в "едно пространство" с другите неща., Сложи ексайтер на цлеан китарата с разложените акорди така че да звучи по -ярко. Изрежи и ниските честоти и част от средите, но внимавай, да не прекалиш с високите. Единственото, което трябва ярко да се отличава от нея да е "блясъкът" и около 2.5 - 6 кХц(като не използваш прекалено стръмен пик на еквилайзера). Като цяло китарата ти звучи така, все едно е с много стари струни, или не е настроена добре, или може би не са и добре настроени интонациите. Ако след опити с горните варианти продължи да фалшивее, потърси помощ от майстор. Това е много важно, защото, когато нещо е леко фалшиво, това определено прави целия микс да звучи малко "евтино". Дори хората, които не могат да определят какво точно не им харесва го чуват. Заеми се сериозно с този въпрос.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

clean китарата, не цлеан.

Може да го донесеш някой път вкъщи да го разцъкаме на монитори(ако нямаш).

Харесва, доста е оригинално. Звучи като ... спокойна мисъл.

По - нататък едно мелодично соло може да му сложиш.

Даже си го свалям вкъщи. Пиши ми ЛС с e-mail - а ти. Много съм навит да му изсвиря

някакво соло и да ти го пратя да му го сложиш, ако ти хареса.

 

А, сетих се на какво ми прилича, на саундтрак от играта Deus Ex.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

clean, написано на фонетична кирилица.

Работиш ли по микса?

Не съм ти батка, бе, с 2 години си по-голям. :godbless:

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То пронципно тоя микс само го направих на миди и го записах след това.Нишо не съм му пипал нито мастерирал.Просто го уплоаднах ей така суров.Ина4е сега ба4кам по разни други нещица, но скоро ще го погледна и микс4ето.

 

Айде

 

П.С. Не мога да свиря на китара и тя е от синтезатора.Абсолютист съм и мога да гарантирам 4е не е фалшива.Просто е малко силна и дразни (ли4но мен) но както казах не съм правил нищо по въпроса.Трябва да я намаля малко и това е.

 

Айде до скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има жсе пак нещо леко фалшиво в микса. Не знам какво е, може да не е китарата, ами просто синт-овете да са със семпли с малко-по различна височина, може и просто ефекта върху китарата (хорус-а) да я изкривява малко. Но има нещо гнило в Дания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За усилването, което Katsko препоръча, съм съгласен донякъде, но съвсееем малко. Не бих казал "фалшиво" звучене, акордовата прогресия си е добре. Но този дисонанс (предполагам, с Катско говорим за едно и също) лично на мен ми е малко рязък и следователно обезпокояващ. Би звучало по-кротко и меко и не така пропадащо, ако акордът е изнесен в по-слабо тактово време и е с по-малка продължителност (да не е така акцентирано).

И да не забравяме също, че хармонията не винаги се използва с функционална цел, тя може да бъде и нефункционална. :blink: За прогресията - ОК си е като цяло. А и вероятно авторът търси този ефект. Съденето по този въпрос лично аз не го толерирам много!

А относно споменатия блясък на clean и вместването на китарата в цялата инструментална картина - мисля, оттам иде известно разминаване - за нивото, както каза автора, и по блясъка (от останалите инструменти).

Може би малко отделни фини EQ настройки..?

Малко укротяване в ниските, дето Евтим каза..

Относно евентуалната фалшива подправка - пусках няколко пъти, не долових нещо дразнещо. Започнах да си внушавам, че бекграундът леко се разминава по височина. :no: Възможно пък Евтим да е прав и да има разминаване в темперамента.. :think: Ще чуя утре след сън отново, на свежа глава. Не съм абсолютист.

На мен ми хареса парчето! :blink:

Редактирано от Craig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.