Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Много се колебая дали да мина към Laney-to защото останових че не използвам нищо друго в boss-a освен дистъра...и за това искам някакво мнение...процесор или здрав амп?

Отговорено

Рано или късно ще осъзнаеш, че ампа е по-важен... по много причини. Преди години бях фен на процесорите. Е, вече е точно обратното: ползвам макс 7-8 камиончета и най-вече звука от усилвателя.

Отговорено
... ампа е по-важен... по много причини. Преди години бях фен на процесорите. Е, вече е точно обратното: ползвам макс 7-8 камиончета и най-вече звука от усилвателя.

:) лелее 7-8 :D съвсем не си го пипнал звука

иначе да- по-важно е крайното стъпало ако ме питате мен.

Отговорено
Еехехехе, ти да не мислиш, че ползвам всичко едновременно?!? :)

:band1: Е, писал си -максимално 7-8 , не очаквам да навържеш всичко :)

Малко ме "напуши" на смях като го прочетох , защото ми прозвуча някак ала "гледай с колко малко камиончета става "

предполагам , че си нямал това предвид- за блусарковщини ти е необходимо само кубенцето ако ме питате мен -така че по-добре да си набави човек един качествен усилвател, пък после да си съсипва звука колкото му душа иска .

Отговорено

Според приоритетите се избира между процесор и амп. И двете имат плюсове, и двете имат и минуси. Ако човек си свири вкъщи само не виждам особен смисъл от амп, особено от такъв дзвер с такава мощност. Това при стандартната ситуация, която се получава, когато живееш с други хора в една сграда. Иначе ако живея в собствена къща да речем - хич няма и да ми дреме. Процесорът изкушава и с това, че е супер малък и лесен за носене - не е като глава и шкаф, че и някакви камиончета евентуално.

Но истинският амп си е the real deal, дет се вика.

Отговорено

Има и друго: процесора, пуснат през централното, дори и с най-убедителните амп симулации, не може да докара звученето на читав усилвател с истински говорители.

Това за тези, които концертират често или смятат да го правят.