Gregg Отговорено Септември 18, 2009 Share Отговорено Септември 18, 2009 И аз благодаря за положителните отзиви! 1/ Трансформаторите, които ползвам са изработени в лицензирани фирми у нас и отговарят на всички европейски /и не само/ технологични изисквания и стандарти. Изходният трансформатор е намотан по моя схема и сметки в същите фирми. 2/ Лийд каналът е на основата на типичния хайгейн канал, който е известен от СЛО100/Меса ДР, но се среща в същия или леко модифициран вид в много други известни усилватели. 3/ Симулацията има по-скоро маршалско звучене. 4/ Честотно да, но като изпълнение няма общо. Честотите на EQ-то както и броя на каналите могат да бъдат различни и да се нагласят по желание. 5/ Размерите са съобразени с размера на шасито и не са били обект на специални изчисления - там няма поле за кой знае какви маневри. Аз по принцип съм привърженик на оувърсайз кабинети и размери, така че това също може да се е оказало влияние. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vynyl Sky Отговорено Септември 18, 2009 Share Отговорено Септември 18, 2009 (Редактирано) ...2/ Лийд каналът е на основата на типичния хайгейн канал, който е известен от СЛО100/Меса ДР, но се среща в същия или леко модифициран вид в много други известни усилватели. ... Хей, благодаря ти за бързия отговор! Интересно ми беше да разбера повече. Питах те директно с предположение за Меса, защото май някой вече беше споменал, ама не бях сигурен. Много е любопитно, защото докато в Crunch канала ясно разпознавам типичен Маршалски punch, то Lead определено не ми звучи като Меса, поне не като Dual Rectifier. Предполагам, че тук оказват влияние и трансформаторите, и solid state rectifier-a, и т.н., нали? Редактирано Септември 18, 2009 от Vynyl Sky Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gregg Отговорено Септември 19, 2009 Share Отговорено Септември 19, 2009 Изпълнението на някаква схема или част от нея, както е в случая въобще не гарантира звученето на оригинала /поначало такива претенции не са заявявани/, макар че може да е твърде близо до него. Влияние оказват много фактори като елементната база, трансформаторите, кабинета, как се записва, настройките на преампа и т.н. така че е обяснимо едно 50 ватово кубе записвано на средни нива да не звучи като усилена 100 ватова глава през голям кабинет или фул стак. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Септември 29, 2009 Share Отговорено Септември 29, 2009 Lead-a направо ми откъсна главата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Октомври 2, 2009 Share Отговорено Октомври 2, 2009 Koлко парá му струваше кубето на човека? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts